עדכון ערב גפס-שיפור משמעותי למערכת של השבוע הבא

יובל 42

New member
עדכון ערב גפס-שיפור משמעותי למערכת של השבוע הבא

גם מבחינת אורך המערכת וגם מבחינת עומק שקע הרום ומיקומו.

כמובן שהטווח עדיין רחוק מידי וגם אופי השקע (שקע רום מנותק) מחייב זהירות אבל אולי ניתן לפתח סוג של אופטימיות.

הפרבולה

New member
איסי נראה פגז

כמו ה"בום" של אתמול שהיה ל 10 ימים אבל זה כבר לעוד 8 ימים ( והמגמה מתחילה בעוד 6-7 ימים) . יותר קיצוני מ GFS לאותו זמן.

איסי הערב הכי קיצוני. הערב אפשר להגיד שכל

המודלים תומכים במערכת משמעותית באזורינו באמצע שבוע הבא . מנסיון העבר סיכוי ההתממשות גבוה כשיש קואליציה כזו רחבה

quant1

New member
אנסמבל EC ואנסמבל GFS הישן עדיין צופים אפיק עמוק פחות

ECMWF, מודל GFS החדש והמודל הקנדי - כולם צופים אפיק עמוק יותר, ומעל ל 30מ"מ גשם באזורים מסוימים בארץ.

אבל אנסמבל EC - שרץ ברזולוציה נמוכה יותר, ואנסמבל GFS הישן - צופים אפיק עמוק פחות, ולא יותר מ 20מ"מ גשם.

מי יקלע טוב יותר?
האנסמבלים מראים שיש אי ודאות גבוהה, ולכן לא הייתי מבטל אותם לטווח הזה.

חזאייטק

New member
TAKE IT WITH A GRAIN OF SALT...

גם 4 ימים לפני המערכת של הסופ"ש האחרון היתה קואליציה
(וגם לפרס ב-1990 היתה קואליציה)

יובל 42

New member
תנודות צפויות לאור הטווח

אופי מדוייק יסתמן רק בסופ"ש.
העיקר שיש משהו בקנה.

refael22

Member
אני עוקב רק אחרי עדכון 00z

המומחים בעבר דברו על כך שזהו העדכון הכי אמין.

יובל 42

New member
אז אם משווים רק בין 00Z אין שום שינוי מאתמול

ההתמתנות היא רק מול 12Z של אתמול בערב.

(ואין הבדל בין 00 ו-12 מי שפחות אמינים זה ה-06 וה-18 ועליהם אני באמת לא מסתכל אלא אם צפוי משהו יוצא דופן)

סודרי אמר לי שהקנדי בערך אותו אמינות

כמו ג'פס. אפילו אם יתרון קל לקנדי. לא שזה אומר זה מה שיקרה. בכל מקרה. בדכ מערכות גדולות חטובות המודלים מזהים שבוע לפני משהו. אבל התנודות כאלה קיצוניות. היתי מנמיך ציפיות כנראה שמערכת תיהיה . איזה חמה נחכה למוצש. אבל כנראה שמערכת גדולה ומסודרת כמו שאנו מחכים זה לא יהיה

יובל 42

New member
נראה לי שלא הבנת את סודרי

השוואות דיוק בין מודלים לא נעשות עפ"י צפי המשקעים שלהם אלא עפ"י פרמטרים אחרים (בעיקר גובה 500).
יכול להיות שהקנדי מדייק בזה לא פחות מגפס. אם סודרי אומר סביר שזה נכון. הבעיה היא שהתרגום של הקנדי של מצבים סינופטיים לכמויות גשם הוא שגוי והקנדי תמיד מפריז. אני מתקשה לזכור ולו מערכת אחת שבה ירדה הכמות שהקנדי צפה.

אני התייחסתי לקטע הזה יובל

ולא למשקעים מחילה אם יצא לא מובן. גם הקוסמו נוטה להגזים אבל מבחינת הצפי שלו איפה יפלו הרכבות היה לא רע

guprnds

Active member
איסי מפציץ אבל זה עוד כ"כ רחוק...

גפ"ס לא ממש משתף פעולה אבל זה עוד כ"כ רחוק...

איסי הבוקר הרבה פחות טוב מאתמול

לפיו ירושלים וחוף דרומי מחוץ למערכת. אבל את האמת הדיירים הללו נכנס אחרי שבת. עד אז נקווה לפחות שיקצין

נתנאל531

Well-known member
השוואת מודלים הבוקר, וזגזוגים

הקנדי אוהב ישראל גדול וגם האירופי אופטימי. GFS פחות, מציג תצורה של שקע דרומי מדי שמתמזג עם אפיק ים סוף, וגם זגזגן לא-קטן

למעלה