עדכון נוסף מההופעה בגבעתיים,מסר ממאיר!

amitabibos

New member
עדכון נוסף מההופעה בגבעתיים,מסר ממאיר!

בסוף ההופעה מאיר אמר "שנזכה שכל אחד ואחד יצא מהמצרים שלו"! הסבר:יציאת מצרים ביהדות אינה רק במובן הגשמי שבני ישראל יצאו ממצרים,יש גם צד רוחני והוא שמצרים היא מסמלת את התאוות והחשקים בחיים אשר מצרים לנו(מ,צ-בציר,ר,י-בחיריק),וכאשר אדם בעולם הזה עובד על עצמו ויוצא מכל הדברים אשר מצרים לנו ומעיקים לנו לזכות לחיי העולם הבא,כביכול הוא זכה ל"יציאת מצרים",אלו הם לעניות דעתי הסבר דברי מאיר.אשמח לתגובות,יכול להיות שאני טועה,איני בא להטיף רק כדרך אגב ממה ששמעתי ממאיר.

ms pizza

New member
נראה לי שהוא התכוון

בכלליות- שכל אחד יזכה לעשות ולפעול בלי שום מגבלה ( אם חיצונית - אנשים שמפריעים לו בדרך, ופנימית-הוא -חוסר אמונה של אדם בעצמו) לאו דווקא ברוחניות אלא בכל תחומי החיים. שתהיה לאדם האמונה הבסיסית שהיא האמונה בעצמו וביכולותיו ושיידע שהשמיים הם הגבול-וכל מה שירצה לעשות ( והוא דבר חיובי) הוא יכול ! תודה על המסר , אין חשש להטפה. לא ממך ולא ממאיר.

ms pizza

New member
אמונה זה דבר רוחני כן,

אמונה בעצמך וביכולות שלך ? אני לא יודעת . יכול להיות.

איף

New member
אני חושבת

שמאיר השיג את מבוקשו אם נפתח פה דיון כזה. הוא אמר: "שנזכה שכל אחד ואחד יצא מהמצרים שלו" אז כל אחד יכול לפרש את זה אחרת לדעתי.
אם זה מגבלות, דברים שמעיקים, מחסומים נפשיים ופיזיים...כל מה שמונע מאיתנו או מקשה עלינו לחיות את החיים כפי שהיינו רוצים לחיות אותם. דיון עמוק. צריך לעשות את זה לעיתים קרובות יותר.

למעלה