עדכון util-linux

T-C-L

New member
עדכון util-linux

היי אני משתמש בסלאקוור 7.1 והחלטתי שהגיע הזמן לעדכן את הקרנל כי ממש חסרות לי כמה אופציות, כרגע אני עובד עם קרנל 2.2.16 הורדתי את קרנל 2.4.9 ובדקתי את הקובץ CHANGES וראיתי שאני צריך לעדכן את util-linux מגרסה 2.10l לגרסה 2.10o הורדתי את זה וערכתי את הקובץ MCONFIG לפי עצות שקיבלתי ממישהו עשיתי configure וקבלתי הרבה You have וגם Assuming you want to enable NLS support You dont have linux/blkpg.h You dont need linux/tqueue.h You need -lcrypt הקיצר, אמרתי לעצמי שאולי כל זה סתם שטויות כי אמרו לי ש lcrypt נמצא בחבילה שבדקתי וראיתי שהיא מותקנת וככה גם blkpg.h שנמצא בחבילה של הקרנל שמותקנת גם היא עשיתי make וקיבלתי הרבה ארורים אני לא יודע מה לעשות. אני חייב להתקין את זה אם אני רוצה לעבור לקרנל 2.4.9 צירפתי את הקובץ עם הארורים שקיבלתי מMAKE HELP!

mavor

New member
מוזר

מוזר מאוד !!!! הכי פשוט תוריד בסלאקוור 8 וUPDATE פשות :) נדב

T-C-L

New member
זה לא ממש עוזר

חלק מסלאקוור 8 מגיע עם הקרנל שיש לי וחלק עם 2.2.19 זה עדיין לא מבטיח לי שאני אוכל לעדכן את התוכנה וגם אני לא רוצה להתקין מחדש כי אני אצטרך לסדר מחדש את כל מה שעשיתי וגם יש את הקטע של הכסף, יש לי מודם 56K אני לא יכול להוריד את זה אז אני צריך לקנות אולי למישהו יש פיתרון פחות מעיק?

אשכר

New member
מה מיוחד בסלאקוור?

אני פשוט לא ממש בקיא בהבדלים בין הדיסטריביושנים. כל חיי עבדתי עם רד-הט. ולמה לך לקמפל מחדש? אולי יש משהו מקומפל? א-פרופו: אחד המחשבים של החברה שלי ניכשל בקימפול של קרנל בגלל בעיות חומרה. (לא שזה קשור, אבל... ראה הוזהרת.)

T-C-L

New member
למה לקמפל מחדש?

מה זאת אומרת למה לקמפל מחדש, אולי יש משהו מקומפל? כל הקטע בלקמפל את הקרנל הוא לשנות את מה שיש עכשיו ולצערי אני צריך קרנל יותר חדש בשביל כמה אופציות ותמיכה בחומרה מסוימת סלאקוור נחשבת להפצה ליותר מתקדמים (לא שאני מתקדם, פשוט חושב שככה אני אלמד יותר טוב) ןאני לא רוצה להחליף אותה ברד הט כי שמעתי הרבה דברים רעים עליה אני לא ממש חושב שזה אפשרי שמחשב לא יצליח לקמפל מחדש קרנל בגלל בעיית חומרה, אולי בעיית תוכנה (זה מה שיש לי) ולא אמורה להיות לו בעיה כי אם הוא כבר קימפל קרנל אחד אז החומרה אמורה לעבוד כראוי

mavor

New member
בוקר

אני מרגיש שלא הבנתה אותי יש אופציה בהתקנה שהרבה משתמשים מצעלמים ממנה או לא יודעים אליה UPGRADE !!! זה אופציה קצת ניסטרת שנותנת לך להדקן את הקרנל והחבילות ללא פגיעה בנתונים של הלקוח !! אני אישית לא ניסיתי את זה תחת סלאקוור אבל תחת REDHAT ו MD זה עובד מעולה תנסה !! נדב

T-C-L

New member
בחיים לא שמעתי על האופציה הזאת

איך היא יכולה לעבוד אם אין לך את מה שדרוש כדי שהקרנל החדש יעבוד?

mavor

New member
ישר מפי החמור

צריך קצת לחפס זה קצה חוט אני לא מכיר טוב את סלקטור אבל תתחיל מהמיסמך הזה נדב

T-C-L

New member
...

קראתי את המסמך והוא אומר שבעיות יהיו בעדכון מ glibc5 ל6 זה לא אמור להוות בעייה בגלל שלפי המסמך בקרנל הוא לא נוגע בספריות האלה אלא אם util-linux קשורה לזה איכשהו

תמר,

New member
איך בדיוק קימפלת?

בגלל שיש כל כך הרבה הגדרות שצריך להשתמש בהן כדי לקמפל קרנל, ישנן פקודות שעוזרות לעשות זאת, לדוגמה: make config make menuconfig make xconfig מריצים אחת מהפקודות הנ"ל, ומקבלים תפריט, בו מגדירים את כל ההגדרות שצריכים. אחרי ההגדרות מריצים make dep, ואחר כך make zlilo או make bzImage (תלוי מה אתה רוצה) הכל כתוב ב-README, כמובן בהצלחה! ידידיה & תמר

T-C-L

New member
לא הבנת

כדי לשדרג לקרנל הזה קודם כל אני צריך לשדרג כמה תוכנות, אחת מהן היא util-linux כל הארורים באים ממנה

תמר,

New member
אהה...

אז ככה: היו לך שגיאות כאשר הרצת configure, או רק בקימפול? אם הבעיה היא רק עם קבצי הכותרות (h.) והספריות, אתה צריך להגדיר איפשהו בקובץ ההגדרה שישתמש גם בספריה שבה נמצאים הקבצים החסרים, או להעתיק אותם לספריה בה הוא מחפש אותם. אני לא מתמצאת בתוכנה הזאת ספציפית, אבל יכול להיות שהספריות שיש לך במערכת הן ישנות מידי, ולכן לא מתאימות, ואולי תאלץ לקמפל עוד דברים בשביל שזה יעבוד לבסוף.
בהצלחה! (דרך אגב - ניסית לקמפל את הקרנל בלי ההתקנה של util-linux? אולי זה יצליח לך בכל מקרה?)

T-C-L

New member
...

הבעיות הן גם ב configure לא כדי להסתכן עם קרנל, אם כתוב שצריך להתקין משהו אז צריך להתקין

למעלה