עדכונים ושאלות

• פותח הנושא תר
  • פורסם בתאריך

תר

New member
עדכונים ושאלות

היי לכולם!! אני אחרי 15 יום מהניתוח. והורדתי עד כה 8 קג. עוד 6 ואני מגיעה ל 100 מרגישה נהדר. איני יודעת אם זה מעט לזמן הזה או הרבה, אך אם זה הרבה אז אני לא דוגמא, כי מאז הניתוח הפסקתי כמעט לאכול. הייתי על שבוע נוזלים, ועכשיו אני אוכלת ארוחה אחת ביום שהיא פירה, וקצת טחינה וזהו. במהלך היום יש שתיה, ובבוקר גביע קטן מאוד של גבינה לבנה 5 אחוז וזהו כל היום. שאלות שאלות!!!!! אם אני אוכלת מעט יותר פירה, אני מרגישה מין כאב בכתף יד שמאל, האם מישהו עבר דבר כזה?? והאם זה אומר משהו?? אשמח לקבל את מירב התשובות של היודעים בדבר, כי זה מציק לי מעט. כמו כן אני עומדת לעבור עוד שבועיים ניפוח ראשון. הייתי רוצה לשמוע מאלו בעלי הנסיון והזכרון, סיפורים, והסברים כיצד משתנה האכילה, לאחר הניפוח הראשון?? ומה הרעיונות לאכילה?? שלא אעשה טעויות. אשמח לקבל תשובות רבות ככל הניתן. כמו כן לכל הדרומיים, האם יש מקום מסויים, של קופח מכבי למנותחים, שבו נפגשים אלו שעברו ניתוח כזה?? והאם יש הכוונה של דיאטיקנית מסויימת שמכבי מאפשרת לי להגיע אליה, לשמירה על תזונה נכונה. כי לא קיבלתי כל הכוונה מאבינוח... אשמח גם כאן לקבל תשובות רבות מודה לכולם

צפרדעית

New member
אויי הכאב המוכר...

ראשית הכאב בכתף <שכמות גם> שמאל נובע בעיקר מהגז שעדיין נמצא בחלל הבטן שלך. חוץ מזה, ברגע שאנחנו אוכלים קצת יותר מידי מהר או בכמות גדולה מידי מייד יש הקרנה של כאב בכתף אני כבר חודש וחצי <כמעט חודשיים> אחרי הניתוח ועדיין סובלת מהכאבים המעצבנים האלה. המלצה חמה שקיבלתי מחנה באיכילוב היא לנסות לאכול פחות והרבה הרבה הרבה יותר לאט! שיהיה לך המון בהצלחה צפרדעית

בתור דרומית וחברה במכבי

לא ידוע לי על מפגשים כלשהם. כמה את דרומית?????????(יענו???????מאיפה?????????) לגבי אבינוח - אני מאמינה שלדרומי יש יותר תשובות. המון בהצלחה........ ואת עושה את זה בינתיים ממש ממש מהר. אורית

תר

New member
לאורית

תודה על הודעתך. דרומית הכוונה למיתר. מקווה שזה עונה במשהו. מה הכוונה ממש מהר???? ביי בינתיים

לתר,

8 ק"ג זה באמת הרבה, אם כי לא מוגזם לתקופה הראשונה. בהמשך הירידה מתמתנת. (ואוי ואבוי אם לא...) כאבים בכתף: גם אני חשתי כאבים כאלו, אם כי רק פעמיים. הם באמת מאד מעצבנים. (אני לא חושבת שהם נגרמים מהגז - כאב זה חולף לאחר כמה ימים, ואינו קשור לאכילה.) אני בהחלט מצטרפת להמלצה של צפרדעית: לאכול פחות ולאט יותר. ביחוד שאת בעצמך מציינת שהכאב מופיע אם את אוכלת מעט יותר. יחד עם זאת אני רוצה לצטט תשובה של ד"ר סובחי בנושא: "כאבים בכתף אחרי ארוחה מחייבים ביצוע צילום קיבה עם בריום להערכת גודל הפאוץ". לא הייתי רצה מחר לצילום, אבל קחי את ההמלצות ברצינות, ואם התופעה בכל זאת לא חולפת כדאי לדעתי לעשות ברור. ועכשיו - בקשר לניפוח: מוזר לי שבחורה שבקושי מצליחה לאכול מוזמנת לניפוח. לא ברור לי למה חלק מהמנותחים מוזמנים לניפוח באפן אוטומטי אחרי חודש, ואחרים - לפי הצורך. האם זה נובע מההבדל בין הטבעות השונות, או מההבדל בגישה של המנתח? האם מישהו יכול להאיר את עינינו בנושא זה? תר, בהצלחה בהמשך הדרך, שלומית.

צפרדעית

New member
שלומית זה קשור לסוג הטבעת

נדמה לי שאבינוח משתמש בטבעת השוודית, ושם החוקים קצת שונים שמעתי שיש רופאים שמנפחים כבר בניתוח עצמו ןיש רופאים קשוחים <כמו הרופא שלי> שלא מוכן אפילו לשמוע על ניפוח לפחות שלושה חודשים (וגם אז בספק)

תר

New member
לשלומית ב

בקשר לאי הבנתך. כנראה שכל רופא עובד עם טבעת שונה , בכל אופן ככה נראה לי. הרופא שמנתח פה בדרום הוא דר אבינוח, והוא עובד עם טבעת שבדית מתכווננת. הוא אינו יודע שאיני אוכלת הרבה, אבל אצלו אוטומטית לאחר חודש יש ניפוח ראשון לאחר צילום רנטגן. ככה שאיני יודעת כיצד עובדים רופאים אחרים, ולעניות דעתי, הגיוני שלאחר חודש יהיה ניפוח ראשון, אם הכול בסדר ולמה לא?. הרי כל הרעיון הוא לרזות יותר, אז מה החוכמה לעשות ניתוח כזה, ולהיות עם טבעת פתוחה???? מקווה שעניתי לתהיותייך תודה על התשובה. ודרך אגב יש לך רעיונות כפי שכתבתי לגביי אכילה לאחר ניפוח ראשון??? וכיצד מתחילים אכילה כזו?. מקוה לתשובות

תר,

מאחר ולא ניפחתי את הטבעת אין לי ניסיון בנושא, אבל לפי מה שכותבים כאן אז לאחר ניפוח בעצם חוזרים על התזונה שלאחר ניתוח: קודם נוזלים בלבד, ובהדרגה עוברים לטחון, רך, מוצק... רק שהשלבים השונים יכולים להיות קצרים יותר. אני ממליצה לך לקרוא את המאמר "ניפוח הטבעת המתכווננת" שבין מאמרי רוייקו למעלה. רעיונות למאכלים תמצאי במאמר "כלכלה לאחר הניתוח". אבל אני באמת חושבת שהנחיה של דיאטנית היא חשובה לאחר ניתוח כזה. אני מניחה שבסורוקה יש דיאטנית שמתמחה בקיצורי קיבה. אם לא - דרשי מאבינוח הנחיות ברורות. שלומית.

ronnymp

New member
תר - בעניין המפגשים ..... ../images/Emo20.gif

אני לא עונה על הכאבים בכתף - כי אני מסרט אחר .... היות שאנחנו מהווים קהילה די קטנה (יחסית) בציבור והיות שכל התחום מקבל תאוצה גדולה לאחרונה אז כנראה שזו הסיבה שכל הפעילות התומכת במקוצרים - מועטה תראי כמה פורומים קיימים בהרבה תחומים (בארץ) - ואצלנו בסה"כ שניים, שגם הם לא ממש מפוצצים במשתתפים .... תראי כמה קבוצות תמיכה שונות יש למעוניינים לרזות , מסוגים שונים - ואצלנו זה בקושי קיים בכל תחום רפואי יפנו אותך עם בעיה לרופא מומחה של הקופה - ופה את נלחמת בהם , ונאלצת ממש להאבק כדי להגיע לשולחן הניתוחים כנראה שאנחנו עוד צריכים לגדול מעט ..... טוב , אז לעניות דעתי חבל לך לחפש קבוצות תמיכה בדרום - למנותחי קיצור קיבה והסיכוי למצוא כזה שם - דומה למציאת בי"ח שמתמחה בזה - ברחוב שלך .... יש למיטב ידיעתי 3 קבוצות תמיכה כאלה בארץ - והן במרכז . קבוצה אחת , שבה גם אני משתתף , נפגשת אחת לחודש באיכילוב , קבוצה שפועלת כבר זמן רב ושכבר לא ניתן להצטרף אליה . קבוצה שניה פועלת בוולפסון , גם היא כרגע בעיצומה , מופעלת ע"י דיאטנית של ביה"ח , ומוגדרת כקבוצה של 6 מפגשים מתוכננים ומוגדרים (למיטב ידיעתי) . על קבוצה שלישית שפעלה פעם בעבר , ושאולי מתקיימת כל פעם מחדש , שמעתי ממשתתפת בפורום של ואאלה , זו קבוצה שפעלה בבילינסון . על הקבוצה ההיא אין לי שום פרטים , והיא הוזכרה לפני כחצי שנה . המלצה אישית .... כדאי להצטרף לקבוצה שכזו - גם אם היא מרוחקת ממקום מגורייך .
- רוני

למעלה