עדכונים ומסקנות

טלד

New member
עדכונים ומסקנות

למי שלא זוכר, שאלתי כאן לפני בערך חודש על (כמה מפתיע) תהליכי המעבר לקנדה - ובדגש על אפשרויות שלא כוללות המתנה של מספר שנים. מהמידע שקיבלתי כאן ומשיחות עם חברים שעשו דברים דומים, הגעתי למסקנה שעבורי אין טעם בהמתנה ל-PR והתחלתי לחפש עבודה. הדבר הראשון שגיליתי שדווקא לחברות היי-טק גדולות אין בעיה לתמוך בבקשת אישור עבודה עבור אנשים שהן רוצות, ושבמחלקת הכ"א בחברות כאלה יש אנשים שתפקידם לטפל בגיוס מחו"ל. בכל אופן, התראיינתי בחברת תוכנה בוונקובר 2 ראיונות בטלפון - ובשבת הקרובה אני טס לשם לעוד יום ראיונות ביום שלישי (ואפילו הטיסה והמלון על חשבונם). אם הכל ילך כשורה אני מקווה להיות שם כבר בתחילת יוני... ולהספיק לקבל PR עד סוף השנה. בקיצור, אפשרי למצוא עבודה ללא PR (לפחות בתחום התוכנה), ושווה לנסות את זה במקביל להגשת PR. Wish me luck...

Good luck

שיהיה לך המון הצלחה בראיונות!!!! וונקובר עיר מדהימה!! האם הראיון הוא למשרת מתכנת? לפי הנסיון שלך שחיפשת עבודה שם, האם ניתן למצוא בדרך זו גם עבודה בבדיקת תוכנה? תעדכן אותנו איך היה :)

טלד

New member
תודה לכולם

העבודה היא למשרת מהנדס תוכנה, אבל קשה לי לענות לגבי האפשרויות במקצועות אחרים (או אפילו לגבי האפשרויות בתחום התוכנה) מ-2 סיבות עיקריות: א. עוד לא השלמתי את התהליך, ובהחלט יכול להיות שיש עוד דברים שאני לא מודע אליהם. ב. לא רק שאין לי מושג לגבי בדיקת תוכנה, גם בתחום התוכנה יש לי נסיון די ספציפי, ככה שאין לי ממש מושג מה קורה בתחומים אחרים - כאמור אני יכול כרגע לספר רק את החוויה האישית שלי. אם וכאשר זה יצא לפועל, לא תהייה לי בעייה לברר (לפחות במקום העבודה שלי) האם גם בתחום בדיקות התוכנה הם נוהגים לתמוך ברילוקיישן.

טלד

New member
ועוד הערה קטנה

מה מפריע לך לשלוח קו"ח? מקסימום תקבל אימייל דחיה מנומס. מה שכן, אתה צריך להיות מוכן נפשית לטוס לשם בהתראה קצרה יחסית לראיון.

טלד

New member
בפיתוח תוכנה פרופר 5 שנים

ועוד 5 שנים בדברים בסביבה (כולל תואר שני)

nyanus

New member
יופי...

שיהיה המון בהצלחה! ביאסת אותי, עם כאלה נתונים אני גם הייתי תופס אותך לעבוד אצלי בחברה מיד
אני עם רק שנתיים ניסיון, ובחומרה זה שווה פחות מאשר שנתיים בתוכנה.... אם יש לך עצות אשמח לשמוע. בינתייים אני מכתת רגלי ושולח קורות חיים לכל מה שיש לו דופק בקנדה. מקווה להופיע פה בפורום עם חדשות כמו שלך. תן להם בראש! ובבקשה תכתוב פה מסקנות מהתנסותך שם, מעניין לדעת מה ההבדלים בין שם לפה מבחינת ההיטק

טלד

New member
ומצד שני

נכון שהיום אולי יותר קל לי למצוא עבודה (בגלל הנסיון) אבל מצד שני אם תעבור עכשיו תוך כמה שנים יהיה לך נסיון קנדי... עכשיו אני מצטער שלא עשיתי את זה קודם. ומה שלא כתבתי קודם, ושכנראה היה משמעותי מאד זה שלמקום הזה הגעתי דרך חבר שעובד שם, ומצד שני החבר לפני 3 שנים פשוט שלח להם קורות חיים...

ZS CA

New member
מחזיקים לך אצבעות ../images/Emo50.gif

אל תשכח לעדכן אותנו

lishorsh

New member
כל הכבוד

מעניין אותי לדעת איך החבר שלך הגיע אליהם? פשוט שלח קורות חיים למשרה המתפרסמת ב-Monster? אתה יכול לתת דוגמא לחברות שיש להן אנשים המטפלים בגיוסי חו"ל? ולסיום, אני אשמח לדעת באיזה תחום ספציפי אתה מתעסק (שהם מחפשים). אני אמנם ממתין לסיום התואר של אשתי עד שאני אתחיל בחיפוש אקטיבי, אבל אני מנסה להכין את הקרקע ככול האפשר... תודה

טלד

New member
עדיין לא

הראיון היה ביום שלישי ה-10.4, הבטיחו תשובה תוך 10 ימי עבודה - כלומר עד שלישי הקרוב. אני בינתיים מאבד את שפיותי אט אט.

למעלה