עדכון מועד ההורים המשלבים הארצי לגבי לו"זים לועדות השמה

3מרגו

New member
אנחנו לא שם.

קיבלתי עצה פשוט ללכת לבית הספר הקרוב ולרשום.ככה פשוט?לא קונה.
כמו במקרה של בית ספר שובו דרשו לדבר עם הגננת והיא כבר דאגה שלא יקבלו אותו לחינוך רגיל.

SMADAR55

New member
עדכון מועד ההורים המשלבים הארצי לגבי לו"זים לועדות השמה

עדכון חשוב: לו"ז ועדת השמה לפני ועדת שילוב

להורים שלום,

לאחר בירור נוסף מול משרד החינוך להלן לו"ז עדכני:

הגשה לועדת שילוב לתלמידים הנמצאים כבר בשילוב היא עד סוף פברואר.
העדכון מאתמול נבע מאי הבנה ואתכם הסליחה. סוף פברואר רלוונטי גם לתלמידים העוברים לשילוב, ואין לגביהם ספק מהי המסגרת המתאימה, כלומר לא נדרשו לעבור ועדת השמה.

אולם כאשר מדובר בתלמידים שצריכים לעבור קודם ועדת השמה, כי קיים ספק במערכת לגבי המסגרת המתאימה - ניתן להגיש בקשה לועדת שילוב גם עד 15 במאי.
כלומר - אין חשש שתחמיצו את ההגשה לועדת השילוב בשל אי העברת שאלון גננת/מחנכת עד סוף פברואר.

ליתר ביטחון וכדי לא לקפח את זכותכם - דברו על כך עם המסגרת החינוכית (גננת או יועצת) וודאו איתה מראש שהיא מודעת ללו"ז הזה.
חיזרו אלינו אם יש בעיה.

בהצלחה,
ועד ההורים המשלבים

yuliyuli1

New member
אנחנו עשינו את זה

כלומר רשמנו בבית הספר הקרוב, לאחר ששמענו עליו דברים טובים ונפגשנו עם היועצת והאחראית על החינוך המיוחד בבית הספר.
יכול להיות שבפגישה כזאת אפשר לספר לצוות על זה שהגננת לא מעוניינת שהוא יעבור לחינוך הרגיל ואולי תשים רגליים.
אצלנו הצוות של בית הספר ממש קיבל את הילד בשמחה (אולי מקבלים יותר ככה תקציבים) ונתנו לי הרגשה בפגישה איתם שהם באמת רוצים את הילד אצלם, למרות שעוד לא ידעו עליו כלום (והם עדיין רוצים אותו...).

3מרגו

New member
ניגשתי היום לבית הספר הקרוב

אפילו אני מוכרת בפנים כי הבכור היה שם...
נאמר לי שאין שום בעיה כי בית הספר של היום עושה את הפרוצדורה.אז הסברתי שבית הספר לא עושה ולא יעשה כי אז צריכים לסגור את הכיתה.אז ועדת השמה.הסברתי שגם לא כי היא ממתינה לאבחונים שייקח זמן לעשות.
אז אין מה לדבר.תעשי גברת אבחונים ותבואי אחרי.אחרי החלטה של ועדה.
שלום.

yuliyuli1

New member
שכחתי שאין לכם עדיין איבחון

אבל אחרי שיהיה איבחון אפשר לעשות ועדת השמה.
אנחנו עשינו אותה באפריל אם אני זוכרת נכון, אבל אני מניחה שאפשר גם יותר מאוחר.

3מרגו

New member
הכל יהיה ביולי

אבחון באיכילוב.רופא חדש בקופה.אולי עוד כמה...אולי גם בית אחד(מוגזם).
ואם זה לא זה הלך עלינו.לקבל אותה מסגרת ולערער.מתי כאילו.

yuliyuli1

New member
אולי אפשר להיות בקשר עם המתי"א

או עם העיריה, להסביר את המצב ולהכין אותם שאולי הילד יעבור לבית ספר רגיל לאחר האיבחון.

3מרגו

New member
אין מצב.אף אחד לא יתעסק איתי

ללא אבחונים.
בית ספר רגיל?אולי רק אם אפעיל עו"ד.

3מרגו

New member
מה הם המועדים במקרה מסובך

הועדה פתוחה.נאמר שיחכו אפילו עד אוגוסט עד שאמציא חוו"ד נוספת מפסיכיאטר.
יש לי תור לאבחון מקיף אחרי פסח(עם סיום ביולי).אם לא ימצאו ספקטרום צריך אבחנה אחרת.יש גם תור בקופת חולים עם שתי פגישות שהשניה בתחילת יולי.
מה שלא יהיה אם זה לא ספקטרום-אני עוברת ועדה סופית ביולי.אם הם שוב קופים עלי את המסגרת הלא רצויה-מתי אוכל לערער?
בפעם הקודמת הגשתי ערעור בסוף מאי וזומנתי לערער רק ביולי.
הפעם נראה שאם לא ימצאו אוטיזם-לא תהיה לבני מסגרת.
מה ניתן לעשות במצב התיאורטי שתיארתי?

TikvaBonneh

New member
מכירה מקרה של ילד שלא הייתה מסגרת

הוא נשאר בבית והגיעו אליו הבייתה מורים. זו תכנית של משרד החינוך שמיועדת בעיקר לילדים שלא יכולים להגיע לבית ספר בגלל מחלה.

למעלה