עדכונים מאיזור כיכר רבין

yairp4

Active member
1 - שדרות מלכי ישראל

העבודות בשדרה המרכזית הסתיימו והיא נפתחה לפני כמה שבועות. עדיין אין חיבור נוח לשדרות בן גוריון, אבל השדרה החדשה היא בהחלט שיפור לעומת המצב הקודם.

yairp4

Active member
2 - המדרכה המערבית

העבודות על הקטע בין בן גוריון לגורדון הסתיימו.

yairp4

Active member
3 - הכביש

אני מניח שכשיסיימו את העבודות במדרכה המערבית ירבדו את הכביש מחדש. בינתיים הוא במצב די גרוע.

yairp4

Active member
5 - עוד קצת מדרום לגורדון

נראה שאין עוד הרבה עבודה, ולהערכתי יסיימו בשבועיים-שלושה הקרובים.

yairp4

Active member
6 - צומת פרישמן-מלכי ישראל

יש עוד הרבה עבודה על הגימור בצומת, ובתקווה ריבוד מחדש.

yairp4

Active member
8 - ובצד של כיכר רבין...

עדיין לא החליפו את ריצוף האספלט "הזמני"

yairp4

Active member
10 - עוד עבודות בכיכר רבין

מועד הסיום עבר לו מזמן והעבודות בכיכר עדיין לא הסתיימו. כאן רואים את העבודות בקצה הצפון מערבי של הכיכר (בן גוריון פינת מלכי ישראל).

ידוע לך אם ניקו את האנדרטה לזכר רבין?

אחרי עסקת שליט היה איזה בחור ששכל את הוריו בפעולת טרור שהשחית את האנדרטה בגלל שלא הסכים לשחרור הרוצחים.

yairp4

Active member
ניקו את האנדרטה מיד אחרי התקרית

הוא רק שפך צבע על האנדרטה ולא גרם לנזק משמעותי. אאל"ט ניקו את האנדרטה עוד באותו יום.

yairp4

Active member
11 - שלטומניה

אישית הייתי מעדיף לראות שלט שמודיע על הריסת הבניין (ויסלחו לי השימוריסטים, אבל אני לא מסוגל לראות שום דבר יפה או מרשים בבניין הזה), אבל גם שיפוץ רציני שלו הוא דבר מבורך.

אני מניח שיש גם אילוץ כלכלי

הרי הריסה ובניה מחדש תעלה הרבה יותר כסף. לפחות לפי ההדמיה בתמונה שצילמת נראה שיהיה שיפור רציני מאוד בחזות המבנה (מזכיר לי קצת בתי-מלון על חופי ים שראיתי בכל מיני מקומות בעולם).

yairp4

Active member
לא העלתי את זה כרעיון רציני

אלא יותר כמשאלת לב... יש שלל אילוצים כלכליים, הנדסיים וסביבתיים - הריסת הבניין והקמת בניין חדש במקומו תעלה הון תועפות, תהפוך את הכיכר לאתר בנייה למשך שנים רבות ותפגע באופן רציני בתושבים ובמבקרים באיזור, וכמובן תדרוש מהעירייה להעביר את משרדיה לאתר אחר לכל תקופת העבודות. שיפוץ הבניין הוא מבורך ביותר. אמנם ההדמיה לא מרשימה אותי במיוחד ואני עדיין לא רואה יופי כלשהו בבניין הזה, אבל לפחות תהיה לו חזית אחידה ופחות או יותר מכובדת, לעומת המצב הקיים.

למעלה