עדכון מארץ המפלצות

shir300

New member
עדכון מארץ המפלצות

נושא המפלצות כיכב בשבועיים האחרונים וסיפרתי לילדים שני סיפורי מפלצות- חנות המפלצות ו- הילד חיים והמפלצת מירושלים, סיפור של מאיר שליו שמצא חן בעיני. בסיפור הראשון הרעיון הוא שאפשר לקנות מפלצות שיעזרו לנו נגד כל מיני פחדים. הילדים יצרו מפלצות דו-מימדיות מתוך החנות. ישראל שהוא הבובה המתווכת שלי סיפר להם ממה הוא מפחד וביקש מכל מפלצת לעזור לו נגד הפחד וכל ילד היה צריך בעזרת המפלצת שלו להמציא פתרון לפחד. זה עבד יפה, אבל הרבה פעמים אין לילדים סבלנות להקשיב לשיחות בין הבובה שלי לבובה אחת והם מאבדים סבלנות. אני רוצה לאפשר להם לעבוד בזוגות באופן חופשי אבל פוחדת שיהיה בלגן. העניין שהוא שבמשחק החופשי הם יותר משוחררים ומעלים את התכנים שלהם. בכל זאת עלו דברים מעניינים והילדים יצרו דיאלוג אמיתי דרך הבובה והבינו מה שהיא דמות סימבולית. אתמול סיפרתי את הסיפור על המפלצת הירושלמית. היא היתה נורא חמודה והילדים אהבו לראות איך היא הטיסה את הילד בכל ירושלים... בניתי מפלצת מגרוטאות והשתמשתי בבובות נוספות שהיו לי לדמויות האחרות בסיפור. הצלחתי להעמיד את הסיפור ועיבדתי אותו בהתאם לרמת הילדים- לשונית, עלילתית, אבל בכל זאת אני מרגישה שאני צריכה ליצור דרך ונוהל עבודה, שיהיה ברור ומקובל עלי ועל הגננות ושגם יאפשר לי להכין את הסיפורים ברמה שאני רוצה כולל אביזרים וכו'. מצד שני גם דברים מינמליסטיים יכולים לעשות עבודה מצוינת. למשל שבשיעור אחד אני מספרת סיפור ובזה שאחריו בונים בובות שמתאימות לו ומציגים איתן. ואז זה אומר להכין סיפור חדש כל שבועיים. לא יודעת כמה זה מעשי, כי לפעמים לכל סיפור יש ים של אפשרויות שאפשר לעבוד איתן תנועתית, משחקית, אמנותית...מצד שני הגננות מצפות לסיפורים חדשים... אשמח לשמוע איך אתן מארגנות את העבודה ומה דעתכן? האם יש לכן פורמט קבוע? תפאורה מוכנה מודולרית? תודה שיר

בוניאן

New member
לעבוד בזוגות מתאים לגילאים גדולים

ובכלל מה שאת מציעה(שהוא רעיון נפלא) מתאים לדעתי לסדנא או פורמט של שעתיים רצופות:סיפור+הפעלה..כך לפחות אני רואה זאת.. אני מסכימה שלכל סיפור יש ים של אפשרויות וחופש של תנועה ומשחק ויצירה, יכול להיות פורה וטוב..אני אפילו בעד ואם זה טוב ומרתק אפילו הגננות יראו את הקסם שבכך.. תמיד יש ציפייה לסיפורים חדשים ובובות חדשות אבל אם הפעילות שלך מורכבת נכון ובהיגיון והילדים איתך..אין בעיה עם שיתוף פעולה. אלא אם כן מדובר בלכלוך של הפעילות שמצריכה הרבה ניקיון וארגון לאחר מכן...

shir300

New member
תודה על התגובה

זו בדיוק המטרה- לבנות מהלך נכון של פעילות במסגרת של מפגש חד שבועי בן 45 דק'. עד עכשיו עבדתי בצורה כזאת שקודם כל אני מספרת סיפור באמצעות בובות, אח"כ בונים את הבובה ע"פ הדמות בסיפור ובשלב הבא מציגים איתה. הבעיה היא כמו שכתבת שאי אפשר להספיק בשיעור אחד גם את הסיפור וגם את בניית הבובות ומשהו תמיד מתפספס. אולי אני צריכה לחלק את זה אחרת, למשל להתחיל עם הסיפור ואז לעשות איזושהי פעילות בעקבותיו שאינה בניית בובות, כמו למשל הפעלה דרמטית או תנועתית ורק בשיעור אחרי כן לבנות בובות ולעבוד איתן. גם זה יכול להתפרש על שני שיעורים. מאחר ויש לי רקע בתנועה אני מאוד בעד לחוות את הסיפור דרך הגוף. וואללה, סיעור המוחות עזר לי מאוד עכשיו. הרבה תודה ושבוע טוב שיר

גליתוי

New member
שלום לך../images/Emo191.gif

נשמע מצוין המערך שלך ואני מאוד מעריכה את הכיוון שלך לפתח נושא אחד ולעבוד עליו לעומק. אני נכנסתי לתבנית עבודה שמאוד נוחה לי ולילדים ובגלל זה לבינתיים אני לא משנה. הרי הכ אטרקטיבי בשביל הילדים זה להגיע עם הצגה חדשה, זה פותר בעיות משמעת ויש שיתוף פעולה מלא עם הילדים. עם ילדי בית הספר אני מנסה יותר כיוונים. בכיתה יש לי יותר חופש פעולה והילדים מאפשרים יותר מכיוון שהם יותר גדולים. אהבתי את הבחירה בסיפור על מפלצות שעוזרות נגד פחד. זה כלי מצוין! ובקשר לדיאלוג בין בובות בהצגה, צריך להשתמש בכלים דרמטיים כדי להשיג את הקשב של הילדים, להפתיע, לשבש, להכניס אלמנטים מבחוץ ואם זה אפשרי אז גם לשתף את הילדים. אפשר לחשוב על סיטואציה ביחד ולנסות לפתח אותה, אני השבוע הייתי במכשפות בסיפור "המכשיפה של ליאור". פשוט הבובות היו מאוד מוצלחות למרות שהסיפור לא משהו בעיניי הוא בנוי על דיאלוג בין המכשפה לליאור, אז הכנסתי את האריה שמפריע באמצע ומוסיקה שבונה את הדמות של המכשפה ומשחק מחבואים בין ליאור למכשפה וההפתעות הקטנות שהמכשפה שלפת תוך כדי. בעצם מעבירים את הילדים את התהליך שהילד בסיפור עובר של התקרבות לדמות והתגברות על הפחד. לילדים נתתי במשחק דמיון מודרך את האפשרות להפוך את המטאטא לכל מה שהדמיון לוקח... אני חושבת שאנחנו ממשיכות את הפינה של חגית אז איפה חגית?.........קוראים אותך להתפקד! שיר אני חושבת שגם את כבר יכולה לקבל תואר במיפלצטולוגיה מה דעתך?

shir300

New member
הי גלית

אם אפשר לשאול- מהי התבנית שאת עובדת בה? האם את יכולה לתת דוגמה לכלים דרמטיים? להתראות בפקולטה למיפלצטולוגיה,.. הרבה תודה

הי גליתויתוי

חגית בסדר גמור, עסוקה בעניני עבודה, בעל, ילדים, בית, עבודה והריון שאת בוודאי מבינה יותר ממני עד כמה גורם לעייפות יוצאת מגדר הרגיל על כל פעולה... כך שהיא לא ממש מגיעה לאחרונה למחשב ואם כבר כן אז בשעה מאוחרת כשהיא עייפה כדי להגיב אבל היא קוראת ומתעדכנת מדי פעם בכל המתרחש ואני משוכנע שהיא שמחה וגאה בכן כנושאות הדגל של הפינה
אני באופן אישי מעניק לך בזאת תואר ד"ר למיפלצתולוגיה מתקדמת
התואר מוענק גם לשיר ולחברתנו החדשה - ישנה בוניאן
ובזאת אתן מוכתרות כ " מיפלצות של הפורום "
צוחק, צוחק...קצת הומור שיפיג את הפחד מהנושא המיפלצתי

למעלה