עדכונים ושאלות נוספות

yron8

New member
עדכונים ושאלות נוספות

מצטערת שפותחת הודעה נוספת (סלחו לי הפעם) פשוט רציתי להקפיץ את השאלות לפני שיתעורר
דבר ראשון לא הספקתי להגיד תודה למגיבים. אז תודה רבה
שלשום עברנו את הברית הייתה חוויה לא קלה בכלל.
אתמול היה נראה כי שום דבר לא קרה. השתולל רץ צחק ואני אמרתי תודה שההחלמה מהירה.
היום בבוקר השתנה הכל. שוב בקושי הולך, לא מוכן להתיישב באף מקום, קשה לו לכופף את הברכיים. רוצה שארים אותו אותו אבל אחרי שלא מוצא תנוחה שלא כואבת לו יורד ורצה לעמוד במקום בלי לזוז. כמובן שנותנת לו אקמולי כל 4 שעות מחליפה טיטולים והוא צורח. עכשיו עברו 48 שעות ולפני שיתעורר שאלות נוספות. אמבטיה או מים זורמים? מתחילים למרוח עם המשחה רק אחרי שהתחבושת נופלת או אפשר כבר עכשיו? התחבושת התחילה לרדת עדיין לא נפלה לגמרי. רופא של הכללית המליץ לנסות ולהוריד אותה. אך רוצה לשמוע מנסיונכם. לטפטף שמן? וכל המלצה נוספת תתקבל בברכה. ושוב תודה

תושיבי אותו בתוך גיגית גדולה

של כביסה מלאת מים,חכי מעט ,ואז תורידי בעדינות את התחבושת. המיים ייטיבו עם התהליך ולא יכאב לילדון.תתחילי מאותו רגע בהמון ויטה מרפן על טיטול ל-א מהודק.
לגבי האקמולי-אני חושבת שזה אינדיבידואלי. הבן שלי היה זקוק רק לפעם או פעמיים. אני חושבת ששימוש רב מדי איננו טוב-היו פרסומים על כך לאחרונה. לכן חושבת שכדאי להרים טלפון לאחיות קופת חולים שעובדות בחירום בחג לגבי מינון שיכוך הכאב..
ולא,בשום אופן לא מים זורמים אלא אמבטיה או גיגית בתוך אמבטיה. אחרת זה יכאב במקום של התפרים.
אם ימשיך להרגיש לא כל כך טוב הייתי ממליצה ללכת לרופא או להזמין ביקור בית. החלמה טובה ומהירה!

נוני 75

New member
הי!

טוב שאתם אחרי!
כמו בכל ניתוח יש עליות וירידות קחי בחשבון שהעשרה ימים הראשונים לערך הם לא פשוטים
לשאלותיך:
א. אל תתייעצי עם רופא מלבד המנתח -לא מורידים תחבושת לבד. היא בסוף תרד
ב. בשבועיים הראשונים רק מקלחות -אני אפילו חיכיתי שלושה שבועות עד לאמבטיה
ג. את המשחה שמים אחרי שהתחבושת יורדת. את לא שמה אותה ישירות על הבולבול אלא שופכת מעל (ירי אווירי:) ועל הטיטול ובכמויות
ד. בלי שמנים -רק ויטה מרפן.
ושוב כל התלבטות חששות להתקשר למנתח -אנחנו הגענו אליו למרפאה בחולון כשפתאום היה דימום .הוא אמר במפורשות לא ללכת למישהו אחר -הוא המנתח והוא האחראי
שהאפרוח ירגיש טוב
לא קל להיות יהודי

נוני 75

New member
ולגבי תרופות

ההנחיות הן כמו בכל שפעת וכו -יש אפשרות לנורופן כל שמונה שעות ואקמולי כל ארבע שעות (המינון לפי משקל הילד). מסכימה עם חייכנית שאת יכולה להתקשר למוקד אחיות לגבי הנושא .אני מניחה שתוך יום יומיים הוא כבר לא יצטרך משככי כאבים -אבל זה שונה מילד לילד ואין סיבה שיסבול !!!

אבי351

New member
בשעה טובה אני ממליץ לך להתייעץ עם

הרןפא המנתח שלנו נתן בזמנו את הנייד שלו לכל שאלה.המלצה שלי היא לשים המון והמון מהמישחה שעוזרת מצוין להחלמה מהירה.תרגישו טןב

fatfat

New member
בשעה טובה

לגבי הכאבים תני לסירוגין אקמולי ונורופן. ארבע שעות אחרי האקמולי תני נורופן ואם יהיה צורך אחרי ארבע שעות תני עוד אקמולי.
בדקי האם יש חום שלעיתים מסמל דלקת ואז צריך לפנות למוהל/מנתח או למר"מ תורן.
מצטרפת להמלצה של חייכנית על אמבטיה פושרת. והקפידי על טיטול כמה שאפשר רופף.

למעלה