עדכון, סוף סוף בבית

דברת25

New member
עדכון, סוף סוף בבית

רק היום שוחררתי הביתה. אני רוצה לסכם את כל החוויה הנוראית הזו עד עכשיו, כי אני קיבלתי מהפורום הזה המון מידע שאחרת לא היה לי, חלק מצאתי במקומות אחרים אז לטובת הבנות האחרות שעוד יגיעו לפה, לצערי הרב, אני רוצה לתרום מנסיוני הכואב.
אני אתחיל מהשלב של אחרי קבלת ההחלטה. מכיוון שקיבלנו את ההודעה בשבוע 22, האפשרות שעמדה בפנינו היא לידה שקטה בכל בית חולים בארץ או גרידה, רק באסף הרופא, וגם זה מאוד גבולי - תקופת חגים, אסף הרופא מבצעים עד סוף שבוע 23, תורים ארוכים. האפשרות של לידה שקטה היא משהו בלתי נתפס בעיני והייתי מוכנה לעשות כל דבר בשביל להמנע מזה. המשמעות היא שיש לבצע פטיסייד - זריקה שמפסיקה את דופק העובר, כדי שלא יגדל יותר ואז ניתן יהיה להמתין עוד כמה ימים עד לביצוע הגרידה. התהליך באסף הרופא היה רצוף בחוסר רגישות מטמטם, ממש כאילו אין להם מושג, תהיו מוכנות לטפשות וחוסר מודעות במקרה הטוב, חוסר אמפטיה ואטימות במקרה הרע. קודם כל צריך להגיע לועדה להפסקת הריון - הייתי שם ביום ראשון בצהריים. פותחים תיק בבניין של מרפאות חוץ (משלמים 400 ומשהו ש"ח שמקבלים אח"כ בחזרה מקופ"ח, עוד לא עשיתי אז לא יודעת איך, מודה שכרגע זה לא ממש מעניין אותי). אחרי שפותחים תיק עוברים לבניין כהנוב, איפה שכל היולדות, למחלקת אולטרסאונד. שם אתן תחכו בתור עם כל הנשים המאושרות עם ההריונות התקינים שהן שניה לפני או שניה אחרי לידה והכל אצלן מושלם. לא חשבו שם לעשות הפרדה, כי כאמור - אין שום רגישות למצב של נשים כמוני, שבאות לשם לסיים הריון עם תינוק שנורא נורא רצו. שם צריך לעשות אולטרסאונד לוודא שהעובר לא גדול מדי לתהליך. הטכנאית בכלל לא ידעה למה היא עושה אולטרסאונד עד שהתחלתי לבכות וביקשתי ממנה להזיז את המסך, שאני לא אראה אותו. רק אז הסתכלה בתיק וראתה את הסיבה. אחרי זה מחכים לרופא שיסביר לך מה בדיוק התהליך, חותם על הטופס של הועדה - אל תשכחו להביא איתכן את כל הניירת של ההריון, כולל סקירות, שקיפות וכמובן מי שפיר וכו'. אח"כ ישבה איתנו אחות בשם מאיה שהסבירה לנו מה המשך התהליך לוגיסטית וגם התקשרה לקבוע את התורים להחדרת הלמינריות ולגרידה. משם חוזרים לבניין של מרפאות חוץ להתייבש ולבכות בתור לועדה. הועדות מתחילות באזור 14:00 או 15:00, כשהרופאים מגיעים. העובדת הסוציאלית קוראת לפי הסדר שהם קובעים. בועדה יש אותה, רופא נשים ורופא פנימאי (לא הבנתי למה). שאלות טכניות, הסטוריה מיילדותית וכו'. במקרה שלנו לא היה ספק לגבי הפסקת ההריון אז אני לא יודעת לומר מה קורה אם יש ספק.מסיימים שם והולכים הביתה.
ביום שלישי הגענו ליום הכי קשה בחיים שלי, המתת העובר. פטיסייד. הייתי כ"כ לחוצה וכ"כ נסערת, פעם ראשונה ב-37 שנות חיי כחנונית גאה שרציתי לקחת סמים, רק לא להיות שם כשהורגים אותו. להתנתק. התקשרתי יום קודם לאחות שישבה איתנו בראשון לשאול אם נותנים איזשהו חומר הרגעה, בעקבות מה שקראתי פה בפורום. היא אמרה שלא. שאלתי אם אני יכולה לקחת, והיא התחילה להתעקש שלא צריך, זה לא ארוך, לא ממש כואב וכו'. הסברתי לה, למרות שלא היה ברור לי למה, שאני לא חוששת מהכאב אלא מהלחץ והחרדה. היא ממש הכריחה אותי להגיד לה שאני באה מחר להרוג את התינוק שלי, שאני כ"כ רוצה, שאני מרגישה זז בבטן, ואני לא יכולה לעבור את זה ככה. אז המטומטמת אמרה לי לא להתייחס לזה ככה, "זו רקמה פגומה". היא חזרה על זה איזה 6 פעמים עד שניתקתי לה הטלפון. השגתי מחברה ואבן ולקחתי בבוקר. כשהגענו לשם, פרופסור מימון היה זה שביצע את הפעולה. רציתי שבעלי יהיה איתי והוא לא הסכים והתחיל לצעוק עלי שאלה הנהלים של בית החולים ושאם אני לא רוצה אני יכולה ללכת לבית חולים אחר. אני אולי נסערת ובוכה אבל אף אחד לא השיג איתי שום דבר בצעקות אי פעם, אני לא פוחדת מאף אחד. הוא אמר לי שהאחות, אותה מטומטמת, היא תהיה המלווה שלי. המטומטמת התחילה לחבק אותי. דחפתי אותה ממני והתעלמתי ממנה. הסתכלתי על פרופסור מימון והודעתי לו שאני לא מוכנה שהיא תהיה איתי וסיפרתי לו מילה במילה על השיחה מהיום הקודם. בשלב הזה הוא נרגע, הוציא אותה מהחדר ואמר לי שהתהליך הזה קשה לכולם, גם לו ולצוות, שאף אחד לא הלך לבית ספר לרפואה בשביל לסיים חיים ובני משפחה לא יכולים להיות נוכחים במעמד הזה כי הוא קשה מדי. בעלי היה עומד בזה אבל אני מבינה שיכול להיות שאמא / אחות או מישהו אחר זה יכול להיות מאוד בעייתי. קראו לאחות אחרת שתהיה איתי. הואבן עזר, קצת. זה היה הדבר הכי נורא והכי קשה שעשיתי בחיי. ניסתי להתרכז בבנות שלי ולדמיין את הקטנה שלי אוכלת עוגת דבש במסיבת ראש השנה בגן, אבל בלב כל הזמן אמרתי לתינוק שלי כמה אני אוהבת אותו וכמה אני מצטערת וכמה אני אוהב אותו לנצח. בכיתי כל הזמן. זה היה בערך 10 דקות שנמשכו חיים שלמים. זריקות ההרדמה המקומית מאוד כואבות אבל זה רק לשניה. המחט עצמה של הפטיסייד לא כאבה אחר כך, רק ניפצה את הנשמה שלי. יצאנו משם וחיכינו בחוץ, מחוץ למחלקה, חצי שעה. לא יכולתי לחכות ליד כל הנשים המאושרות בפנים. בעלי ואני בכינו כל הזמן שחיכינו. זהו, הוא לא זז יותר. אחרי חצי שעה צריך לעשות עוד אולטרסאונד לוודא. לא הפסקתי לבכות כל אותו היום. עכשיו הייתי צריכה לחכות ככה, עם הבטן הגדולה והדוממת, עד יום ראשון. באמצע היה ראש השנה. ביום שבת הגענו לבית החולים, למחלקת נשים להכניס את הלמינריות. נורא חששתי מהתהליך ומהכאב אחרי מה שקראתי כאן. לקחתי ואבן ועוד אופטלגין לפני שנסענו לשם. בפועל לא היה נורא - לא נעים אבל לא יותר קשה מלשים התקן. הרופאה שמה לי 13 למינריות ועוד 5 ספוגיות - המספרים חשובים כי אומרים לך לשים לב אם משהו נופל, הם צריכים לדעת כי הם בודקים וסופרים שמוציאים הכל למחרת. נותנים מרשם לאנטיביוטיקה שצריך להתחיל לקחת באותו היום - 2 כדורים יחד. הלכתי הביתה וחיכיתי לכאבים שלא באו. כתבתי פה הודעה כי ממש נלחצתי מזה שלא כואב לי ואז אולי זה לא עובד ולא אוכל לעשות את הגרידה - כ"כ רציתי לסיים את הכל. מסתבר, אחרי קריאה בפורומים בחו"ל, שזה דווקא מאוד נפוץ שלא כואב. לא כאב ועבד. למחרת קוראים לכל הנשים שעוברות גרידה להגיע בשבע בבוקר. צריך להיות בצום מלא מ-12 בלילה. מגיעים למשרד הקבלה בקומה 1 - מחלקת יולדות מצד אחד, חדרי לידה מצד שני. תענוג. אחרי שנרשמים אצלם עולים שוב למחלקת נשים ומחכים ומחכים ומחכים. הם מכניסים לניתוח לפי סדר עדיפות שלהם. הייתי רעבה ועייפה ושבורה ועצבנית. בסוף נכנסתי לניתוח רק ב-12 וחצי בצהריים. לפני הניתוח שאל אותי הרופא אם אני רוצה לטפל בקבורה או לא - מזל שקראתי על זה פה וידעתי שישאלו, האחות המטומטמת לא טרחה לציין את זה. היא גם לא טרחה להגיד כלום על החלב שאמור להגיע אבל בגלל שקראתי על זה כאן דאגתי מראש למרשם ולתרופה. אז סוף סוף מגיעה ההרדמה המלאה המיוחלת ולא מרגישים כלום. התעוררתי בהתאוששות, אחרי. לא היו לי כאבים אבל לא הפסקתי לדמם. השאירו הלחצתי שם את כל המערכת עם ערכי קרישת דם מאוד נמוכים והתחילו לתת לי עירויים. לא הצליחו לפתוח לי ורידים כי איבדתי הרבה דם, עד שרופאה בכירה (ד"ר שול) הצליחה. התחלתי להקיא כל הזמן ואף אחד לא ידע למה, אבל אז נתנו לי תרופה לזה וזה נרגע ועזר. בשלב הזה כבר כאב לי מאוד הראש והייתי חלשה מחוסר דם. בעלי יכול היה להיות איתי רק לסירוגין כי זה טיפול נמרץ. בסוף החליטו להשאיר אותי ללילה בטיפול נמרץ ולהמשיך עם העירויים. בדר"כ נשארים שם שעה אחרי גרידה ועוברים לעוד מעקב של שעתיים במחלקה, אבל איבוד דם זה חלק מהסיבוכים שיכולים לקרות בגרידה בשבוע מתקדם. היה קשה מאוד, בעיקר בגלל שהיתה לי מיגרנה אבל בטיפול נמרץ אין שקט ולא מכבים את האור. נתנו לי תרופות לשיכוך כאבים שלא עזרו. במהלך הלילה התייצבתי והדימום הפסיק וערכי ספירת הדם גם התייצבו. בבוקר שלחו אותי סוף סוף למחלקת נשים. הייתי אחרי יותר מ-36 שעות בלי אוכל ומים ועם כאב ראש נורא. הכאב בלב היה עמום, כל המסביב לא נתן לי שהות לחשוב על זה, ואולי טוב שכך. במחלקת נשים היה כבר הרבה יותר קל, אחרי שעתיים בערך הוציאו את הקטטר ושאר האינפוזיות והלכתי להתקלח, שתיתי קפה ואכלתי והתחלתי להרגיש יותר טוב. לא היו לי כאבים בכלל. הודיעו לי שאני נשארת שם ללילה, להשגחה, כי רצו לראות שההוגלובין שלי יציב. כבר הרגשתי טוב ובעלי היה איתי ואפילו הביא את הבנות שלי לבקר אחר הצהריים. בלילה, כשהוא הלך הביתה להיות איתן ונשארתי לבד, התחילו המחשבות. זהו, אני כבר לא בהריון. עוד לא בבית, אבל הכל נגמר. זה מאוד מאוד מאוד קשה. כתבה לי פה אחת הבנות המקסימות שעכשיו זה הזמן של הנפש לבכות, והיא אכן בוכה. קיבלתי אינסוף תמיכה ועזרה וחיבוקים, וירטואליים ואמיתיים, מכל מי שסביבי. בעיקר מבעלי האהוב, אבל זה כ"כ כ"כ כ"כ קשה. אם הייתי יכולה, הייתי נכנסת היום להריון. אני עדיין רוצה את התינוק שלי ולא מאמינה שהוא נלקח ממני ככה. אני עדיין אוהבת אותו ותמיד אוהב. הגוף שלי כבר ממש בדרך להחלמה, ללב ולנשמה ייקח עוד הרבה זמן. טוב להיות בבית עם הבנות שלי ולדבר על לסדר מערכת ועל שמלה לגן, אבל הבכי כל הזמן בגרון.

mick nik

New member
מתסכל שמערימים קשיים בתהליך טעון וקשה ממילא

שוב משתתפת בצערך על האובדן, על הכאב הגדול ועל הדרך הקשה בה העבירו אותך בתהליך הזה.
&nbsp
מצטערת עבורך שנתקלת במערכת אטומה, שמוכיחה כמה היא מנותקת ממה שאנו זקוקות לו ברגעים קשים כאלה.
&nbsp
בליס, אגב, אפשרו ללא כל התנגדות שבעלי יהיה נוכח במהלך זריקת ההמתה. מה שאומר שאין כאן מניעה ממשית מהצד הרפואי.
&nbsp
ובכל זאת - טוב שהגעת מוכנה ומצאת כוחות לעמוד על שלך, במקומות שהתאפשר לך. יודעת כמה במצבים האלה זה לא מובן מאליו.
&nbsp
אינני יודעת אם יימצאו לך הכוחות לכך, אבל היו בנות כאן שהעלו על הכתב את הקשיים הלא הכרחיים שעברו ושלחו לבית החולים לטובת הנשים הבאות אחריהן. לא תמיד זה עוזר, אבל לפעמים הדברים עשויים ליפול על אוזניים קשובות.
&nbsp
בכל אופן- כרגע זה לחלוטין הזמן שלך. לעצמך. לעבד את החוויה הקשה שעברת ולהתחיל לאסוף את השברים. עבור עצמך ועבור משפחתך.
&nbsp
הניסיון שלנו כאן מלמד שעם הזמן הכאב משנה את פניו ואת עוצמתו , אבל אין מנוס מלחוות אותו ולגעת בו כפי שהוא כרגע. בשיאו.
&nbsp
כמובן שבמידה ותזדקקי לכך, תוכלי לחפש אחר תמיכה נוספת שתתאים לך. התהליך הזה של עיבוד החוויה שעברת כלל אינו פשוט, וזה לגמרי הזמן לפרגן לעצמך כל עזרה אפשרית.
&nbsp
ובתוך כל זה, בדיוק כפי שתיארת, השגרה והצורך לטפל בבנות עשויות להוות אי של שפיות. לי ההתעסקות בדברים הקטנים של היומיום לגמרי עזרה כדי לא לשקוע.
&nbsp
תודה שחזרת לשתף כאן .
מאחלת לך ימים טובים יותר מאלה.

secondtime82

New member
קראתי כל מילה

צר לי על החוויה הנוראית שנאלצת לעבור, על האטימות וחוסר האמפתיה דווקא במקום ובזמן הקשים ביותר. עצוב לי יחד איתך על האובדן. תני לנפש לבכות, היא כל כך זקוקה לזה. מאחלת לך שהגוף יתמלא שוב ביקר מכל ושידייך יהיו מלאות בקרוב.

שובר את הלב

בסך הכל שבוע וחצי מאז ההודעה הראשונה שלך, ועברת כל כך הרבה בזמן הזה.

קוראת את האטימות וחוסר הרגישות של הצוות, ונזכרת בחוויות שלי בבי"ח אחר. חוויות שונות אבל עם מכנה משותף של אטימות מוחלטת מצד הצוות הרפואי.
כפי שמיק ניק ציינה, אני וככל הנראה עוד כמה נשים, בחרנו לכתוב את מסכת הייסורים שלנו ולשלוח לביה"ח. במקרה שלי, בעלי שלח אימייל למנהל המחלקה, והוא הזמין אותנו לשיחה.
לצערי התרשמתי שלמכתב ולשיחה לא היתה כל השפעה על ההתנהלות במחלקה: שנה אחרי הפסקת ההריון הגעתי לשם בנסיבות אחרות וראיתי במו עיניי את אותה התנהלות, וכמה חודשים אח"כ מישהי כתבה כאן בפורום על חוויה דומה לשלי באותו בי"ח.
ב-05/09/17 "משתפת" פתחה שרשור שבו כתבה על חוויותיה מאסף הרופא. כבשהפועה המליצה לה לשלוח מכתב לביה"ח עם העתק למשרד הבריאות, ואני תומכת בהמלצה הזו בכל לבי. בעיניי ההעתק למשרד הבריאות נועד להגדיל את הסיכוי להתייחסות ראויה למכתב.

מתייחסת למשהו חיובי שקראתי בהודעה שלך: כתבת שהם סופרים את הלמינריות והספוגיות.
בהפלה היחידה שבה החדירו לי למינריות, לא ספרו את הלמינריות והספוגיות כשהוציאו אותן, וכך יצא שאחת הספוגיות נותרה בתוכי.

רוצה להתייחס גם לעניין הגדרת העובר. את מתייחסת אליו כאל תינוק, האחות חסרת הלב קראה לו "רקמה פגומה".
עברתי 3 הפסקות הריון יזומות. הראשונה בשבוע 21 והבאות בשבוע 13. במקרה שלי לא מדובר על טריזומיה אלא אל מקטע חסר שיכול להיות לו ביטוי קוגניטיבי קל או קשה, או ללא ביטוי בכלל. במקרה שלי הפגם הגנטי מורש ממני.
בחודשים הראשונים אחרי ההפלה של שבוע 21 עדיין התייחסתי לעוברית כאל "הילדה השניה שלי". אח"כ הבנתי שכדי להגן על עצמי, אני חייבת ריחוק מסויים. היא לא הילדה שלי, היא העוברית שהיתה אמורה להיות הילדה השניה שלי. העוברית שביקום מקביל שבו לא עשיתי צ'יפ גנטי, היתה הופכת להיות הילדה השניה שלי.
בהריונות הבאים כבר למדנו לבקש שלא לדעת את המין אלא אם תוצאות הצ'יפ יהיו תקינות.
אני יודעת שעניין ההגדרה הוא מאוד אישי ויכול להיות שאת תצליחי לשרוד ולהישאר שפויה גם אם תגדירי אותו בתור התינוק שלך. אני לא הצלחתי לשרוד ככה.

בוכה ביחד איתך

משתפת

New member
שולחת לך חיבוק ובוכה איתך...

חשבתי עלייך הרבה בחג.שלחתי את מכתבי לאסף הרופא על התהליך שעברתי שם,על אי הרגישות שהיתה-אך לא ענו לי.
אני עדיין בוכה על העובר שאיבדנו,כי כבר רקמתי חלומות....
מתרכזת בילדים הבריאים שיש בבית ובבעל שמנסה להכיל ולהיות קשוב,אין לי מושג איך הוא מתפקד כרגיל...הפנים והמשיך הלאה....
אני עוד שם,בגעגוע,בעצב ולפעמים אפילו בכעס.
נכנסת לפהקוראת מילות עידוד וממשיכה .....

אני יודעת שבאסף הרופא מבצעים הרבה פעולות כאלה,לא מבינה למה יש שם חוסר רגישות ואין מחלקה נפרדת.

מאחלת לך שנה טובה יותר בבריאות ושנשמע רק בשורות טובות ממך.

גלי377

New member
את כותבת ואני בוכה יחד איתך...הלוואי בשורות טובות השנה..

ms1910

New member
שולחת לך חיזוקים.....

עברתי גרידה מאוחרת לפני כחודשיים. מבינה לליבך.

שירהד1

Member
מנהל
חיבוקי נחמה גם ממני-

אני מצטרפת לכל מילה שכתבו לך הבנות הנפלאות פה.

טוב שכתבת וכתבת וכתבת בכזה פירוט. גם בשביל נשים אחרות, וגם עבורך. יש משהו בכתיבה, לפחות בעיניי, שהוא מנקה, שהוא טוב עבור הנפש. בכלל- חשוב להוציא החוצה את הדברים ולא להפנים פנימה. יש בזה משהו תרפויטי ובריא.

אני מודה שהיה לי מאוד קשה לקרוא על ההתנהלות בבית החולים. האמת היא שאני ממש לא זוכרת אילו נשים היו איתי ובאיזו מחלקה. רק זוכרת את הבכי הבלתי נגמר שלי, את העצב ואת המצוקה.

לגבי הגדרת העובר- אני מאוד מסכימה עם מה שכתבה "מרעישה בשקט". אני יודעת שזה מאוד אישי. בזמנו, לא התייחסתי לאף אחד מהעוברים, כולל לעובר עם הטריזומיה 18, כאל אחד מה"תינוקות" שלי או ה"ילדים שלי". מבחינתי, אלו היו עוברים דפוקים, לא תקינים, שהטבע יצר אותם בטעות.
לא התייחסתי לכך בצורה כזו כדי לעזור לעצמי להשתקם נפשית, אלא כי זה באמת מה שחשבתי והרגשתי. העובר עם הטריזומיה אצלי היה כל כך דפוק. איך יכולתי לקרוא לדבר כזה "התינוק" שלי?! לא רציתי שזה יהיה התינוק שלי. רציתי עובר תקין שיהפוך לתינוק בריא. לא אהבתי אותו. האבל היה על אובדן ההריון, על העובדה שהעובר לא תקין ולא יוכל להיות תינוק.

אז זו אני, ואת אולי אחרת. רק כתבתי לך לגבי עצמי, כדי שמבחינה קוגניטיבית, תדעי שיש עוד הגדרות ועוד צורות התייחסות.

אני מקווה שפיזית את מתאוששת, כי לאחר הפרוצדורה היה לך סיבוך. אני מתארת לעצמי שאת צריכה לעקוב אחר המדדים בבדיקות דם, ולראות איך את מתחזקת גם גופנית, וגם נפשית.

טוב שאת מוקפת באנשים אוהבים ושיש לך תמיכה רחבה.
מעודדת אותך להמשיך בשגרת היום יום הבריאה לנפש, לצד עיבוד תהליך האובדן- עם הקרובים לך, פה בפורום או במסגרת טיפולית.

שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

nn0aa

New member
כמה בכיתי כשקראתי

כל כך כל כך עצוב.. ליבי יוצא אלייך..
וכל הדברים שנאלצת לשאת חוץ מהאסון, האטימות של המערכת, כשהיא לא דואגת לצור עבורנו טיפול מותאם ברגעים הנוראיים האלה.. זה ממש החזיר אותי לטראומה שלי. ללחכות בתור בשיבא להפלה ליד יולדות כמה חודשים אחרי שעברתי לידה שקטה, וללכת לבקש מסבא שיזיז ממני את הסלקל עם התינוק בן יומו, שאמו בבדיקה בנשים, להענות בשלילה. ולשבת ולבכות במקומי, כי אין לי שום מקום
מחבקת אותך בצערך
מקווה שאת מרגישה שיש לך מקום, כאן או במקום אחר

כמה עצב וקושי.

את פשוט גיבורה בעיני,שהצלחת לעבור דבר כל כך נורא.אני מקווה מאד ומאחלת לך,שתמצאי מזור לנשמה,לנפש,וגם לגוף.

למעלה