עדכון ערב?

סנעיר10

New member
פעם ראשונה שאני רואה במודל גלובלי

איך MCS (צביר סופות רעמים גדול ומאורגן) נוצר במזרח הים התיכון ומשנה את דפוסי הרוח הסינופטית ברום עד מפלס 300 מ"ב לפחות. כבר בחצי השני של מחר התצ"ל יתחיל להיות מעניין ומשעות הבוקר של יום ראשון - שעות היסטוריות. אצלנו - עננות בינונית ממטירה במגמת התעבות והתרבות, בחופי מצרים מצפון לדלתא - גושים שמנים ועצומים של סופות רעמים חמורות במגמת תנועה צפון-מזרחה. סיכוי נמוך אבל קיים שה-MCS הזה יגיע לחופי הארץ, סיכוי גבוה יותר שנקבל זנב שיתפתח לכיווננו, אבל גם אם לא, בשעות הערב של יום ראשון איסי מזהה תחילת היווצרות של משהו דומה ממש מול החופים בחסות שקע שנסגר בתוך האפיק מים סוף. דלק קונבקטיבי? בשפע - ערכי CAPE לא חסומים של 2000 J/KG לפחות, התכנסות חזקה בקרקע - יש בזכות ציר האי"ס, התבדרות חריפה ברום - יש בחסות קדמת האפיק ודרומיותו, גזירות רוח - חבל על הזמן, לחות - בשפע ובכל השכבות. בגלל מידת הנדירות וההיסטוריות של התנאים האלה אני פשוט מתקשה להאמין שזה לא יתמתן בהרצות הקרובות, אבל העובדה היא שבינתיים זה רק מקצין. לא נראה שיש תופעת מז"א חמור שלא תהיה שם מתחת למפלצות האלה. טירוף מוחלט.

Tomer1202

New member

מבלי להמעיט בעוצמת האירוע הצפוי...

2 הערות/ שאלות
1. נראה לי שהכותרת הדרמטית קצת מטעה: לפי מה שאתה בעצמך כותב: הסיכוי שסופות הרעמים החמורות יגיעו אלינו הוא נמוך...
2. "פעם ראשונה שאתה רואה במודל גלובלי... " כמה זמן אתה עוקב אחרי MCS במודל גלובאלי - שנה? 10 שנים? אגב, איזה מודל?

נ.ב. מקווה שבסוף אכן תהייה מערכת טובה. גם לנו מגיע קצת אקשן...

כפי שזה נראה כרגע אירוע חריג לפנינו

לעומת זאת,כמעט בוודאות יהיה התמתנויות לקראת הסוף, זה פשוט טוב מדי בכדי להתממש.
כפי שנראה כרגע שידור חוזר של אוקטובר 2006 ואפילו חמור יותר.
ס"ר חמורות ביותר, סופות ברד , גשמים כבדים ושיטפונות ( כמובן שכל אלה יתרחשו באופן מקומי, בעוד שמקומות אחרים יזכו לגשם קל-טפטוף ).
מה שמדהים לראות במידה ולא ישתנה, זה שעוד לא התחיל החורף ואנחנו הולכים לקבל רצף של שבוע חורפי וגשום - שזה דבר דיי נדיר לחודשי הסתיו שבדרך כלל מאופיין באירועים אלימים וקצרים.
בכל מיקרה אחרי יום שבת אפשר להספיד את הקיץ באופן רשמי - עם השינוי לשעון חורף, החורף נכנס באופן טוטאלי עם טמפ' נמוכות ויותר מזה מזג אוויר חורפי.
אם לא ישתנה ויתמתן אז ללא ספק הולך להיות מעניין !!!

לסנעיר..

שאלה לי אלייך, מדוע כל התחזיות דיי פסימיות לגבי שבוע הבא?
ביחס לפוטנציאל האדיר שיש לגביי יום ראשון לדוגמא הייתי מצפה מגופים
מרכזיים כמו השמ"ט להוציא צפי לס"ר חמורות או לסכנת שיטפונות לדוגמא.
האם יש להם איזה כלי לחיזוי שאנחנו לא מכירים?
בנוסף גם ערוץ 10,22 לא כל כך מתלהבים לגבי השבוע הקרוב - שיש בידיו פוטנציאל להכנס לפנתאון ולהיות היסטורי ועוצמתי.
מה כל השאננות?

סנעיר10

New member
קודם כל, כן,

לשמ"ט יש המון כלי חיזוי שלנו אין. לא יודע להגיד לך באילו מתוכם עשה החזאי התורן שימוש (אם בכלל) אבל זו העובדה. לגבי ערוצי הטלוויזיה, לפחות אצלנו ב-10 צוינו הערב גשמים כבדים, ברד כבד, שיטפונות והצפות. אם המודלים ימשיכו להיראות ככה גם מחר התחזית כמובן תהיה קיצונית יותר, ועדיין צריך להיזהר מלשדר לציבור שהוריקן עומד להשמיד את המדינה.

לדזפ

New member
אני תמיד מקשיב לאליאור.

גם אם דברים ישתנו לבסוף, התחזית תמיד מבוססת על ידע רב.
פשוט נהדר.

ELADMEGAHAIL788

New member
חשוב שתעשה סקירה ליום ראשון בערב.

על פניו יש את התנאים למשהו דומה לאוקטובר 2006 או 2002 -כאשר ב 15/10/02 גם נסגר שקע בתוך איס -לא זוכר בדיוק -אבל נוצר צביר סור מול חופי המרכז שגרם לברד הענק ברחבי גוש דן והשפלה המרכזית . האם יש צפי למשהו דומה ? אגב בשביל הקוריוז-2 האירועים ב 2002 וב 2006 התרחשו ביום ראשון בערב ... אם אני זוכר נכון ..

ELADMEGAHAIL788

New member
כמובן -אני אהיה במשמרת מחר אחר הצהריים עד שעות הערב המאוחר

הספיק לי האירוע ב 15/10/02 שנקלעתי אליו באיזור ראשלץ -למרות שאני משוגע על מזג אויר קיצוני -הפעם לא הייתי רוצה לפגוש פעם נוספת ברד בגודל קלמנטינה כמו שהיה בזמנו מתנאים סינופטיים די דומים -מה שגרם לי לנזק של כ 7000 שח לרכב עקב הברד. יהיה יפה לראות ולצלם אם יתממש ...

eladgabso01

New member
השמ"ט מוציא את האזהרות לציבור רק כמה שעות לפני

אף פעם לא כמה ימים לפני,

Uriel Lifshitz

New member
נראה שאנחנו בדרך לאירוע שלא ישכח שנים!

נקווה שברגע הכי אחרון לא יתמתן לנו....

למעלה