עדכונים מגיזרת המודל

איריסג

New member
עדכונים מגיזרת המודל

אז ישבנו היום אישי ואני, והתחלנו בהכנת המודל... מסקנה ראשונה, שלמזלנו הגענו אליה ממש מהר (אחרי הדבקת הקיר הראשון) - נזכרתי שגיסי אתמול אמר שכדאי להדביק עם דבק חם. מכיוון שהיינו בבית של הוריו של האיש שלי - ולאבא שלו יש סדנת עבודה שיש בה הכל - אז כמובן שמייד מצאנו את האקדח והדבקים. וזה אכן שיטה מעולה. זה אולי לא יוצא הכי נקי בעולם - אבל זה חזק ומהיר . עבדנו יחד, בשיתוף פעולה מלא (ממש "קאפל'ס ת'רפי") - והנה מה שיצא עד עכשיו... זה קצת עקום, וזה רק הקירות החיצוניים (לקח לנו בערך 3 שעות), אבל זה מתחיל לתת לנו קצת מושג. יש לי תחושה שעוד לא אמרתי את המילה האחרונה בתחום המודלים... נראה לי שאני אתגלח על הזקן של המודל הזה, ואחרי שאני אתמקצע קצת יותר (בינתיים אני חותכת קצת עקום, אם להיות עדינה) - אני אנסה להכין את הדור הבא של המודלים - שיהיה כבר יותר משוכלל, ואולי בקנה מידה טיפה יותר גדול. בינתיים זה כאמור, 1:50. ואגב - לא זוכרת מי הציעה לי להדביק את תוכנית הריצפה ועליה לעבוד - שיטה מעולה. הנה תמונה אחת - התמונות צולמו דווקא מהצד האחורי של הבית - מכיוון הגינה

איריסג

New member
ועוד זוית

הקירות החיצוניים עשויים כולם מקאפה. את הקירות הפנימיים אני עושה מקרטון ביצוע. לא בטוחה שיהיה לי עצבים לעשות ארונות ומטבח וכו'.... אולי במודל הגדול יותר. אחרי שאני אתגבר על החיתוך העקום (למרות שאני עובדת עם שני סכינים ממש טובים - יפני רגיל, והסכין המחודד יותר, ועם סרגל ברזל והכל... עדיין החיתוכים לא משהו)

../images/Emo140.gifאירס, כל הכבוד../images/Emo70.gif

עשיתם עבודת צוות נהדרת
חיתוכים עקומים או לא, ה
הולך ונבנה לנגד ענינו הנהנות....

ענתש

New member
אהבתי את המקלות ארטיק בתור דק.

יפה מאד
נראה לי באמת הכי חשוב שנהנתם מהעבודה המשותפת...
עכשיו את יכולה להגיד כמו האדם הפשוט - שבנית את הבית בעצמך. את הקירות והכל

איריסג

New member
פתרון יצירתי, הא?

חכי, עכשיו נשאר לבנות את הקירות הפנימיים - ואחרי זה אני אוכל להדביק את ה"פרקט".... (גם לזה מצאתי פיתרון יצירתי....)

דנה A

New member
../images/Emo45.gifכל הכבוד!

אולי במקום מטבח תשתמשי במטבח מבית-בובות?????? אמנם יהיה בטח ורוד
(לא מעודכנת אנוכי, יש לי רק בנים
) אבל קבלי סחטין על הביצוע!!! ממתינה לכל הטיפים בשקיקה

noabl

New member
כל הכבוד!!

נראה לי שזה אחד הפרוייקטים היותר כייפים לעשות ביחד עם הבן זוג... יצא לך ממש יפה. מהתמונה לא ממש רואים שהקירות עקומים.

איריסג

New member
אוהו, איך עקומים....

אבל אני חושבת שהקירות הפנימיים יהיו יותר ישרים - כי את הקרטון ביצוע אולי יותר קשה להעמיד - אבל הרבה יותר קל לחתוך כמו שצריך. את הקאפה, כשאני חותכת - תמיד יש "מגלשה" כזו של העובי, ואז יותא שבצד אחד הקיר קטן באיזה שני מילימטר מהצד השני - ובדגם כזה - רואים ועוד איך.... לא נורא, זה הדגם הראשון - הבאים אחריו יהיו כבר יותר משוכללים.

Rשף

New member
לא אמרתי בלי קאפה ?

אני לא סובל את החומר הזה לקירות בדיוק מהסיבה שגילית- קשה לחתוך אותו ישר. אם אעשה מודל (ויש תוכניות מגירה כאלו...) כנראה שאעשה קירות כפולים מקרטון ביצוע, זה גם מאפשר לעשות את הנישות שיש לנו בכמה מקומות.

איריסג

New member
אמרתי כבר....

לומדים בדרך הקשה... למרות שאני חייבת להגיד שהקאפה הדקה יותר היא בדיוק (או כמעט בדיוק) בעובי של הקירות במודל של ה1:50, ככה שזה ממש חוסך לי חישובים מסובכים. השאלה היא גם איך יגיב הקרטון ביצוע לדבק החם. את זה בוודאי נגלה היום או מחר...

Rשף

New member
קרטון ביצוע מגיב טוב יותר לדבק רגיל

הוא סופג ולכן הייבוש מהיר יותר, אין בעייה עם דבק חם. נסי אולי לשלב- דבק רגיל עם נקודות דבק חם בפינה נסתרת לתמוך בקיר עד לייבוש. אגב אין צורך בחישוב מסובך- קיר 20 ב 1:50 יוצא 4 מ"מ ואם אני זוכר נכון זה קרטון ביצוע כפול.

אבל הקיר החיצוני הוא עבה

איך או איפה תניח את הקרטון בקו הפנימי או החיצוני או שיש בכלל דרך אחרת?

Rשף

New member
זה בסך הכל דגם להמחשה

אפשר להשתמש בקרטון כפול (להדביק שתי שכבות), וגם ככה למתחילים קשה לדייק ברמת של מילימטר.

איריסג

New member
ובדיוק בגלל זה...

שזה דגם להמחשה בלבד, לא ממש אכפת לי שהוא עקום קצת... אחרי שתהיהי לנו תוכנית סופית סופית (בינתיים אנחנו פה ושם עוד משנים) - אולי אני אכין דגם נוסף, ואז אני כבר אהיה יותר מנוסה, ואני מקווה שזה ייצא יותר יפה

Rשף

New member
החיצוני משמעותי לחזיתות

אם רוצים לראות את הבית מבחוץ, מעשית לשניהם אין משמעות.

למעלה