עדכון

עדכון ../images/Emo62.gif

כן. הרבה זמן לא עדכנתי ובגדתי קצת בפורום הריון ולידה - תמיכה
, אבל יש לי תירוצים
. אופציית לידת הבית, שנפתחה שוב שהוע אחרי שהמיילדת שלי הודיעה לי שלא תיקח אותי, נסגרה שוב לפני שבועיים, והפעם סופית (ללידה הזו). מיילדת נודעת נוספת סירבה לי אחרי התלבטות כנה מצידה. לא רציתי ולא מצאתי לנכון לנסות עוד מיילדות, יותר או פחות ליברליות. זה כנראה באמת לא עניין של ליברליות, אע"פ שאני באמת חושבת שלידת בית שלי היתה יכולה להיות נפלאה ולהסתיים נפלא, אני מבינה לחלוטין את עמדתן של מיילדות הבית בענייני. בקיצור, האופציה הבאה היתה המרכז הטבעי בתה"ש. מה שקרה שם הוא מוזר ביותר ועדיין לא מובן לי עד הסוף, אבל נראה לי לא נכון לכלות את הזמן שנותר לי כדי לחפש לי את הדבר הקרוב ביותר ללידה שרציתי, על לחקור מה קרה שם, לכעוס, להאשים ולבזבז אנרגיות. מה שקרה, על קצה המזלג (אולי פעם אפרט יותר) הוא שהיועץ הקרדיולוגי של תה"ש וגניקולוג בכיר שם אישרו לי ללדת במרכז הטבעי (עם ולמרות המום הקל שיש לי בלב מלידה), נשלחתי במהירות להירשם, שילמתי ויום למחרת קיבלתי הודעה שפרופ' שיף, מנהל המח' בתה"ש מסרב לכך בכל תוקף. בלאגן כלשהוא עם הסמכויות ומי מחליט , מתי ולמה. נסענו ביום ראשון האחרון לשוחח עם ד"ר מורן, אחראית חדרי לידה בתה"ש, ולנסות להסביר שנגרמה לנו עגמת נפש ולבקש הבטחה שנקבל מיילדת בעלת אוריינטציה טבעית, כשנגיע (מבלי להזמין שירות מיילדת פרטית, שעולה המון עבור משחק של רולטה רוסית, כשלא יודעים איזו מיילדת מקבלים וגם לא ניתן להחליפה, בניגוד שאם מגיעים אקראית. ד"ר מורן, שהיתה נחמדה ביותר (באמת), ביקשה לבדוק את הענין ולחזור אליי, אך עד היום עדיין לא קיבלתי כל תשובה. היום, אחרי פגישת עבודה עם "זהר כבר בדקה"
(כן, זה שם משפחתה), נפתחו עוד אופציות והיא תנסה לעזור לי לבדוק אותן. זה המצב כרגע. כלום לא סגור. מה שהחלטתי הוא לשכור דולה, שתגיעה אליי הביתה ותיסע איתנו לביה"ח. אגב, מאד ממליצה על פגישה עם זהר, למי שלא רוצה/לא יכולה ללדת בבית ומעוניינת לקבל מידע מהימן, אמיתי ואוביקטיבי על האפשרויות השונות בבתיה"ח השונים ועוד טיפים. שווה כל אגורה
, מה גם שזה ממש לא יקר. ובנוסף, היא אפילו נורא נורא נחמדה ומקסימה, ובחינם
. וזה אני אומרת עוד לפני שיצא לי משהו אופרטיבי מהמפגש איתה. בקיצור, מבטיחה להמשיך ולעדכן ואני באמת מרגישה שזה הפורום שלי, יותר מכל פורום אחר, גם אם אני לא יולדת בבית הפעם. בהס"כ, נראה לי שניתן לקרוא לפורום "לידה טבעית/פעילה/פיזיולוגית"
, לא? אז, לא תיפטרו ממני בקלות, גם אם מידי פעם תמצאו אותי בפורומים אחרים, משתתפת בנושאים שלא קשורים בלידות בית
. תודה על ההקשבה והתמיכה של כולן, גלית.

אשכר ש

New member
אז מיהרנו לשמוח ביום חמישי ../images/Emo4.gif

את בודקת את לניאדו? בטח זהר יודעת יותר טוב ממני מי באמת יכול להיות בי"ח משת"פ. שיהיה בהצלחה ושמרי על האופטימיות היפה שלך
תעדכני מה מתקדם (תרתי משמע
)

כן ../images/Emo4.gif מיהרנו מידי, אבל את זוכרת

שהיתה לי תחושה של חוסר ביטחון, כאילו שעומדים להודיע לי על ביטול?

../images/Emo24.gif בטח תמשיכי לעדכן פה!!!

האם תה"ש הוא האופציה היחידה שלכם? עדכני בהחלטה. דולה היא אופציה מצויינת
והיא יכולה לעזור לך להעביר כמה שיותר זמן בבית לפני הצירים, ולנסוע איתכם כשהם מתחזקים (גם אם זה יהיה על תקן של "זאת אחותי/חברה").

זה בדיוק הרעיון ../images/Emo62.gif

הבנת יפה. להגיע כמה שיותר מאוחר לבי"ח וגם להיעבר במישהי בבית ובביה"ח.

ולמה חשבת שנרצה להפטר ממך?../images/Emo22.gif

חבל שככה זה מתגלגל. נשמע מתיש, אבל האופציה של עזרה בבי"ח יכולה להגמר טוב בסופו של דבר. נחזיק לך אצבעות לכל אורך הדרך

nitsanem

New member
את מכירה את הבדיחה על הפריץ?

שאלו אותו איך אשתו החדשה, והוא אמר "בעיניי, היא לא מוצאת חן." אז בעיניי, את דווקא מוצאת חן, אבוד לך

סטיוויה

New member
הי גלית

אני מאמינה שמה שנכון הוא מה שהולך בקלות. לא יודעת איך את מרגישה לגבי זה.נשמע לי ממה שאת מתארת שגם תה'ש לא ממש מתחברים אל מה שאת רוצה. החדשות הטובות הן שיש לך עוד מספיק זמן לברר איפה כן ילך לך בזרימה שמרגישה "נכון".תשאירי לך כמה אפשרויות פתוחות.הכל יהיה בסדר! בהצלחה~

לעניות דעתי...

היי גלית שיהיה בשעה טובה ובקלות בגלל שאני כותבת את התזה שלי על הנושא של לידות בית נפגשתי עם הרבה מנהלי מחלקות וסיירתי בחלק גדול מחדרי הלידה ומח' היולדות בבתי החולים השונים. אינני יודעת מהיכן את בארץ א ב ל כשסיירתי בבי"ח קפלן (רחובות) וגם מהרבה נשים שדיברתי איתן התרשמתי מאוריינטציה יותר טבעית שמאמינה ביכולת של הגוף לעשות את שלו (בדרך כלל) ופחות "יד קלה על הסכין" כמו בשיבא, בילינסון, איכילוב, הדסה עין כרם ואסף הרופא. גם בשערי צדק (ירושלים) בלנידאו(נתניה) ומאיר (כפ"ס) יש יותר גמישות אבל כמובן שהכל תלוי על איזו מיילדת נפלת ומי הרופא התורן במשמרת כמו גם שיקולים אובייקטיביים הקשורים להתנהלות הלידה בפועל (לפעמים התערבות רפואית יזומה בהחלט מוצדקת!). שיהיה בהצלחה רבה! נעמה

סליחה אבל בקפלן אחוזי הקיסרי כמעט

כמו הממוצע הארצי כך שהתוצאות אינן תומכות בהתרשמות האישית שלך נעמה. בהחלט ישנן לידות טבעיות נפלאות בקפלן כמו גם בבתי חולים אחרים - גם שיבא... גם אס"ה... גם עין כרם וגם שומו שמיים בבילינסון...
לקפלן אין נתונים שמראים שהם בעלי תוצאות טובות יותר בלידות טבעיות - למשל אחוזי קיסרי 18% - הממוצע הארצי 20%, במאיר דומה לממוצע הארצי - באסף הרופא אגב 16%. תוצאות זה המדד בעיניי, לא התרשמות אישית - לא שלי ולא שלך, לצורך העניין. האג'נדה שלי בוערת בדמי אז סליחה על הנימה המתלהבת...

'כנסו למנוע החיפוש שלי ותבדקו..../images/Emo8.gif

סתם אתן לא חייבות - שערי צדק וביקור חולים - 10%.

למעלה