עדכון מצב

תם תם

New member
עדכון מצב

עבר כמעט שבוע מאז שאימא שלי הגיעה לארץ- וכצפוי, שום ניסיון ליצור קשר. לפעמים אני מרגישה כמו ילדונת מאוהבת
שיושבת ליד הטלפון ומחכה לצילצול של אהוב ליבה. אני מקווה שאחרי שסבא שלי יגיע לארץ, ואני אצרח
על כולם שם את כל מה שאני חושבת בארוחת ערב שהוא מתכנן, אני אוכל להתנתק מההרגשה הזאת ולהרגיש יותר טוב...

עינת

New member
תם תם

ההרגשה הזאת שלך כל כך טבעית , זו בדיוק הסיבה ששאלתי אותך אם את מסוגלת ליצור גשר ולפגוש בה אולי בכל זאת כדאי שתזמי פגישה את, פגישה שבה תאמרי לאמך ישירות כל מה שאת חושבת כל מה שאת מרגישה?
ענק לך

דעתי כדעת תם תם

אולי באמת בימקום לחכות לטלפון שכניראה מיצד אימך הוא לא יגיע., תאספי כוחות ותיזמי את את השיחה ותדברו שניכן שיחה בת ארבע עיניים אולי בבית קפה?.או שבאמת תחכי לסבך (לא שאני רואה שהוא יעזור לך במשהוא )כי עים אימך לא הרגישה צורך להיפגש איתך מיד בהגיעה לארץ., מחשבה נוספת אולי היא חוששת להיתקשר אליך אולי היא חוששת מיתגובתך ? אולי היא רוצה ולא רוצה מהפחד מהחשש שתידחי אותה?.,לכן כידאי לך לנסות ליצור איתה את קשר ולדבר איתה גלוי ופתוח כמו חברה לא כמו אמא . בהצלחה והמון חיבוקים ומחזקת את ידיך בדרך שתימצאי לנכון .

תם תם

New member
עדכון מעודכן...

טוב, אז בשעה טובה אחרי שבוע היא הועילה בטובה להתקשר
להגיד לי שהיא בארץ, ולהלן תמצית השיחה- אני: שלום היא: ברוכה הנמצאת אני: את בארץ?, מה אני אומרת, בטח שאת בארץ אם את מתקשרת. היא:כן, אני פה, וישר נכנסתי לשיגרה הישראלית של סידורים (ופה אני חוסכת מכם את התיאור של איזה סידורים היא עושה) אני: באמת טוב שבאת ושיש מישהו שעושה את הסידורים. היא: אני ממש שמחה שאמרת את זה! באמת, אם אני לא פה אף אחד אחר לא יסדר את הדברים (בטון של- ובוודאי שלא את) אני: אז באמת טוב שאת פה.
*שתיקה מביכה*
היא: טוב, אני עדיין לא יודעת לכמה זמן אני פה, אבל אני מקווה שיצא לראות את זיו פניך.
אני:כן, אני מניחה שכשסבא יגיע בשבוע הבא יהיה איזה מפגש משפחתי מרגש וסוחט דמעות.
היא: עד כדי כך? אני: אולי. היא: טוב, שיהיה. בכל מקרה, אני בארץ, ואני אצל סבא וסבתא. אני: לא חשבתי אחרת. היא: טוב, אז נדבר. אני: שיהיה, בי. היא: בי. נכון מרגש? הקירבה והחום
ממש בקעו מכל מילה. (ותסלחו לי על הציניות) הקטע הכי מצחיק היה שבדיוק אבא שלי היה לידי, אז שמתי אותה על רמקול כדי שגם הוא ישמע, והוא כל הזמן עשה לי בתנועות שפתיים סימנים כדי שאני אהיה יותר נחמדה אליה ונימוסית ואשאל מה שלומה וכאלה. אבל אין לי כוח לעשות את ההצגות האלו יותר. למה שאני אשאל אותה מה שלומה אם זה לא מענין אותי? גם היא לא שאלה... שיהיה.... שבוע הבא יהיה מעניין...

עינת

New member
../images/Emo93.gif איתה ../images/Emo4.gif

זה מה שיצא לי תם תם ,סליחה... ואת, את יקירה הרבה כח את צרכה שימרי על עצמך ילדה

faith2

New member
אני חושבת..

שהיא הייצה צריכה הרבה כוח נפשי בשביל לאזור אומץ להתקשר אלייך. תראי את זה כניסיון שלה לשקם את היחסים בינכם- העובדה שהיא אמרה "טוב אני אצל סבא וסבתא"...מעין תקווה נואשת- שתיצרי קשר, שתדעי איפה היא... אני חושבת שהיא הותירה את הכדור אצלך, תנסי...אין לך מה להפסיד

yaronxx

New member
ממש לא

לי זה נשמע כאילו הכריחו אותה להתקשר והיא עשתה את זה רק לצאת ידי חובה בלי שום רגש וכוונה לחידוש הקשר. אם האמא של תםתם הייתה במצב של תקווה נואשת הייתה מתקשרת מחו"ל לבקש שתגיע לשדה התעופה לפגוש אותה או שהיתה מתקשרת מיד כשנחתה להודיע שהיגיעה. לא ??

תם תם

New member
יש לי נטייה להסכים...

את השיחות הכרח האלו היא עושה כל פעם אחרי שאני צורחת על סבא שלי שינג'ס גם לה קצת... אז כנראה שהוא מנג'ס גם לה קצת...

faith2

New member
לא יודעת:-\

ככה זה זה נשמע, אבל מן הסתם את מכירה את המצב מקרוב.... אבל שוב, לא יודעת, אני חושבת שבאמת כדאי לך לנסות....אם לא בשבילך ולא בשבילה- אז בשביל סבא שלך.

yaronxx

New member
למה היא צריכה לרצות אחרים??

faith, את נותנת לתםתם הרגשה שהיא אשמה במשהו. המצב הפוך לגמרה. תםתם היא היחידה שנפגעה מהשיגעונות של מישפחתה. אז מי שאיכפת לו ממנה היה מתאצץ ומתקשר ודואג ובא אליה ומטפל בה. ואין שום סיבה שתםתם תתאמץ לרצות את אלה שפגעו בה. ועוד דבר, תםתם היא הילדה בסיפור וכל השאר מבוגרים ואולי בוגרים אז זה ממש לא הוגן לבקש מהילדה להסדיר את הבעיות שבין הגדולים. וכל זה רק תגובה לתגובה של faith. וכמובן שאם תםתם מרגישה צורך ורצון להתקשר ולהפגש ולרצות אז זה הכי מובן והכי נכון.

faith2

New member
אשמה?

בכלל לא אשמה.... אבל לא נשכח שמדובר באישה מבוגרת שסבלה בעברה ממחלת הדיכאון- זוהי אישה שאינה בריאה בנפשה. חשוב לזכור שלא תמיד היא התנתה כפי שרצתה. תםתם לא אשמה מהמצב- אבל היא כן סובלת מהמצב הזה, מהמערכת היחסים העכורה בינה לבין אימה. ואני חושבת שבלי שום קשר לזה שהיא עדיין הילדה של אמא, והאמא בדר"כ המשמשת דוגמא- אני חושבת שזה יהי צעד ענק ובוגר לנסות מצידה לשקם את היחסים שלה ושל אימה- כי הרי לצערי הסיכויים לפי מה שהבנתי הם נמוכים ביותר שהאמא תעשה את הצעד הראשון. אז מפה ועד להגיד שאני חושבת שתםתם אשמה- הדרך ארוכה. כנראה שלא הבנת אותי כלל.

למעלה