עדכון לו"ז...

Shenhavo

New member
עדכון לו"ז...

לאחר ציפייה מורטת עצבים נגשנו לשגרירות, שם בישרו לנו שתוצאות הבדיקה הרפואית הגיעו ורק צריך להמציא להם תעודות יושר. לא ברור לי מה התפקשש להם ומדוע לא שלחו מכתב או למה לא דרשו קודם את אישור המשטרה. על כל פנים, אנו מתלבטים אם לעבור במהלך חודש אפריל או בסוף שנת הלימודים (סוף יוני), יש לנו שני ילדים בגיל יסודי. היעד הוא טורונטו ונשמח לשמוע אם יש למישהו רעיונות לגבי דיור ראשוני וכד'

joe2b

New member
קודם כל מזל טוב

ולגוף הענין - אנחנו, כזכור, לא בעלי נסיון, אבל ממה שאני זוכר שקראתי כאן, היו דעות לכאן ולכאן. היו שאמרו שעדיף להגיע באמצע-סוף השנה כי אז אין לחץ על הילדים להשתלב, ודווקא בגלל זה ההשתלבות יותר טבעית וקלה. היו גם שאמרו שעדיף להגיע בקיץ, להתארגן, ללמוד להתמצא, ואז הולך יותר קל. כנראה שכמו כל דבר, זה בסופו של דבר אישי.

מניסיוני? עדיף לעזוב כמה ימים

אחרי שמסתיימת שנת הלימודים בישראל,כדי שהמעבר יהיה טבעי, ולרשום את הילדים לקייטנה דו-לשונית כלומר שיש בה הרבה ילדים ישראלים, לא כדאי לחסוך בכסף על הקייטנה כי זו הדרך הכי טובה של הילדים להשתלב תוך כדי כיף ומשחק ולהגיע לבית הספר אחרי חודשיים של הסתגלות למקום החדש, ועם קצת יותר אנגלית וגם עם חברים מהקייטנה שאפשר לפגוש בחצר בית הספר..

Shenhavo

New member
תודה על התשובות והברכות של כולם

למשל"ט - האם מנסיונך הרישום לקייטנות כאלו הוא מיידי (האם לא נדרש רישום מוקדם)? האם הכוונה לקייטנות של אירגונים יהודיים אם יש כאלו או/ו משהו ציבורי. אנו מתכוונים אכן להגיע בסוף יוני לטורונטו וכמובן נשמח לקבל עצות וסיוע ובוודאי נפנה אליך בקרוב במסר אישי.

סוף יוני?

תנו לילדים לחגוג את מסיבות הסיום בבית ספר, ולקבל את התעודות כדי שתהיה להם סגירת מעגל, תבואו כמה ימים אחר כך לא יזיק להם 3-4 ימי חופש בארץ. יש קייטנות גם של הקהילה היהודית, גם ציבוריות במתנסים וגם פרטיות יהודיות וכלליות, מבחר שלם, כדאי לשאול את סיגל מחנות הספרים של סיגל נדמה לי שיש לה ילדים בגיל המתאים.

טל791

New member
../images/Emo105.gifקודם כל מזל טוב

לגבי מתי לעבור אני לא ממש יכולה לעזור לך כי אני הגעתי לפני שבועיים בערך- אבל אני רווקה וסטודנטית (עם מרצים שלא ממש אכפת להם אם אני נוכחת בשיעור או לא) אבל לגבי דיור ראשוני וכאלה אני ממליצה לך לצור קשר עם המושבניק (מהמושב לטורונטו), תמורת סכום מאוד סימלי הרצתי אותו ברוב טורנטו כדי למצוא בייסמנט שיתאים לשגיונות שלי.הוא ניהל בשבילי את כל המו"מ על השכר דירה והשיג לי בייסמנט מרוהט עם אינטרנט וטלויזיה במחיר שווה לכל כיס ונפש. (ובפחות ממה שתכננתי להוציא) הוא יכול לעזור לך עם כל השאלות הללו ואחרות

billiy bee

New member
to shenhavo

מנסיוני האישי עדיף להגיע בקיץ בחופש הגדול כך שלאט לאט אתם עוברים לסתיו ולחורף. הטראומה לא תהיה חריפה. לגבי קייטנה- נחמד לשלוח את הילדים לקייטנה ולהתארגן מבלי שהם יסתובבו לידכם. במידה והם לא מבינים אנגלית ו שתשלחו אותם לקייטנה יהודית רוב הילדים והמדריכים מדברים רק אנגלית. ואם הם לא יבינו הם לא יהיו מרוצים. מה גם שקייטנה עולה די הרבה. כנס לאתר הקייטנה הזאת שהיא מאד נחמדה מכל הבחינות. www.campgreenacres.com ותראה את המחירים. מבחינת דיור- 1. האם ידוע לך היכן מקום עבודתך? 2. האם ידוע לך באיזה אזור אתה רוצה לגור? 3. על מנת למצוא דירה יש מודעות רבות בעתון טורונטו סטאר אפשר להכנס דרך האינטרנט ולמצוא דירות/בתים. יש מבחר רב. 4. מנסיוני האישי לא להסתמך על אנשים שיחפשו עבורך דירה שלא תהיה לטעמכם. 5.עדיף לגור לא בסביבת הסאבווי. אם תרצה לגור בטורנהיל וצפונה תבזבז זמן יקר להגיע לסאבויי במידה ותעבוד למטה בעיר.

Shenhavo

New member
תודה על תשובותיך...

עדיין אין לי מקום עבודה . הכוונה לגור באיזור יהודי\ ישראלי על מנת שהילדים ילמדו בבי"ס ציבורי בו לומדים רוב הילדים הישראלים (אני מניח שזה בטורנהיל).

למעלה