עדכון לגבי מצבי:

• פותח הנושא neko
  • פורסם בתאריך

neko

New member
עדכון לגבי מצבי:

מסתבר שיש אור בקצה המנהרה. למי שפספס - אבא שלי אזרח, ושאלתי כמה זמן עלי לחכות לגרין קארד, ועדי סיפרה שזה לוקח 12 שנים, למעט מקרים מסויימים שכרוכים בכסף... אז דיברתי עם אבא שלי שהחליט לקפוץ לבקר בארץ, ומסתבר שיש לו עו"ד שמטפל בענייני ויזה (לאחיינית שלי יש איזו בעיה עם הNaturalization שלה, למרות שהיא גרה בארה"ב מגיל 10), והעו"ד יכול לסדר לי גרין קארד תוך שלושה שבועות מרגע הבקשה. עכשיו הבעיות: הבנתי מהאתר הזה, שאם אני מוציא גרין קארד, אני לא אוכל להוציא אזרחות אם לא אשהה בארה"ב לפחות חצי מה5 שנים שעברו מרגע הוצאת הגרין קארד, אלא אם כן אוכל להוכיח שלא נטשתי את מגורי. עכשיו אני שואל: WTF!?!?!? מה זה "שלא נטשתי את מגורי"? הרי אני, בתוך סטודנט צעיר (23), גר אצל אבא שלי... זה מספק אותם? אם אני אחזיק דירה בארה"ב (יש לאבא שלי כמה דירות שהוא משכיר, הוא יכול להעביר אחת מהן לבעלותי) זה מספק? בנוסף, הבנתי מאבא שלי שההוכחה של הממשלה ששהיתי בארה"ב היא הגשת Tax returns בלבד, האם זה נכון? אם כן, האם הגשת Tax return שאני סטודנט פוטרת אותי מ"אי מגורים" שם? ואם אבא שלי מעסיק אותי פיקטיבית (יש לו חברה) ומשלם לי משכורת כביכול כעובד מחו"ל, זה נחשב כזמן שאני לא שוהה בארה"ב? Bottom line: אם אצא מארה"ב כל שנה ל10 חודשים ללמוד בארץ, ואז אחזור לחודשיים בקיץ, אני אאבד את הגרין קארד? ולאחר מכן? תודה רבה לכולם, מקווה שתוכלו לעזור לי להחליט מה לעשות.

kit k@t

New member
as far as i know

you have to spend 2.5 out of the 5 years inside the US. don't try to do 'kombinot' with the Americans, they really don't like it... kat

neko

New member
אם הקומבינות חוקיות למהדרין,

אז זה לא יפריע לראש האמריקאי המרובע. אני לא מתכוון לעשות דברים לא חוקיים, רק למצוא את הקומבינה הנכונה לי.

לא ע"פ TAX RETURNS

אלא על פי רישומי הכניסה והיציאה בדרכון ובמשרדי ההגירה. לא ידוע לי על שום דרך להתחמק מזה. והייתי שמחה לדעת איך קיבלת גרין קארד תוך שלושה שבועות

neko

New member
כמו שאמרת,

לאבא שלי יש עו"ד שמטפל לו בעניינים האלה, ולפיו זה יקח 3 שבועות. אבל אני לא מבקש גרין קארד לפני שאני סגור מה הלאה. אני חייב לברר מה אני חייב לעשות ע"מ לא לאבד את הגרין קארד.

amits6

New member
תשובה לנקו

כמו שאמרו אתה חייב להיות שנתיים וחצי נוכח פה אתה חייב להירשם בכל כניסה ויציאה ולא רק זה הם ישאלו אותך בכל פעם שתיכנס ואם הם יראו הרבה כניסות ויציאות זה יראה חשוד בעינהם אז יש לך שני אפשרויות הצורה החוקית והצורה הלא חוקית שווה לא לנסות את הצורה הלא חוקית (להיכנס ,לצאת ולטוס דרך מקסיקו או קנדה עם רכב ולא להירשם) לא שווה לקחת סיכון מכיוון שאם תופסים אותך אתה יושב בכלא לתקופה ארוכה ומסולק חד משמעית ללא ערעור הכי טוב להיות חוקי ולעשות הכל באופן חוקי בהצלחה

זה נשמע לי *מאוד* מוזר

אפילו בקטגוריות הכי עדיפות, גרין קארד לא לוקח שלושה שבועות. או שעובדים עליך, או שיש כאן אי הבנה.

ganjaman stound

New member
הכי פשוט

למה שלא תשאל את אותו עורך דין את כל השאלות שמטרידות אותך אולי לו יש דרך לעזור לך כי לפי התשובות עד כה אף אחד כאן לא עבר תהליך כזה וכל תשובה שתקבל תהיה חצי ניחוש אז עם יש לך עורך דין שמציע לך גרין כארד תוך 3 שבועות למה שלא תשאל אותו גם על יתר התהליך ואיך אפשר לכופף אותו

neko

New member
זה מה שאמרתי לאבא שלי לעשות,

ואני מקווה שאכן הכל הובן נכון, והפרטים יבואו. עיקר הבעיה שלי - איך לשמור על גרין קארד בלי לשהות בארה"ב רציף. אני לא מעוניין לוותר על החיים בארץ - אני רק רוצה אזרחות אמריקאית ליתר בטחון. הבעיה: עוד 20 שנה, כשאני אהיה נשוי עם ילדים (ומי יודע אם אבא שלי עוד יהיה בחיים שליט"א) כבר לא יתנו לי להכנס כלכך בקלות כמו היום... עדי - אמרת בעצמך שעם עו"ד וקצת כסף אפשר לכופף זמנים...

למעלה