עדכון תהליך לקראת הוועדה

שלום לכולם , חדשה ונחושה

היי לכולם החלטתי לעבור ניתוח שרוול במדיקל סנטר בהרצליה .
אני שייכת לקופת חולים כללית ויש לי מושלם .. אני אמורה לשלם על ההליך הזה ?

דבר נוסף כמה זמן מרגע הניתוח אפשר לחזור לשיגרה ולעבודה ? (אני מעוניינת להשאיר את נושא הניתוח בשושו מעבודה שלי)

כמה זמן אמור לקחת ההליך הזה ? ביום חמישי הקרוב אני הולכת לבדיקות דם , אין אפשרות לעשות את כל "רשימת המכולת" - הבדיקות ביום מרוכז אחד שחוסך העדרויות מהעבודה וכאלה ?

תודה מראש לכל העונים .. "עלו והצליחו" .. אבל לא לעלות באמת :)

שוב שלום לכולם ,שאלה - האם ניתוח שרוול משאיר

צלקות ? מישהו יודע ?

דבר נוסף אני מתחילה את התהליך בבדיקות שנשלחתי ע"י רופא המשפחה. אבל לא ברור לי מקריאה כאן בפורום .. אני צריכה לקבל ממישהו לעשות את הניתח הזה? כלומר אני רוצה לעבור אותו במדיקל סנטר (יש לי כללית מושלם) ושלחתי פקס לרופאה שלי עם הבדיקות שנדרשתי לעשות ע"י מדיקל (שיחה טלפונית והם פשוט שלחו לי) עצם זה שנתנה לי הפניות זה אומר אישור ??

שאלה לגבי היכן להתנתח , מתלבטת

היי לכולם, החודש אני אמורה לסיים את כל הבדיקות שלי (ע"פ רשימה שקיבלתי למייל ממדיקל סנטר הרצליה)
היום הייתי אצל רופאת המשפחה ללא קשר לניתוח והיא אמרה לי שלאור הבדיקות שלי אני זכאית לניתוח חינם על חשבון הקופה בבתי חולים
עד היום חשבתי לעשות במדיקל סנטר , לשלם את ה10 אש"ח ולתקתק את הניתוח כמה שיותר מהר כי הבנתי שהם קובעים ציק צאק תורים ולא מורחים יותר מידי (עדין לא הייתי שם , ביקשתי לעשות את הבדיקות לשלוח להם ורק אח"כ להגיע - לקצר תהליכים)
השאלה היא במידה ואחליט לעשות בבלינסון למשל , האם הבדיקות שקיבלתי במדיקל זהות לבלינסון , ותוך כמה זמן קובעים תור לניתוח .. ועדה ..
זה נכון שבבית חולים רגילים ישנה סחבת רצינית ??

תודה לעונים

אופירA

New member
מנהל
אצלנו אומרים: רדי והצליחי

הבדיקות אינן רשימת מכולת. כל בדיקה נעשית במכון אחר. בדיקות הדם והשתן נעשות באותה מעבדה, אז את זה עושים ביום אחד.

מדיקל סנטר הוא בי"ח פרטי לכן יש עלות של השתתפות עצמית (לברר בביה"ח וגם בביטוח המשלים בקופה).

צריך כשבועיים חופש מהעבודה.

אורך ההליך תלוי במנתח שבו תבחרי ובתורים שיש לו. תשאלי אותו.
כדי לקצר כמה שאפשר התהליך, תבררי בקופה את כל הדרישות (דרך המשרד של הסניף).

אופירA

New member
מנהל
אין לך שום אישור לניתוח

רופא משפחה לא קשור בשום צורה לניתוח בריאטרי.
את צריכה לעבור וועדה מטעם הקופה שתקבע את זכאותך.
לשם כך, במקביל לבדיקות, תחליטי על מנתח שרוול שאת רוצה, ותקבעי פגישת ייעוץ אצלו כמה שיותר דחוף.
בנוסף תתקשרי שוב למרפאה הבריאטרית במדיקל, ותשאלי על כל התהליך מבחינת מנתח וועדה. שיסבירו לך הכל, שיגידו לך איזה מנתחים יש ואיך לקבוע אצלם תור.
בנוסף תתקשרי לביטוח המשלים, ותשאלי את כל התנאים שלהם לניתוח בריאטרי במדיקל. אותן שאלות בדיוק שאת שואלת את המרפאה בביה"ח.
ובנוסף תצליבי מידע ממנותחים שעשו דרך כללית מושלם שרוול במדיקל. מידע כזה תקבלי בע"ה בפורום "משורוולים" השכן.

ניתוח שרוול נעשה בשיטה לפרוסקופית, בה חותכים 5 חתכים קטנים בבטן. החתכים מגלידים לצלקות שבתחילה הן בולטות וברורות, ובמשך שנה הן מתבהרות עד כמעט בלתי נראות, תלוי בסוג העור שלך. בעור טוב, אחרי שנה כמעט שלא רואים את 3 הצלקות הגדולות, ו-2 הקטנות נעלמות ללא סימן.

קוביd1

New member
לפנים היפות

כל אחד שיש לו BMI 40 או 35 עם מחלות נילוות זכאי לניתוח כפוף לאישור הוועדה ,בבתי חולים ציבוריים על חשבון הקופה
רק דעי לך שהתורים בבתי החולים ארוכים מאוד ,בית חולים פרטי ,ורופא פרטי לא מורח הוא רוצה לנתח לקבל את חלקו בתשלום הכללי.
נראה לי שכל הבדיקות זהות בכל המקומות ,דעי לך שתוקפן של הבדיקות הן לחצי שנה ,התורים בבילינסון הרבה יותר ארוכים
אז אם בא לך לשחרר, ויש ביכולתך לעשות בפרטי תלכי על זה .בתי חולים פרטים מצוידים בכל המכשור ,מבחינת זה את יכולה להיות רגועה

השיקול שלך

בהצלחה!!!!

קובי

אופירA

New member
מנהל
נכון, יש לי פנים יפות

גילתה את אמריקה, הרופאה שלך... היא חושבת שהזכאות במדיקל סנטר היא במקום שאדם לא זכאי בציבורי.
מה פתאום? מי שלא זכאי בציבורי לא זכאי גם בפרטי, לא במדיקל ולא באסותא ואפילו לא אצל רופא פרטי לגמרי, ב-60,000 ש"ח.

מי שזכאי בפרטי, זכאי גם בציבורי.
בציבורי זה חינם לגמרי. השיקול הוא שלך. את יכולה לחסוך 10,000 ש"ח.
את יכולה לברר במקביל את הפרוצדורה בבילינסון, למשל. לעשות שם גם תור, להגיש את הבדיקות, ולבטל ברגע האחרון אם תעדיפי את הפרטי (וגם בפרטי אפשר לבטל ברגע האחרון).
החסרונות של הציבורי עלולים להיות תורים ארוכים, אבל בעיקר הבעיה היא שעלולים לבטל את הניתוח ביום האחרון ולדחות אותו בכמה ימים, ולחזור על זה שוב פעמיים נוספות. וזה מורט עצבים. זה קורה כי לציבורי מגיעים מקרים דחופים, תאונות דרכים וצבא, והם תופסים את חדר הניתוח, אז מבטלים ניתוח שאינו חירום.
בעיה נוספת בציבורי, שלא בהכרח המנתח שבחרת הוא גם זה שחותך ותופר. בציבורי הסטאז'רים מקבלים הרבה ניתוחים, והמנתח הבכיר משגיח עליהם בשעת מעשה, אבל הם אלו שעובדים.
זה לא כל כך נורא, ויתכן שזה כדאי במקום לשלם 10,000 ש"ח. אבל יש מי שהשיקולים הללו חשובים מאוד עבורו, ושווים לו 10,000 ש"ח. אז תעשי את 2 הפרוצדורות במקביל, ותחשבי בינתיים.

לגבי כללית..אז שוחחתי איתם היום

לבעלי כללית פלטיניום 1500 ש"ח לגבי כללית מושלם כ10,500 ש"ח. ביררתי על אפשרות לעשות פלטניום - עלות כ78 ש"ח לחודש אך ישנה תקופת הכשרה של שנה שרק לאחריה זכאים למחיר 1500 ש"ח .. מוכנה לשלם את המחיר המלא ורק לזרז את הנושא.

יש לי תור לאחת הבדיקות רק באוקטובר!!! כל כך רחוק . מה עושים ? יש שיטה/דרך לעשות את הבדיקות מהר יותר ? אפשר לעשות את כל הבדיקות ביום אחד נגיד בבית חולים בלינסון ?
אם הבדיקה האחרונה ביא רק באוקטובר .. עד שהגיע לועדה הבדיקות דם כבר בטח לא יהיו תקופות מצדם (עשיתי אותן השבוע)

אופירA

New member
מנהל
כל בדיקה תקפה לחצי שנה

למכון שקובע תור לבדיקה רק באוקטובר צריך להגיד שיש לך תור לניתוח לפני כן, תור לוועדה לפני כן, לכן אתה צריך תור מוקדם יותר.
אם זה לא עוזר, לשאול אם יש רשימת המתנה לביטולי תורים, שאז מקדימים לממתינים את התור, ולהצטרף לרשימה. בד"כ צריך להתקשר לפקידה כל כמה ימים ולברר אם מישהו ביטל תור מוקדם יותר.
בנוסף, לברר במכונים אחרים ברחבי הארץ ששייכים לקופה, אם יש תור מוקדם יותר, ואז לעשות יום טיול לאזור רחוק בארץ לצורך הבדיקה.

אם אפשר היה לעשות את הבדיקות ביום אחד בבי"ח, היה קודם מגיע המשיח ומשרד הבריאות וקופות החולים היו מתבטלים.
הוא לא הגיע עדיין, אז עדיין יש הנוהלים של קופות החולים ומשרד הבריאות וההתחשבנויות הכספיות הנצרכות, אז אי אפשר.

חחח מאמצת

אהה אוקי , ומה לגבי אסותא ?
סתם להבין סדר גודל של מחירים זה במאות, באלפים או עשרות אלפים .. ?

עדכון תהליך לקראת הוועדה

טוב אז אחרי התלבטויות האם לעשות את התהליך בבית חולים (ולא לשלם כלל) לבין מדיקל סנטר (לשלם כ10 אש"ח) החלטתי במדיקל סנטר (משיחה עם בלינסון , לפני התחלת התהליך יש לעבור הרצאה ..ההרצאה האחרונה הייתה לפני שנה וחצי והם לא יודעים להגיד מתי תהיה חדשה לכן החלטתי לא להתעכב עם זה יותר מידי). השבוע שלחתי את הבדיקות ויומיים אחרי כבר קבעו לי וועדה ליום שני הקרוב ..
להתרגש ? יש משהו מיוחד של "עשה ואל תעשה" בוועדה משהו שעדין שלא אומר או שאשים דווקא דגש ?
אני צריכה לשלים עוד שתי בדיקות: א.ק.ג וצילום חזה + סיכום מרופאה המשפחה - כל אלה מאמינה לסיים תוך שבוע

קוביd1

New member
וועדה

להתרגש לא צריך אבל זה לא תלוי בך,יהיה לך זמן להתרגשות לפני הניתוח ,באם את עומדת בקריטריונים של הוועדה מבחינת BMI ויש לך את כל האישורים גם מהפסיכיאטר ,שלא כתב דברים חריגים ,אז אין לך מה לדאוג ,
מי שעבר וועדה לאחרונה נתבקש לעזור
שבת טובה והעיקר שקטה

קובי

אישור מפסיכיאטר ??

אמרו לי שאם אין לי עבר פסיכיאטרי ומעולם לא הייתי במעקב ככזה אין צורך באישור כזה
&nbsp
מישהו ?

קוביd1

New member
אישור פסיכיאטרי

לפי מייטב ידיעתי צריך אישור מפסכיאטר על מוכנות המועמד לעשות את הניתוח ,לא צריך שיהיה לך עבר כזה
יכול להיות שאני טועה אולי עכשיו השתנו החוקים ,לכן אני מבקש למי שעבר לאחרונה ועדה לעזור ,בקשה צנועה ,אולי משהו מוכן להגיב ולעזור

קובי

למעלה