עדכון סופי (
)+ כמה שאלות

MrsNorris

New member
עדכון סופי (
)+ כמה שאלות

היי,
אז שבוע שעבר אחרי חודשים ארוכים שהתיק שלי בלשכת גיוס, אישרו לי סוף סוף את ההתנדבות! בלי פטורים מיוחדים חוץ מהפטורים הרגילים של מתנדבים (שמירות ונשק, בגלל הטירונות). הגעתי ללשכה, ורופא צעיר ומאוד נחמד דיבר איתי והסביר לי על מה זה בעצם אומר להיות מתנדבים (מבחינה טכנית) ואישר לי את ההתנדבות. אחר כך אמרתי לו שאני רוצה לעשות טירונות 02 (והוא נורא התפלא- כי לדבריו, מי ירצה, כשיש לו ברירה אחרת..) והוא שלח הודעה למדור רת"ם לגביי ואמר לי גם ליצור איתם קשר, דרך מדור מתנדבים. יום אחר כך כבר התקשרו אליי ממדור מתנדבים (באמת שהופתעתי לטובה מהמהירות
) ועשו לי סוג של 'ראיון' טלפוני. הסברתי את המצב שלי (כבר יש לי תפקיד שאני מיועדת אליו במודיעין, התמיינתי אליו עם פרופיל זמני שנה שעברה) והם אמרו שיצרו איתי קשר כבר כדי לראות מה עושים, כנראה כי הם צריכים לדבר עם מודיעין או משהו. גם התקשרתי בעצמי למודיעין לעדכן אותם.
היום התקשרו אליי ממדור מתנדבים ואמרו לי שזהו, אני מאושרת לטירונות 02 של הקורס שלי במודיעין!
כלומר אני אתגייס רגיל ב1.4.
קשה להסביר את ההקלה, אחרי חודשים ארוכים של אי ודאות וריצות ללשכת גיוס ולרופאים, סוף סוף הוחלט סופי.. סוף סוף יש לי תאריך.

עכשיו יש לי כמה שאלות, שאולי מי מכם יוכלו לעזור לי בהם-
יש דברים ספצפיים שאומרים על ההתנדבות בטירונות מתנדבים (שלא אעשה, כאמור), דברים שאני צריכה לדעת?
ואני צריכה להגיד משהו לקופת חולים שלי? או שפשוט הכל איתם נשאר כרגיל?
מה בעצם ההבדל עכשיו ביני לבין אחרים? ביום הגיוס ידעו שאני מתנדבת? הכי מפחיד אותי שאני פתאום אגיע לבקום ויגידו לי 'את לא צריכה להיות כאן'...
תודה!

Run for a Fall

New member
איזה כיף לשמוע!

לגבי השאלות:

בטירונות מתנדבים לפי הבנתי (לא עברתי טירונות כזאת) נלמדים מעט תכנים על נושא זכויותייך וחובותייך כמתנדבת, זה לא משהו קריטי במיוחד ולפי דעתי את מודעת כבר להכל. ובכל מקרה, אם יהיו לך שאלות מסוימות תוכלי תמיד לפנות למדור מתנדבים בנושא או לכאן

תחת "כלים ומידע" - במאמרים, תמצאי מספר מאמרים על טירונות המתנדבים אם את מעוניינת לקרוא.
מבחינת תכנים אחרים, בטירונות 02 נלמדים יותר תכנים מבטירונות מתנדבים ככה שממש אין ממה לחשוש בתחום הזה, את "מכוסה".

לגבי קופ"ח - המערכות שלהם מתעדכנות אוטומטית, אינך צריכה לעשות דבר.

ההבדל בינך לבין אחרים - שהפרופיל שלך הוא 25 ואת מתגייסת עם פטורים קבועים מסוימים. וזהו!

את חיילת לכל דבר, ואף אחד לא יכול לדעת שאת מתנדבת (אלא אם כן יש לו גישה למערכת הצה"לית בה הוא רואה את הפרופיל שלך).
אין סיבה שתגיעי ליום הגיוס ולפתע יגידו שאת לא צריכה להיות שם... הדברים האלה מתוכננים מראש בקפידה, וגם אם יש טעויות חס וחלילה - יש לך כתובת לפנות אליה בנושא (מדור מתנדבים).

בהצלחה!

שאלה

איך ייכול להיות שאת מתגייסת ב-1.4 זה לא גיוס מתנדבים התאריך הזה.. התאריך הבא כפי שמתן פירסם הוא במאי

MrsNorris

New member
תשובה

אני לא מתגייסת בגיוס מתנדבים, אלא בגיוס "רגיל", של טירונות 02..

eran544

New member
מזל טוב! :)

המון בהצלחה בתפקיד.. רק נשאר לקוות שביום הגיוס - 1.4 לא יגידו לך שעבדו עלייך (סתם :p )

למעלה