עדכון - לוח זמנים ויניפג

ruth1983

New member
עדכון - לוח זמנים ויניפג

מכתב ראשון לקהילה - 09.06 תשובה למכתב הראשון עם בקשה לפרטים נוספים - 10.2006 היתכתבות עם הקהילה עד ל - 07.07 ביקור בויניפג -08.07 קבלת הודעה כי קיבלנו את תמיכת הקהילה והתיק הוגש - 22.08.07 (3 ימים אחרי הפגישה האחרונה בקהילה( קבלת הסרטיפיקט של מניטובה-10.07 פתיחת תיק בשגרירות בת"א – 11.10.07 התהליך בשגרירות הוא די פשוט, מגיעים עם הסרטיפיקט, נותנים לכם קלסר שבו צריך לסדר את המסמכים (תעודות ההשכלה ומכתבים מהמעסיק לקחו את המקור, אמרו שיחזירו בדואר רשום יחד עם ההפנייה לבדיקות רפואיות). משלמים בשיק בנקאי לפקודת שגרירות קנדה בישראל. עבור כל מבוגר 2,150 ש"ח ועבור ילד 590 ש"ח.

נראה מאוד פשוט אבל..

משום מה אני לא שומע מהקהילה כבר מספר חודשים שום דבר

kanata

New member
לא ברור משהו...

בשגרירות בישראל הגשתם גם תעודות השכלה וגם אישורי מעסיק? הרי אתם במסלול פרובינציאלי, והסרטיפיקט אמור להחליף את כל אלה. תקני אותי אם אני טועה. במקרה של מניטובה, צריך להגיש תעודות לידה, נישואין, גירושין, החלפת שם וכדומה, מסמכים לגבי הילדים, דרכונים ואשרות, אישורים מהמשטרה, ותמונות פספורט. אין צורך בשום מסמכים אחרים כולל כאלה המעידים על רמת השפה האנגלית / צרפתית. מוזר שהם לקחו את כל המסמכים... בכל מקרה מצ"ד לינק ל-checklist

dannyk27

New member
חייבים להגיש שוב הכל

רק לא מתורגם, זה יותר לפרוטוקול שהרי מי שמעניק בסוף את הויזה הוא הממשל הפדרלי.

ruth1983

New member
גם אנחנו הראנו את הרשימה

אבל הם דורשים את ככללל המסמכים בידיוק כמו שמגישים במניטובה בפגישה עם האמיגריישן אופיסר. ובנוסף דרשו גם את האישור מביטוח לאומי על תקופות עבודה או איך שלא קוראים לזה

פתיחת תיק בשגרירות

האם במסלול פרובנציאלי פתיחת תיק בשגרירות זה הדבר האחרון שעושים (זה לא אמור להיות הדבר הראשון?)

dannyk27

New member
אכן זה הדבר האחרון

לאחר שמתקבל האישור מהפרובינציה.

kanata

New member
ועדיין...

לפי הקישור של ה- checklist של שגרירות ת"א (לא שיש הבדל משגרירויות אחרות) כל מי שבתהליך הפרובינציאלי פטור מהגשת כל המסמכים. אז איך הדברים מסתדרים? הרי במקרה כזה הפדראלי לא צריך לצבור 67 נקודות.

dannyk27

New member
אם האישור שמגיע ממניטובה

אם אני זוכר טוב יש גם רשימה של מסמכים שיש להגיש לשגרירות ושם מצוין גם הוכחות השכלה ונסיון. ובכלל תמיד שיהיו מסמכים מיותרים מאשר חסרים. בכל אופן אשמח אם יהיה אפשר להבהיר את הנקודה ע"י תשובה רשמית של השגרירות.

סדר פעולות מלא ?

קראתי את המאמרים ממה שאני מבין סדר הפעולות צריך להיות כזה (תקנו אותי אם אני טועה) מכתב לקהילה במניטובה כולל קורות חיים ותעודות השכלה ביקור בויניפג ובמידה שהקהילה אישרה קבלת מכתב מהקהילה הגשת מכתב הקהילה בצירוף אישור רמת האנגלית (לאחר מבחן) + קורות חיים קבלת הסרטיפיקט של מניטובה פתיחת תיק בשגרירות בת"א במסלול פרובנציאלי + הוכחה על כמות הון עצמי מסויים מי שבקיא בפרטים : האם יש כאן פריט חסר או סדר לא נכון (או אישור מיותר שלא צריך אותו - למשל חלק אומרים שצריך מבחן באנגלית וחלק שלא ?) תודה רון

ruth1983

New member
קצת תיקונים

אכן התהליך מתחיל משליחת מכתב לקהילה שכולל קצת פרטים עליכם וקורות חיים, לאחר מכן תבוא היתכתבות של מספר חודשים עם הקהילה עד שתקבלו מכתב שאתם מתאימים (או לא) ותוזמנו לראיון לאחר הראיון במניטובה תקבלו הודעה האם הקהילה נותנת לכם את התמיכה שלהם והיא זאת שתגיש את המסמכים לממשלת מניטובה בקנדה. אתם בינתיים תמתינו בסבלנות שלישראל ותא הדואר שלכם יגיע הסרטיפיקט שאתו בעצם הולכים לשגרירות ת"א ובלי קשר לצ'ק ליסט מגישים שוב את כככללל המסמכים המקוריים (חלקם יוחזרו במקום וחלקם יוחזרו רק מאוחר יותר). מפה הולכים למשטרה להוציא תעודת יוש שתישלח לשגרירות וממתינים להפנייה לבדיקות הרפואיות. ועכשיו לתיקונים - אין צורך בהוכחת אנגלית בשום מבחן, מבחן האנגלית היחיד שתעברו במסלול הזה הוא ראיון אישי באנגלית בקהילה ואחר כך אצל אמיגריישן אופיסר, מכאן שהידע היחיד הדרוש באנגלית הוא ברמת שיחה נורמלית. הוכחת ההון העצמי נעשת גם המניטובה במהלך הביקור וגם בישראל בזמן פתיחת התיק בשגרירות. למיטב ידיעתי כרגע חזרה מחופשת לידה האחראית על ההגירה בקהילה לכן יש עומס רב ומתעכבות תשובות מהקהילה וכך גם הביקורים בקהילה.

אנגלית

האם מי שעושה מבחן באאנגלית בארץ לא פטור "ממבחן" האנגלית מול פקיד ההגירה? ואם מבחן בארץ אכן פוטר האם לא עדיף לעשות את המבחן (המאפשר לשפר ציון) לעומת "מבחן" חד פעמי מו לפקיד ההגירה?

dannyk27

New member
אין "מבחן"

יש ראיון שהוא חובה גם בקהילה וגם בפרובינציה ע"י קציני ההגירה ובהם נבחנת רמת האנגלית שעליה הצהרת בבקשה.

dannyk27

New member
כמה תיקונים נוספים

במכתב הראשוני לקהילה לא שולחים מסמכים אלא קורות חיים ופרטים על בני המשפחה וכן הוכחות על היות שני בני הזוג יהודיים. כשמגעים לביקור מבאים את כל המסמכים מוכנים להגשה כולל תרגומים של מסמכים שאינם באנגלית או צרפתית וכן הוכחת הון עצמי. עם קבלת האישור ממניטובה מגישים שוב את התיק לשגרירות עם מכתב מהבנק (הוכחות ההון העצמי).

ruth1983

New member
אנחנו בהחלט מתכוונים לגור בויניפג

היתרשמנו מאד לטובה מהמקום וכב יש לנו שם חברים

3Style

New member
לפי התאריך הייתם שם בקיץ. איך התרשמתם

מהביקור בעיר?

למעלה