עדכון תוצאות הסקר

קפהש

New member
סקר

עניתי על הסקר של מורן כמיטב יכולתי וגיליתי שאני היחיד שענה. כמובן נחמד נורא שאין לי מתנגדים. וכולם מסכימים איתי. אבל זה מזכיר לי קצת את הדמוקרטיה הסורית. רבותי - לכו להצביע.

0ne Man

New member
אני מצטרף לבקשה של קפהש

ומבקש להצביע בסקר! זיכרו - הסקר הוא אנונימי, ואין אפשרות לדעת מי הצביע! אז אתם יכולים להצביע ללא חשש שיגלו מה הצבעתם... אני חושב שהסקר שמורן הציעה מעניין מאד, ואולי נלמד מהתוצאות משהו על עצמנו כקהילה...

0ne Man

New member
נכון לרגע זה

הצביעו 12 גולשים בסקר. על פי סקר מצומצם זה, 5 גולשים (כ-42%) מנסים להוכיח כל הזמן לסביבה השומעת שהם יכולים לתפקד לא פחות טוב מהשומעים ואפילו טוב יותר, ואילו עוד 2 גולשים (כ-16%) מנסים להוכיח זאת לעצמם. כלומר רוב מוחלט - כ-58% שואפים כל הזמן להוכיח לעצמם או לסביבה השומעת שהם יכולים לתפקד לא פחות טוב מהשומעים! 2 גולשים ( כ-16%) לא מרגישים צורך להוכיח משהו, כי הם "כבר הוכיחו שהם מסוגלים" ולכן הם לא מרגישים צורך להמשיך ולהוכיח זאת. רק 3 גולשים (כ-25%) לא מרגישים ולא הרגישו צורך להוכיח משהו.. ברור, שהמדגם הזה לא מייצג, אבל נדמה לי שהכיוון הכללי מלמד על האופי של קהילת לקויי השמיעה. מה דעתכם? ואני שב וקורא לכל מי שלא הצביע - להצביע! מי שמצביע- משפיע על תוצאות הסקר המעניין הזה!

moran f

New member
לדעתי אפילו לא זה

המקסימום שהסקר הזה יכול להצביע עליו לדעתי הוא מה שקורה בפורום הזה. אפילו את קהילת לקויי השמיעה אני לא חושבת זהוא מייצג כי מדובר על מספר אנשים מאוד קטן. אני לא בטוחה שזה מספיק בכלל לכיוון כללי, רק תחשוב מי הצביע: אנשים שיש להם מספיק כסף כדי לשלם על מחשב וחיבור לאינטרנט או שעובדים/לומדים במקום שמספק חיבור כזה, אנשים שיודעים להתמצא באינטרנט אפילו מעט - בשביל להצביע בסקר צריך למצוא את הפורום, להירשם בתפוז ולהצביע (וזה לא בהכרח טריוויאלי כמו שזה נשמע), אנשים שמספיק אכפת להם מסקר כזה כדי להצביע בו... אתה חושב שזה מייצג את קהילת לקויי השמיעה?

0ne Man

New member
אולי לא מייצג את כל קהילת הלק"ש

אבל בכל זאת, נותן אישור מסויים לדיעה שכבר היתה לי. אני מסכים איתך שהסקר במקרה הטוב מייצג רק את קהילת לקויי השמיעה שגולשת בתפוז.

צלף

New member
איזה מין לקויי שמיעה אנחנו ../images/Emo35.gif ../images/Emo12.gif

אני יכול לומר רק באופן כללי שאלו אנשים שהאיכפתיות מהלקות שמיעה שלהם מספיקה להמריץ אותם לענות על הסקר, וגם יש להם כושר טכני מספיק כדי להשתלט על הגלישה במחשב.... מי הם לקויי שמיעה שלא גולשים כאן
- השאלה בעצם לא רלונטית...

moran f

New member
זה מאוד רלוונטי

אם יש לך כוונה להסיק מתוצאות הסקר כאן על כלל אוכלוסיית לקויי השמיעה. הטענה שלי היא שאין דרך לעשות את זה כי מי שעונה על הסקר לא מייצג את כלל האוכלוסיה.

צלף

New member
../images/Emo127.gif נכון

גם הרושם שלי שמי שממורמר על היחס של השומעים אליו לא יענה בכלל...

0ne Man

New member
עד עכשיו ענו לסקר 14 גולשים

יותר מהסקר הקודם שקיימנו בנושא סל התקשורת, וזה בפרק זמן קצר יחסית. אני לא רואה סיבה למה שמישהו שממורמר על חירשים לא ירצה לענות על הסקר...מה הקשר? הסקר הוא קודם כל בשבילנו, לדעת מה חושבים הגולשים בפורום זה על הנושא. המגמה העיקרית שמסתמנת עד כה היא, שהלקויי שמיעה שואפים להוכיח את עצמם לשומעים ולעצמם. מעניין מה יהיה לד"ר ארז מילר להגיד על הסקר המעניין הזה...?

moran f

New member
תגובה משולבת לצלף ול-one man

ממורמרים או לא זה לא מה שחשוב. אתם חושבים שהגולשים בפורום הזה מייצגים את כלל אוכלוסיית לקויי השמיעה? (מבחינת גיל, השכלה, מצב כלכלי, מצב השמיעה וכו').

0ne Man

New member
כבר כתבתי קודם

שהסקר מייצג רק את הגולשים בפורום הזה. ברור לי שהגולשים בפורום לא מייצגים את כלל אוכלוסיית לקויי השמיעה, וגם לא ניסיתי לטעון זאת

צלף

New member
ליתר דיוק...

הסקר מיצג רק את אלו שבוחרים לענות לסקר, אני יודע מהצט שישנם כאלו שנמנעים...

moran f

New member
ולמה הם נמנעים?

(אגב, האופציה האחרונה הוספה במיוחד בשביל מי שלא רוצה לענות על השאלה).

צלף

New member
בקצרה

ישנם לקויי שמיעה שלא הלך להם בחיים, ולא חסר סיבות שלא באשמתם, החל מהחינוך כושל, או הורים שלא ידעו להתמודד עם המצב, או הורים עניים בלי אמצעים כלכליים לקנות מכשיר שמיעה, או פשוט רמת שמיעה נמוכה מידי.... אז שמביאים להםם סקר על האם אתה רוצה להוכיח לשומעים משהו, אז לפי מה שסיפרו לי בצט זה כמו מלח על הפצעים, אז הם אמרו לי שמצידם הם מחרימים את הסקר ואפילו לא לא טורחים לענות על השאלה האחרונה הלא משמעותית... ובכלל הבעיה שאיננו יודעים הרבה על אכלוסיה זאת, אז קשה לנו להימנע מלפגוע שלא מדעת...

K u d z u

New member
לא הבנתי איך ההרגשה הזאת

גורמת לאנשים להחרים את הסקר... הרי לא משנה מה המצב בחיים, טוב או רע או סגול עם פסים, השאלה היא משהו אחר לגמרי.

צלף

New member
כדאי שיכתבו כאן מה כואב להם ../images/Emo124.gif

מאשר שאנחנו נצטרך לנחש ניחושים שכנראה לא יהיו מוצלחים במיוחד, אין מה לעשות אני ואת באנו מבתים מבוססים כלכלית, וקשה לנו לחוש באורח בלתי אמצעי איזה הודעה עלולה לעורר קנאה או כאב... כעיצה טובה לצניעות - לא לגלוש לערכים כספיים של מה שיש לך... למי שמתכון לכתוב כאן ורוצה לשמור על זהותו בסוד, מספיק להשתמש בכינוי לא צריך לכתוב בשם אמיתי

כיסוף

New member
צלף תעזוב אותה

אם היא היתה רוצה לכתוב את זה כאן היא היתה כותבת אחרי השיחה איתנו. והיא גם אמרה לך למה היא לא רוצה לכתוב את הסיבות שלה. ואני רואה שהיא לא כתבה כלום. אז חלאס רק היא היחידה שלא ענתה על הסקר? גם אני לא עניתי על הסקר אני מתוך עיקרון וגם כי הוא לא רלוונטי בשבילי, אז סתם לענות בשביל להגיד הנה סימנתי? למה מה קרה? היא בחרה להשתמש במילה חרם. וזכותה. אחרי השיחה איתה אני מקבלת את הדיעה שלה וזהו. בשביל מה לטחון מים? מספיק מה שאנחנו יודעים על מה כואב לה או מה גורם לה לשמחה. זה כוללללה סקר זה הכל.

צלף

New member
אני עדיין בתימהון ../images/Emo12.gif ../images/Emo121.gif ../images/Emo35.gif

תראי אינני יודע אם היא נגשה בכלל למחשב וקראה את ההודעות כאן, ואינני יודע עם זה רגשות שמיוחדים לה או שזה רגשות של ציבור מסוים של כבדי שמיעה, אז זה שכתבתי פה לא היה מופנה איליה דוקא, אלא אולי לציבור מסוים של גולשים שרק קוראים שלא מגיבים, ולא בטוח שהם קיימים
אז לכן ניסתי לגשש כאן... ונראה אם יש משהו כאן, או סתם רוחות רפאים שגולשות

כיסוף

New member
פחחחחחחחחחח

איך קראת לה? רוח רפאים? נראה לי בשיחה הבאה יהיה דיסקו אתה והיא. אני כבר רואה את התסריט מול העיניים
ויש לך ד"ש ממנה למה דיברתי איתה קודם. היא בלשון המעטה "מאוד" אהבה את התגובה שלך אתה מכיר את האייקונים שלה כבר. אבל מה כ'יפת לי אתם תאכלו אחד את השני או תזרקו
ואם כתבת מה שכתבת ואתה אומר שזה לא מופנה דווקא אליה אלא לציבור הגולשים אולי נכון. אבל זה בא בעקבות השיחה של שלושתינו. אחרת לא היית כותב את זה. כי אנחנו אמרנו לך דברים שכן היו קשורים לפורום.
לשיחה הבאה במסין תבוא מרופד עם הרבה שכבות, או עם אפוד מגן

למעלה