עדכון ערב. גפס עם תחזית גשמים קמצנית יחסית.

יאן ו

New member
עדכון ערב. גפס עם תחזית גשמים קמצנית יחסית.

לפיו, ביום ראשון ושני, בעיקר הצפון יזכה לגשמים משמעותיים.
ירושלים לפי גפס לגמרי מחוץ לתמונה. אני לא מאמין לו...

יאן ו

New member
כן, אבל אני כרגע לא מתרגש מזה. בכוונה לא התייחסתי מפני

שזה רק עדכון אחד מתוך רצף ארוך של עדכונים שכן הראו מגמה חיובית. אם עוד שתיים שלוש עדכונים זה יחזיק, אז אתחיל לדאוג.

אריאל519

New member
ולעניות דעתי אי.סי טוב בהרבה לאחר שבבוקר אי.סי היה גרוע

וגפ"ס היה טוב. לכו תתנו תחזית! אני לא מדבר על עשרה ימין או שבועיים אלאל על חמישה ימים

מסתבר שהפעם האירופאים עשו בית"ס לגפ"ס לראשונה העונה!

חוץ מאפשרות לגשם החל מרביעי ובעיקר בצפון, לא נקבל כלום מהבומבה של אירופה.
כל מה שפנטזנו לא נוגע לשנה בעייתית זו.

יובל 42

New member
"לראשונה העונה"

לראשונה מאז המערכת של יום שישי שעבר שבה הם גם עשו למר "15 מ"מ בירושלים" בי"ס למודלים מתחילים.

בכל מקרה הבוקר גפס מחזיר את המערכת של יום חמישי. מודל תזזיתי ולא יציב.
נותן את כל התרחישים האפשריים כך שבסוף חסידיו יביאו את התרחיש שפגע (מתוך כמה עשרות שהציג על הדרך) ויספרו לנו שזה המודל הכי טוב בעולם.

EC לא עושה עבודה יותר טובה יובל

מתקפל לגפס כמעט באופן תמידי וחבל.. היו ימים שעידכון שלו היה ברזל, כיום בעירבון מוגבל.

יובל 42

New member
המדד מבחינתי הוא 48 השעות האחרונות לפני המערכת

לא ממש מעניין אותי "מי זיהה ראשון" שבועיים לפני. את זה אני משאיר לילדים מתלהבים.
בפרמטר של 48 שעות לפני המערכת את התמונה הכי קרובה למציאות מספקים הבריטי ואי.סי. גפ"ס ממשיך להתעקש שירדו 15 מ"מ במערכת גם כשבמד כבר הצטברו 30..........

יאן ו

New member
יובל, שוב, זה עניין של טעם לדעתי. עם חזאי, חובב או מקצועי,

יתרכז רק ב48 שעות כטווח התיחסות שלו, אזי זה לא ממש חזאות, אלא כבר קרוב יותר לממשות. אין מה לעשות, חזאי צריך להשתמש עם הכלים שברשותו ״להתבונן״ גם רחוק יותר, גם אם הוא יודע שסטטיסטית ככל שהוא מתרחק הדיוק יורד. זה חלק מהמקצוע/תחביב וצריך לקבל את זה באהבה לדעתי.
אני מסכים שכפילוסופיה, כשמדובר בטווחים רחוקים, לא צריך להתלהב יותר מדי או להתאכזב יותר מדי.
זה גם נכון בכלל לחיים. שום דבר לא באמת טוב כמו שהוא נראה או רע כמו שהוא נראה.

guprnds

Active member
חשוב להבין

שלחזאי אין הרבה כלים באמתחת כדי לחזות מעבר לכמה ימים קדימה. אם נדמה לו שיש לו כאלו הרי שהם קיימים בדמיונו בלבד. בעניין המשקעים, אין לו כמעט בכלל כלים למעט מקרים מאוד ברורים.

Ale Del Piero

New member
תראו את GFS בעדכון צהריים, איך האפיק מתעמק מחדש

אם רק ידרים קצת...

יובל 42

New member
בפעם האלף-כל עוד הרמה באטלנטי לא יקרה פה כלום משמעותי

מי שרוצה לראות איפה הרמה צריכה להתמקם כדי שחורף אמיתי יגיע אלינו שיציץ בעדכון הצהריים במהלך שמתפתח החל מ-240 שעות ואילך.
מודל חלש וטווח הזוי. סיכוי קטן שזה יקרה. אבל לצרכי לימוד זה יפה לראות.

בכל מקרה עדכון מצוין לכל הטווחים, על גבול הדובדבנים!

מעניין שגפ"ס מתעקש על ההתעמקות הקטנה ב144, האירופאים לא שם.
נראה מי יקח!

רמה מרכזה בתוניסיה תביא למערכת גשם טובה , רמה שעולה מתוניסיה

לכוון איטליה תגרום למערכת גשם משמעותית,, רמה שעולה מתוניסיה דרך איטליה גרמניה עד אסקנדינאביה תגרום אצלנו למגה מערכת או מערכת שלג קלאסית ,, בנתיים לא רואים את זה בשום טווח,,,, מרכז רמה באטלנטי נוגחת באירופה וצפון אפריקה , נשברת מהר ושוב חוזרת לאטלנטי,,, מצב לא טוב ואין שום סימן שזה משתנה,,, בנתיים נקווה לקבל כמה שאפשר מהאפיקים שעוברים אותנו מצפון ,,,,, להמשיך להתפלל ,, אולי סוף ינואר תחילת פברואר

מתי בפעםן האחרונה היתה כזו חסימה ארוכה באטלנטי?

ומה שצריך כדי שתשבר סוף סוף ?

shlomobar

New member
ההרצה האחרונה של האנסמבל רומזת משהו?

או שזו סתם הבלחה רגעית?

למעלה