עדכון 531

amithi1

New member
עדכון 531

ביציאה מכפר סבא לכביש 4 יש עכשיו שלטים של "משאיות מאטות בפניה ימינה" ו"משאיות נכנסות ויוצאות משמאל". שני השלטים מתייחסים לאתרי עבודות שנפתחו - האחד ממערב לכביש 4, והשני בין כביש 4 לבין כביש השירות שיוצא מכפר סבא עד שהוא מתמזג לכביש 4.
בכניסה לכפר סבא, יש פנייה שמאלה לאתר עבודות נוסף.

scooby5

Member
עדכון לגבי מחלף יגור

פתיחת חלקו הראשון נדחתה בינתים עד להודעה אחרת.

scooby5

Member
טוענים שקשור למזג האוויר

אני לא מוצא את הקשר, אבל אני לא איש מקצוע.
אולי זה באמת הגיוני.

amithi1

New member
אני כלל לא בטוח שהקמת 531 כוללת את הקמת

המסילות עצמן. היא כוללת את הקמת התשתית, הגשרים, מנהרות ותחנות הרכבת - אבל לא את הנחת המסילות עצמן. אני מקווה שרכבת ישראל תשכיל להשלים בזמן קצר את הנחת המסילות עם סיום תפיסת השטחים על ידי קבלני הכביש, או אף קודם לכן.

jp3raptor

Member
אמת! הכל חוץ מהמסילה עצמה

ואני חושב גם מערכות התקשורת ואיתות הם באחריות הרכבת.

לעומת זאת חישמול התוואי נתון ביידי מע"צ

amithi1

New member
פרוייקט החשמול הוא פרוייקט נפרד ולא חלק מ531

אין לדעת מתי יחושמל קו השרון, ולבטח זה ייקח כמה שנים טובות מסיום הסלילה. אני מקווה שלפחות מנחים את הקבלנים שבונים את התשתית למסילת השרון שישמרו על אפשרות חשמול - שלא יגלו בעוד 5 שנים שהגשרים/מנהרות נבנו בגבהים שלא מתאימים להסבה לחשמל.

easylivin

New member
זה אפילו הרבה יותר מהנחיה לקבלנים:

זה חלק מהתכנון של כל מסילה חדשה שנבנתה או שודרגה בשנות ה-2000, החל ממסילת נתב"ג. נכון להיום כל התשתית של רכבת ישראל מוכנה למעשה לחישמול "כאן ועכשיו". אם נשאר בארץ ולו גשר אחד שהוא נמוך מדי, אופתע מאוד. בעבר היו גשרים כאלה (למשל גשר פז הישן בחיפה) והיום כבר לא אמורים להיות בכלל.

בקצב שפרוייקט 531 הגדול מתקדם, זה גם לא יהיה מפתיע אם המסילה תיסלל כבר ביחד עם תשתית החישמול... כזכור, כבר פורסם מכרז מיון מוקדם לחישמול הרשת כולה (כולל מסילת השרון).

luckydude

Active member
נכון, אם כי פה ושם היו פישולים...

הגשר מעל כביש מס' 1 ליד נתב"ג נבנה בלי הכנה לחישמול כי מישהו שכח.

בקשר להנחת המסילות, אני לא אופתע אם איכשהו ישחילו את הנחת המסילות ב531 לקבלן שייזכה בהנחת המסילות בתוואי העמק ולכרמיאל (כרגע יש מכרז מוקדם לכך).

easylivin

New member
לגבי הגשר מעל כביש 1, אני די בטוח שיש שם הכנה

אני זוכר היטב את "המרפסות" המיועדות לעמודי החישמולת על הגשר; עכשיו בדקתי באתר המפות של בזק, ואפילו שם רואים אותן בבירור...

luckydude

Active member
נראה שאתה צודק.

משום מה זכור לי שם פשלה... אולי זה נתגלה בזמן תכנון ותוכנן מחדש.

תודה על התיקון בכל מקרה.

למעלה