עדכון מסמך פריסות באתרי

אורי רז

New member
עדכון מסמך פריסות באתרי

עדכנתי את מסמך הפריסות באתרי והוספתי לו את הסברה של עפרה שפי לפריסת הרגש. המסמך הינו קובץ PDF שלשם קריאתו צריך תוכנת Adobe Acrobat Reader מותקנת במחשב. אם יש למישהו בעיות בקריאת המסמך, ניתן לפנות אלי במסרים או דואר אלקטרוני.

blackcat2

New member
כיוון הקלפים../images/Emo141.gif

אני קראתי במספר מקומות כי הפריסה צריכה להיעשות משמאל לימין ולא כמו שאני נוהגת, בייחוד כשמדובר בפריסות שאלה והעברית היא זו שמנחה אותי להניח את הקלפים מימין לשמאל. תהיתי האם בפריסות האוטומטיות יש לקרוא את הפריסה מימין לשמאל או ההיפך או שמא זו החלטתו של השואל? תודה

אורי רז

New member
אני עורך פריסות שאלה בכיוון העברי

מימין לשמאל. את פריסת השאלה האוטומטית אפשר לקרוא באיזה כיוון שרוצים - מימין לשמאל או משמאל לימין.

צ ל י ל 8

New member
לדעתי, ../images/Emo42.gif

היכן שכתוב שנהוג לקרוא את הקלפים משמאל לימין, פשוט תירגם מהשפה האנגלית ששם הקריאה הפוכה משלנו. בתחילת דרכי גם אני הבטתי על הקלפים מצד שמאל תחילה, אך מצאתי שזה ממש לא נוח. אני חושבת שיש לקרוא את הקלפים מצד ימין לצד שמאל כפי שהשאלה נכתבת, פשוט אחד לאחד עפ"י הסדר. הבעיה אולי נוצרת בפריסת 5 קלפים ללא עמדות, ואז צריך להגדיר מראש אם הקלף הראשון יהיה הימני או השמאלי. מתוך נוחיות והרגל, אני תמיד מביטה על הקלפים כמו בשפה העברית. עניין של הרגשה והרגל...

אני עורכת את רוב הפריסות שלי מימין

לשמאל. יותר נעים לי ככה, מאז ומתמיד. בפריסה האוטומטית יש לך מספר לקלף, אז זה קל. מתחילים בראשון וקוראים לפי סדר המספרים. בפריסת ריבוע קסם אפשר לקרוא בטורים החל מהטור הימני הקלף האמצעי. אבל זה באמת נתון לשיקול דעתך.

למעלה