עדכון תיק CAPE - אוגוסט 2014

graves

New member
עדכון תיק CAPE - אוגוסט 2014

ובהמשך לבדיקות החודשיות שלנו, תיק ה-CAPE ממשיך להיפגע וההפסד הינו -13%. אפקט המומנטום ממשיך - והתיק שורט על ארה"ב (אשר בשיא) פיליפינים, קולומביה ודנמרק (כולם קורבים לשיא) וכך הפסדים עולים.
בינתיים השווקים הזולים לא עולים ורוסיה בכלל מכבידה על התיק - בעיקר כתוצאה מהמשך המתיחות באוקראינה.

והלינק:
https://docs.google.com/spreadsheet...84Z1UxT1pEXy12X1JueVhoZUE&usp=drive_web#gid=0

mnakash

New member
אגב מב פייבר התחלתי לקרוא את הספר החדש שלו

הוא מחלק אותו חינם אגב למי ששולח מייל ומבקש יפה.
הספר עובר על הרעיונות שיש לו בבלוג ומצטט הרבה מהגרפים של האסמן ושילר. בעיקרון זה שילר על העולם כמו בפוסט הזה
http://mebfaber.com/2014/06/10/if-you-used-valuation-you-would-be-out-of-stocks-since-1995/
&nbsp
בקשר לתיק שלו, כמה זמן אנחנו כבר סופרים? אם זה מתחילת השנה אז יכול להיות שזו השנה שדווקא תהיה חלשה לאסטרטגיה והיא תעשה קאמבק בשנים אחרות.
שמתי לב לזה בתיקים של aaii שאחרי שנה חלשה או יותר לפעמים יש שנה חזקה במיוחד. פה מדובר על מדדים אז השונות נמוכה הרבה יותר מאסטרטגיה כמו פיוטרוסקי או דומות אבל הרעיון הכללי דומה.
http://www.aaii.com/stock-screens/performance?adv=yes
&nbsp

KobeRider

New member
התיק הזה תמיד יפסיד בשווקים עולים

גם קרנות הטרנד של פייבר הפסידו מול המדדים בשנים האחרונות - בעיקר בגלל הרוטציה בין מדינות.

mnakash

New member
אתה יכול להסביר למה?

בעבר לפי הגרף שלו האסטרטגיה ניצחה בגדול.

KobeRider

New member
זה בערך כמו השקעה במניות זולות במיוחד

את עיקר התשואה עושים ביציאה משפל, לא 4-5 שנים לתוך העלייה. כשאמרתי שוק עולה לא התכוונתי ל-2009/2010 שם השוק עלה יפה, אבל יצא משפל. התכוונתי לתקופות כמו הנוכחית. אסטרטגיה מהסוג הזה בדרך כלל חיה טוב בסביבה תנודתיות (גם של המחירים וגם של הרווחים, שניהם גורמים לתנודתיות במכפיל). בתקופה של שוק עולה ורווחים עולים, הרוטציה היא סביב הנכסים החלשים, ואילו הנכסים החזקים שועטים קדימה ולא נותנים לך הסמדנות להכנס אליהם.
&nbsp
רק שלא יהיה ספק: אני לא חושב שאפשר לדעת מתי מתחילה תקופה אחת ומסתיימת אחרת. המקרה של 2008-2009 היה יחסית ברור בזמן אמת, ודיברנו עליו ארוכות. אבל אין הרבה מקרים כאלה בשוק (1-2 בדור). בדרך כלל ההצלחה באסטרטגיות כאלה נובעת מיכולת לספוג שנים על גבי שנים של חוסר ביצועים, מבלי לדעת מתי זה יסתיים.

graves

New member
אגב, הוא מחפש השקעה לחברת ה-ETFים שלו.

ולפי מה שהוא אומר צריך כ-30 מיליון $ בשביל שקרן תהיה רווחית (אאל"ט).
&nbsp
אני חושב שיש לו יכולת להמשיך לייצר קרנות שייצרו באז ויגייסו סכום זה, אבל ה-Valuation של החברה שהוא ביקש הייתה יקרה מידי... (לא שזה משנה :) )
&nbsp
* אני אוהב את הרעיון של החברה הזו - השקעה זולה לפי מודל כמותי כלשהו. גישה מעניינת לדעתי.

KobeRider

New member
כן, המודלים שלו מעניינים

עכשיו יש לו פחות מ-30 מיליון דולר NAV בקרנות? נשמע לי ממש מעט.

graves

New member
יש לו יותר - מעל 360 מיליון $ ב-3 קרנות

הוא פשוט רוצה לצמוח מהר יותר - הוא רוצה להנפיק 3-4 ETFים חדשים בשנה. במשך ה-5 שנים הקרובות או משהו.
יש לו 8 קרנות בתהליכי אישור של ה-SEC
&nbsp

KobeRider

New member
אני בטוח שבשורה התחתונה

הוא ירוויח יותר מניהול קרנות מאשר מרווחי השקעה.

graves

New member
אני מאוד אוהב את הספרים שלו. הוא עובד על אחד חדש

אני חושב שזה על השקעה לפי 13F. אעדכן כאשר יצא, אני מניח שגם אז הוא יחלק אותו חינם אם תבקש יפה :)
&nbsp
התיק התחיל ב-1.1.2014. נראה שהשנה תהיה חלשה, אבל אני אוהב לראות את הדינמיקה בין החלקים ולראות איך זה עובד.
&nbsp
אני חושב שאם הדינמיקה תשנה יהיה רווח. *לדעתי* (וזה למה שאני עוקב אחרי זה) אם השווקים ירדו אז התיק יחל להרוויח בגלל שהשווקים היקרים ירדו יותר \ או השווקים הזולים ירדו פחות. אבל זה לא רק זה - יכול להיות שהשווקים ימשיכו לעלות והחששות בשווקים הזולים יעלמו (מתישהו הפחד על יוון ואיטליה צריך לעבור) במקרה זה השווקים הזולים יעלו יותר.
חשוב לציין שהמבחנים של פאבר הם על טווח ארוך אז בטווח הקצר יכול להיות הפסדים. בינתיים גם תיק ה-LONG בלבד (ללא התחשבות בחלק של ה-SHORT) מראה הפסדים. אז בוא נחכה עוד קצת ונראה מה קורה. זה לא כסף אמיתי, אז לא איכפת לי לחכות :)

graves

New member
CAPE זה ראשי תיבות של "מכפיל רווח מתואם סייקל"

והוא בעצם מכפיל רווח כאשר המחיר הוא המחיר היום והרווח הינו ממוצע הרווח ב-10 שנים האחרונות, מתואם לאינפלציה. הרעיון הינו להקטין את ההשפעה של אירועים חד פעמיים על חברה \ על השוק - כדי לקבל מכפיל "מייצג" יותר. (דומה לגישה של גראהם, אבל על כל השוק).
&nbsp
הרבה מחקרים (כולל של פאבר שדיברנו מעלה) מראים שעדיף לקנות שהמכפיל CAPE נמוך (כלומר השוק זול) מאשר כאשר מכפיל CAPE גבוה (השוק יקר). זה לא מפתיע ואינטאטיבי.
&nbsp
פאבר עשה מחקר עולמי -וראה שהתוצאות דומות בעולם.
בנוסף הוא יצר מודל שפשוט משקיע במדינות הזולות ביותר ועושה רוטציה בינהן. המודל מראה גם יתרון לתיק Long=short.
&nbsp
תיק ה-CAPE הזה נוצר ב-1.1.2014 לפי מחירי ה-CAPE שפאבר פרסם בתחילת השנה. פשוט קניתי 10K$ של כל מדינה זולה (5 הכי זולות) ומכרתי שורט את 5 המדינות הכי יקרות (10K$ כל אחת - ללא סרי לנקה - שלא מצאתי ETF שלה).
&nbsp
התיק הוא וירטואלי ומתעדכן LIVE בגוגל דוקיומנט. מעניין אותי לראות איך זה עובד ואיך הדינמיקה בין המדינות עובדות.
&nbsp
מקווה שיהיה לתיק קורלציה שונה ממדדים אחרים.

למעלה