עדכון תיק CAPE - רבעוני

graves

New member
עדכון תיק CAPE - רבעוני

ב-1.1 יצרתי תיק וירטואלי המתבסס על CAPE. בעיקרון התיק מוכר בשורט את 5 המדינות היקרות ביותר (ביניהן ארה"ב ויפן) וקונה בלונג את המדינות הזולות ביותר (ביניהן יוון ורוסיה).

אפשר לראות את התיק פה:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ai4qUQ4Q2P6TdHViaW84Z1UxT1pEXy12X1JueVhoZUE&usp=sharing

בסיום הרבעון הראשון, התיק יחסית מגדר את עצמו. יש הפסדים לא קטנים ברוסיה (שירדה כמעט 20% כתוצאה מהסיפור עם קרים) והפסד של כ-10% בדנמרק שממשיכה לעלות.
מנגד יש רווחים יפים ביוון (עליה של 9%), איטליה (עליה של 12%) אירלנד (עליה של 9%) ויפן (ירדה כמעט 7% והיא בשורט).
סה"כ התיק יחסית מאוזן ובהפסד של כ-0.7%.

אני מוצא את הדינמיקה מעניינת. בינתיים כל השווקים כמעט עולים. העוצמה של המדינות הזולות חזקה יותר, אבל גם המדינות היקרות ממשיכות לעלות. דיברנו על זה גם בפורום, בינתיים עולים. מעניין כמה זמ זה ימשך.

בכל מקרה התיק מגדר עצמו, מעניין.

נבדוק חודש הבא...

mnakash

New member
רוסיה זה עניין של מזל

אני חושב שגם שבודקים תשואות של רעיונות כאלה התשואות הנמדדות צריכות להיות תשואות מתגלגלות שמתחילות כל חודש לתקופה של שנה. ותקופות המדידה ארוכות.
כך אם יש אירועים בהפתעה הם מתמצעים ואין שיקולי תיזמון.
בלי קשר, תודה על העדכון. מאז שכתבת על הבחור הזה הוא התחיל להגיע למדיה יותר ויותר מיינסטרימית. בכלל יש אינפלציה בשימוש במכפיל שילר. כאילו הפך להיות דה פקטו האינדיקטור לתימחור השוק. נראה לי ששילר עצמו מופתע מהפופולריות והיחס שהאינדיקטור זוכה לו.

יעקב ו

New member
לדעתי השאלה היא למה להשוות

נניח שבמקום זה היית קונה תיק שכולו לונג לפי הפרופורציות של שווי השוק כלומר שווי כולל של כל החברות באותו שוק. לא זוכר את היחסים אבל זה היה יכול להיות אולי 35% ארה"ב, 2% רוסיה וכך הלאה. בלי שורט.
אני מניח שתיק הזה עדיף מאז המדידה שלך.
האם זה בנצ'מארק מבחינתך?

graves

New member
לגבי CAPE

כן, פתאום CAPE הפך להיות בון טון. אאל"ט תמיד דיברו על מכפילים ונראה לי שתמיד ראו שהם עובדים. לא יודע למה דווקא CAPE. אולי בגלל שאפשר לעשות בדיחות על גיבורי על איתם...

אני מסכים איתך שצריך מדידה ארוכה. אני חושב שבעוד שנה יהיה מעניין להסתכל על 12 ההודעות החודשיות ולראות את הדינמיקה בין החודשים.

למרות שרוסיה יורדת נראה לי שזה משהו זמני... הרגשה...

לגבי בנצ' מארק: הרעיון שלך יכול להיות טוב בתור מוצר תחליפי (כלומר שני הפתרונות פונים למשקיע שמודע ליתרון בפיזור גלובלי). אבל תיק לונג-שורט הוא תיק מגודר מטבעו שבמקרה שלנו מנסה להרוויח מפערי תמחור.

בכל מקרה זה רעיון לא רע, אני אנסה במהלך פסח לראות אם אוכל לבנות איזשהו בנצ' מארק כזה. אלא אם למישהו יש רעיון למדד יותר טוב.

בכל מקרה - אני חושב שהבנצ' מארק צריך להיות תשואה חיובית מעל לפרמיה מסויימת. אולי זה הציפייה שלי מהתיק... בכל מקרה לזה לא צריך לבנות כלום. נוכל לבדוק את זה רטואקטיבית בסוף השנה.

graves

New member
עדכון CAPE

להלן עדכון רבעוני. עדיין ארה"ב בין היקרות. מעניין לראות שיפן כבר ירדה יחסית לאמצע.
שוב - ישראל בין הזולות - זה בעיקר כתוצאה מהמניות הקטנות. ככל שאני יכול להעריך המניות הגדולות יקרות.

למעלה