עדכון ערב של WRF - הדרמה נוספת

נתנאל531

Well-known member
עדכון ערב של WRF - הדרמה נוספת

כעת צפי הנחיתה עבר לברדוויל, והמסלול עובר דרך ניצנה.

צפי המשקעים הכבדים הוא למרחב רצועת עזה / עוטף עזה - באר שבע - ניצנה - דרום ים המלח - צפון הערבה. צפונית לבאר שבע העסק צפוי להיות רגוע יותר. גם עוצמת הרוחות החזויות ירדה כנראה.

זה מאפשר להוריד חלקים נרחבים ל'כוננות' (צפון ים המלח ומדבר יהודה, לדוגמא), אבל מדרום לבאר שבע כדאי להתכונן היטב ולהיזהר, כבר היה תקדים של קריסת גשר נחל ניצנה עקב ספיקה שטפונית אדירה.

נתנאל531

Well-known member
בנוסף המודל נותן המשך משקעים בחצי הראשון של שבוע הבא

הפעם המשקעים חזויים להתחלק בצורה שיוויונית יותר בארץ

איסי הערב זועה. חוץ מרצועת גשם ברצועה

שום דבר. מענין בקיצור. שבוע שלם של פעילות. ופה חרטא אחת כדולה

guprnds

Active member
לא הבנתי. זוועה?

שקע טרופי אימתני ונדיר עומד להיכנס למדבר ולהמטיר עצמו לדעת. ארוע מזג אוויר מדהים על סף ביתנו ובשערינו. איפה אתה רואה פה זוועה?

נתנאל531

Well-known member
WRF עדין לחצי הראשון של השבת

40-100 מ"מ תוך מספר שעות במדבר, זה שטפונות רצינים

נתנאל531

Well-known member
COSMO למלוא השבת

לא אותו טווח זמן כמו של העדין, שמגיע רק עד אמצע השבת

quant1

New member
אם זה יקרה, בחדשות יהיו תמונות של נחל הבשור מציף בתים בעזה

נתנאל531

Well-known member
ידיד שאל אותי על הגעה לבסיס צאלים בראשון

אמרתי לו שלדעתי הכל יהיה חסום בבוקר ראשון בגלל שטפונות קשים... חשבתי גם שחצי בסיס יעוף ברוח, אבל נראה שהצפי שלה נחלש. הוא הרגיע ואמר שצפוי לישון בתוך רק"מ כבד ולא באוהל...

נתנאל531

Well-known member
נכון לעדכון נוכחי - בגוש דן לא חזויים אירועים חריגים

בין 3 ל־40 מ"מ גשם ליממה (תלוי במודל ובמיקום) ורוח חזקה מהרגיל, לא משהו שמתייחסים אליו כיוצא מגדר הרגיל.
&nbsp
מה שכן, ניקוזים נוטים להסתם בקיץ, ורק בגשם המשמעותי הראשון זה מתגלה, כך שתמיד באירוע משקעים ראשון יש הצפות קלות, אבל לא משהו חריג וחמור.
&nbsp
עדיין צריך לעקוב כי מדובר במערכת לא שגרתית, ואין להוציא מכלל אפשרות אירועים חריגים בקנה מידה מקומי או אף אזורי

חזאייטק

New member
צפויה לדעתך עננות מפותחת יותר מהרגיל?

כלומר סופרסל?
האם יהיה דמיון כלשהו בין האירוע הזה לבין האירוע של נובמבר 2015?
&nbsp
&nbsp
אגב - COSMO ו-WRF העדין נהיו די דומים ב-24 שעות האחרונות...

נתנאל531

Well-known member
צירפתי בשרשור למטה סיכום באנגלית של השמ"ט לגבי האירוע ב־2015

שבו מופיעים מאפיינים סינופטים חריגים שהזינו את האירוע, אפשר לנסות להשוות, בדגש על ה־CAPE. אני לא מבין בזה הרבה ולא התעמקתי בניתוח האירוע של 2015, אבל כן כעת מדובר במערכת עם מאפיינים חריגים, וערכי ה־CAPE החזויים בים - גבוהים מאוד. זה לא אומר בהכרח שהפוטנציאל יתממש, אבל סיכוי קיים וכדאי לעקוב בזהירות.
&nbsp
מצורפת מפה לאחר הצהרים של שבת שנראית כהכי קיצונית בפרמטר זה

norulz

New member
הסופה של 2015 הייתה שונה - היא הייתה MVC -סופת קונווקציה ...

הסופה הנוכחית היא שקע שהתפתח במקום. הגורמים "הגדולים" דומים - אפיק ים סוף, אי יציבות ושקע/אפיק ברום.

בקישור זה יש מצגת שהכנתי על ארוע 2015 ועוד אירוע דומה באיביזה.
[URL]https://wild-silk.org/twostorms[/URL]

חזאייטק

New member
ברור לי שהמהלך וגורמים להיווצרות שתי המערכות שונים

השאלה שלי היתה מהם מאפייני הסופה הנוכחית, מעבר לרוח החזקה ולעוצמת המטרה מאד גבוהה. האם גם כאן יכולים להתפתח ענני סופרסל וכל התופעות האפשריות הנגזרות מכך...

למעלה