עדכון לשנה החדשה

• פותח הנושא both
  • פורסם בתאריך

both

New member
עדכון לשנה החדשה

טוב, אז שנה חדשה החלה ורציתי לאחל לכולם שנה טובה ולעדכן. לפני מספר שבועות חזרתי מביקור משפחתי בישראל, ואני חייב לומר שאני ממש מעריך את כושר הסיבולת של כל הטרנסים והג'נדרקווירים למיניהם! הייתי בישראל בסה"כ עשרה ימים והיה לי כל כך קשה עם זה שאנשים דיברו אלי ועלי בלשון נקבה, שהודיתי על כל יום שעבר וקירב אותי לטיסה חזרה לגרמניה. עברית היא שפה ממש לא "ידידותית" למי שמזדהה מבחינה מגדרית בשונה ממה שנראה לעין. עוד דבר ששמתי לב זה שבישראל, פגשתי הרבה יותר אנשים שממש לא קלטו מה זה אומר להיות טרנס. הייתי בארוע משפחתי, לדוגמא, בו כולם כבר היו מודעים לזה שאני מזדהה כגבר ועובר שינוי פיסי ועדיין דיברו אלי בלשון נקבה. זה היה נורא מוזר. פה, אם היו עושים כזה דבר, מייד היו נחשבים לאנשים גסי-רוח שאין להם טיפת כבוד לאנשים אחרים! מצחיק איך מגורים בחו"ל נותנים לך פרספקטיבה אחרת על החיים בישראל.
עוד דבר מצחיק היה שבמשך 10 הימים שם, זוהיתי כגבר אולי פעמיים ובכל השאר כאישה (אולי בגלל שרוב הזמן לא לבשתי ביינדר, לא יודע), אבל כשהגעתי לנמל התעופה בן-גוריון בדרכנו חזרה, זוהיתי כל הזמן כגבר (גם ע"י אנשי הבטחון, גם ע"י אלה שעובדים בדיוטי-פרי בחנויות אליהן נכנסתי, וגם ע"י תיירים אחרים) ואף לא פעם אחת כאישה (ושוב לא לבשתי ביינדר).
מוזר!
לגבי תהליך השינוי עצמו- אני כבר 10 שבועות על טסטוסטרון, הקול שלי השתנה המון, צורת הגוף שלי השתנתה והתחילו להיבנות שרירים נוספים, שיער גוף ופנים מתפתח בכל יום (אני מתגלח כי זה נראה מוזר אם לא, אבל כל שבוע יש יותר אז אני מקווה שתוך חודשיים אוכל כבר לגדל שפם וזקנקן). השינויים מדהימים כשלוקחים אותם בכללותם ומשווים להתחלת הדרך. אני זוכר תקופה בה ממש לא הייתי בטוח אם כדאי ללכת על שינוי או לא, אם אני אוהב את השינויים בהמשך, איך ארגיש...מעולם לא חשבתי שארגיש כל כך טוב..כל כך נכון (כן זו המילה) כמו שאני מרגיש היום. אף פעם לא הרגשתי כאילו הגוף שלי באמת שייך לי או אני שייך לגוף איתו נולדתי...לאט לאט אני מתחיל להרגיש שהגוף שלי מתקרב למה שהייתי אמור להיוולד איתו וזו תחושה נהדרת. אני יודע שלעולם לא אראה כפי שתמיד ראיצי עצמי בעיני רוחי, אבל אם אגיע קרוב מספיק אוכל לחיות עם עצמי הרבה יותר טוב ממה שחשבתי שאי פעם אוכל ואני שמח שאני מרגיש שהיום הזה מתקרב מהר יותר.
אז זהו, רק רציתי לשתף ולומר שאני עדיין פה..משתדל לעקוב אחרי הקורה בפורום :)

מייקי

lily kane

New member
מייקי

דבר ראשון שמח בשבילך
דבר שני בארץ מראה בוצי לנשים נפוץ יותר לאחרונה בעקבות ראלטי ועוד כמה דברים אז אולי מכאן נבע הבילבול
לא מבין את המשפחה גסת הרוח
אבל שמחה ששרדתה

העלת עוד נקודה מעניינת
וזה שהשפה העברית מאוד לא ידידותית למשתמש הנזיל מגדרית והטרנסג'נדר בכלל
הייתי שמח עם תספר איך אנגלית או השפה הגרמנית כן ידידותיות
כדי שנראה את ההבדלים

Ch3sh

New member
מנסיוני באנגלית

אני יכולה להגיד שעברית היא אכן שפה מאד לא ידידותית מגדרית.
נסה להגיד 10 משפטים רצופים בשיחה מבלי להגדיר את עצמך מגדרית, או 3 משפטים רצופים מבלי להשתמש במגדר בכלל.
(בשני המשפטים האחרונים, לא כולל זה, השתמשתי ב-14 מילים ממוגדרות (!!!))
לדוגמא פעלים: בעברית רק 28 מתוך 32 הטיות הפעלים, לא כולל ציווי, ממוגדרות (כולן חוץ מגוף ראשון עבר ועתיד).
באנגלית אין בכלל מגדר לפועל.
יש עוד הרבה דוגמאות כאלה...

ליזי133

New member
מסכימה לגבי אנגלית עם מה ש Ch3sh אמר/ה...

אני גם שמתי לב שבאנגלית, למרות שגם דיי קשה לדבר בלי מגדר בכלל, אבל הרבה יותר קל לדבר בלי מגדר מאשר בעברית, שפעלים ופניות כולם ממוגדרים. באנגלית לפעלים אין מגדר ולפניות יש מגדר אבל פחות )He, She וכאלה, אבל הרבה פחות מעברית..)

orald

New member
כמו שכבר נאמר כאן...

"עברית היא שפה של מחדלים מגדריים".

אני מתה על קרובי משפחה שפנו אלי בלשון זכר רק כי הם יודעים מי אני...ודודה שלי חשבה שאני בכלל אחותי הקטנה בהתחלה עד שהסברתי לה.
אח"כ הם חושבים שיש להם זכות להרצות לי על חידוש יחסים עם בני משפחה מסויימים(אותה דודה שהתבלבלה ביני לאחותי גם שמעה בכללי על אחד מהבנים שלה שניסה להתחיל/להטריד/להציע אתנן אחרי ששמע שאני טרנסית) שאני בנתק מהם...אותם קרובי משפחה שבגלל הטמטום הדוסי שלהם לא הלכתי לחתונה של בן דוד שלי, כי חשבו לשים אותי בעזרת גברים...כי זה ממש לא יראה מוזר.

למעלה