עדכונים מהשטח

עדכונים מהשטח

טראטן - הביסטרו שבקרנו בו בבית זרזיר עם הבראנצ' בופה המהמם.... נסגר לרגל שיפוצים. בשבת האחרונה שמנו פעמינו לבית זרזיר, אבל לצערנו כי רב, נתקלנו בדלתות סגורות עם שלט האומר סגור לרגל שיפוצים. אז החלטנו לשים פעמינו צפונה והרחקנו עד נאות מרדכי. בדרך עצרנו בראש פינה לארוחת בוקר במקום הנקרא DE-VINO. מסעדה השוכנת בבית ישן ליד המשטרה. ארוחות הבוקר, גדולות ממדים, לאחר שמלאנו כרסנו ושבענו עד כדי התפוצצות, צפינו בצער רב בכל האוכל הטעים הנותר, שנאסף והושלך לפח. 100 ש"ח סגרנו עניין לשניים כולל טיפ. משם המשכנו צפונה, לחנות המפעל של נאות מרדכי. נראה כי כל עם ישראל החליט באותה שבת לקנות נעליים. החנות הייתה מלאה וצפופה. המחירים לא זולים, ישנם מבצעים אבל על דגמים מעטים ובמידות מעטות, הכל מוגבל. השירות יוצא מן הכלל. עוברים בין המדפים העמוסים בוחרים דגמים ואם אין במידה נגשים לדלפק ומקבלים את המידה הרצויה (אם יש). יצאתי בנזק של 2 זוגות נעליים מהממות. אפילו הבעל התלהב יותר ממני ופירגן, וכמובן שהכל תוצרת הארץ אז אנחנו גם פרגנו לתוצרת המקומית. טיפ למטיילים, באתרים בדרך יש גלויות המעניקות הנחה למציגן בעסק, זה כדאי. בנאות מרדכי חסכתי 30 ש"ח בקנייה עם גלויה כזו. משם המשכנו לחנות המפעל של "תפרון" באזור תעשייה מישגב, כדי לפרגן לעוד חברה ישראלית, אלא שלצערנו כי רב גילינו שרוב התוצרת מיוצרת בג'ורדן. א-כ-ז-ב-ה. אז לא קנינו כלום. חזרנו הבייתה עייפים ומרוצים.
 
תתחדשי! ../images/Emo140.gif

פששששששששש איזה נעליים יפות ! קנית כאלו נכון
תחזרי לחנות הזו בתקופת יולי -אוגוסט תקבלי שטיח אדום והנחות מקיר לקיר לא צריך גלויות ,הסיסמא ליד הקופות היא: " אני מתארחת בצימרים בבית הלל או בחולתא" לגבי טארטן , אני מקווה שיגשימו את משאלתם וישדרגו במסגרת השיפוצים למסעדת דגים חלבית תודה על הדיווח המענין לכתבתנו בצפון
 

kdr

New member
יש לי בעיה עם שמות

אם לא כתוב "החומוס של מכלוף" או "השוארמה של ג'וג'ו" אני לא נכנס. כשהשמות מזכירים את אותיות האנגלית, אני יודע שכאן משלמים על ה"צילחות" ולא על מה שמניחים בצלחת. תנו לי ערימות של אוכל בשם פרימיטיבי ולא קוקולו בעשבי טרולולו במחיר מופקע. מה לעשות, אני אוהב לאכול ולא לבזבז.
 
מבינה אותך לגמרי

אלא שבמקרה הזה אתה טועה. בסוף השבוע המקום (טארטן) מגיש בופה עשיר ביותר, כמו בבית מלון, אתה יכול להעמיס כמה שאתה רוצה. הכל טעים וטרי. העלות היא בסביבות ה- 50 ש"ח לאדם כולל בופה חופשי (מה נקרא במחוזותינו "אכול כפי יכולתך"), חביתה שעושים לך על המקום, שתייה קרה ושתייה חמה. השם מטעה משהו. גם במסעדה בראש פינה שהיינו, אמנם שמה באנגלית "DE-VINO", אבל היא רחוקה להיות פלצנית וכמו שכתבתי המון אוכל. הזמנתי בסך הכל טוסט הגיעה מנה שמיד גרמה לי לשאול את המלצר אם זו מנה לאחד. ארוחת הבוקר שהזמין בעלי היא לבדה יכולה להשביע שניים. כמו שנאמר כל מקרה לגופו או במקרה זה לצלחתו
 

maybesure

New member
../images/Emo45.gifטארטן

בופה מעולה, מבחר פשטידות וסלטים וגבינות בכמות לא מוגבלת, על הביצה ויתרתי יותר מידי אוכל
כולל שתיה קרה וחמה, ומלצריות מה זה מתוקות! גם בעל המקום חביב וכל בהביקור היה חוויתי.
 

kdr

New member
מבטיח

ביום שאתגרש אבוא לעגוב על המלצריות. דווקא בעל המקום זה לא הסטייל שלי.
 

kdr

New member
בלי שמות

יש ליד הבית "מפגש" שאפשר להיחנק מסלט + לאפה עם חומוס או לבנה או שוקולד + קפה גג 20 ש"ח. במסעדה מסודרת וממוזגת מוגש תפריט מלא, יעני סלטים חומוס טחינה שתיה קלה 30 ש"ח ועם בשר 39 ש"ח. במסעדת דגים ידועה מגישים ארוחת דגים גם 39 ש"ח למנות אגב יש שמות של מנות. לגבי טוסט, במזנונים העלובים שבקניון הקרוב משלמים לא פחות מ44 ש"ח לבייגלה מסריח עם כף גבינה לבנה, כף שמנת, כמה פרוסות עגבניה ומלפפון, 3 פרוסות גבינה בולגרית וערימת נבטוטים, בושה. אז ...
 
עם כל הכבוד ויש כבוד ../images/Emo140.gif

אתה לא יכול להיות אובייקטיבי מאחר וניהלת מסעדות ועסקת בענף ואתה שופט דרך עיניים לא של צרכן רגיל כמונו. אני חושבת שטארטן נתן את התמורה המקסימלית ואני רק מקווה שהם ישתפרו אחרי השפוץ. מנסיוני מחיר במסעדה הוא לא ערובה לאיכות המוצרים, ומצד שני אני תמיד חושדת במקומות זולים מידי. וחוצמזה אני מקווה ששלומך הולך ומשתפר ותוכל להצטרף לטיול הבא שייערך אי"ה בשבת ה13.6. לאיזור שפלת יהודה ופרטים יגיעו בקרוב. בניתי לך ספיישל טיול קליל ואפתח לך אחלה בופה רק שתהיה מרוצה. יש כאלה שנשארו מסתבר עם חצי תאוותם בידם מאז הטיול לנחל חרוד , וצריך לעשות חוויה מתקנת
 

kdr

New member
את התחלת

חישוב מחיר במסעדות מחיר גולמי הוא שליש מחיר מנה ללקוח. כלומר: בייגלה 1.2 ש"ח, גבינות גג שקל, 3 פרוסות עגבניה ומלפפון עוד 0.20 ש"ח, כוס שתיה 1 ש"ח, בקיצר 44 ש"ח זה המון, לקחת יותר מ15 ש"ח זה מוגזם. אין לי דבר נגד טארטן, אני עובר במסעדות ורואה עשרות אנשים ונשים משאירים הרבה מאד כסף על כלום. מה קרה לנו ? רק לשבת בקניונים ולפוצץ כסף עבור כלום ? זה מוגזם. תודה על ההצעה לבופה, בשנה שעברה עוד עשיתי בופה חלבי עם גבינות רוקפור, אדם וקשקבל, ירקות בשפע, סלטים, פיתות, לחמניות ביס בשפע סלטים חופשי, שתיה קרה וחמה כולל כל הציוד החד פעמי במשהו כמו 29 ש"ח לסועד, הרווח על זה מספיק גדול. גם מי שיקנה הביתה יישאר עם עודף. לגבי הטיול, כתבתי. הלוואי, אני מת על נצרת וזה מרחק יריקה ממני. לשפלת יהודה ממש אין סיכוי. מהמיטה לשירותים אני בקושי מתנדנד. תודה על המחשבה והרצון.
 
לאחר כל השקלולים

הכנת אוכל בבית עולה יותר! אנחנו לא משתמשים בחומרי גלם תעשיתיים לא בתחליפים והקניות לא נעשות בכמויות סיטונאיות המוזילות עלויות בעל עסק לא משלם עבור מים וחשמל תעריפים ביתיים וההוצאות מנוכות לפני תשלום מס אממה איך היו נראים חיינו אלמנלא השמחות הקטנות של ישיבה בבתי קפה וגיחה מעת לעת למסעדה? אני זוממת לבקר במסעדה שנחשבת הכי הכי בארץ לדעת מבקרי מסעדות "מול ים " בנמל תל אביב מישהו היה ? שמע? המלצות?
 

kdr

New member
לכן בחישוב כופלים בשלוש

ב2/3 הנוספים מחושבים השכ"ד, ארנונה, חשמל, מים, שכר עבודה, פחת, החזר על הריהוט והתפאורה, פרסום וכד'.
 

kdr

New member
זה נכון

מי שפותח בלב הישוב בני עייש מסעדסינית או לחליפין שיפודיה בלב סביון סופו לסגור ומהר. לכל שכונה ולכל מגזר יש את האוכל שלו, כמו שאני אקנה שוארמה אצל חזאן בחיפה ולא בדוכן בקריון או פלאפל אצל שלום בקרית ים ולא בדוכן בלב המפרץ או שיפודים בפונדק המחנה בנווה דוד ולא בפריקEAT במפרץ כך יש אזורים שמתאימים והעסקים שורדים זמן רב בזכות זה.
 
אז...איך אתה מסביר

שבהרצליה פיתוח יש מגוון מסעדות מכל הסוגים. אנשי הייטק המעונבים נהנהים לנגב חומוס בשיפודיה ולאכול סושי במסעדה פלצנית. דוגמא נוספת: באולגה יש את שיפודי אולגה שכל הנברושים מהאזור מגיעים לנגב חומוס ולאכול שיפודים.
 

kdr

New member
עם המחירים של הרצליה

ושמות שיפודי הסאטה ברוטב סומי בומי ובמחיר 20 ש"ח לשיפוד, אני פותח שם מחר שיפודיה. פעם טעינו ונכנסנו לבית הפנקיק המחודש, אוף איזו טעות. הקבוצה מנתה 16 איש, היינו מאד רעבים ואכלנו (אותה) שם ובגדול. במרכז אני אוכל אצל רינה בשוק הכרמל, 7 ש"ח לשיפוד. אם תעזי לבקש צ'יפס תצטרכי לחכות שהיא תקנה תפוחי אדמה, תקלף, תחתוך תטגן ואז מציף הטעם האמיתי ולא המלאכותי המסחרי, המחיר - לא שווה לדבר על זה, ערימת צ'יפס 10 ש"ח. אכלנו 4 ונסתמנו. שלא יובן לא נכון, מי שרוצה לצרוך מוצרי יסוד במחיר קוויאר - שיערב לו.
 
משהו בתמחור לא מסתדר לי

מאיזה בשר עשוי השיפוד שנמכר ב 7 ש"ח? ק"ג פרגיות נמכר בסביבות 50 ש"ח לצרכן, נגיד ...שלה הוא עולה 30 ש"ח. 200 גר בשר : 6 ש"ח עדין לא הכנסתי בחישוב את הפיתה חמוצים ארנוננה שעות עבודה ועוד ועוד... מה פספסתי?
 

kdr

New member
טעות

ק"ג מה שנקרא פרגיות או כמו שהמנגליסטים קוראים לו כרעיים עולה למסעדה 9 ש"ח עם עצם ו11 בלי עצם. הפראיירים משלמים בסופר מלא כסף. 5 כרעיים גדולים או 7 קטנים ללא עצם זה קילו, אז כמה עולה שיפוד ? אני אגב, בכמות של קילוגרמים בודדים, משלם במשחטה 17 בלי עצם ו14 עם עצם. העצמות מעולות למרק, שוברים אותן ואחרי הבישול מסננים את המרק. פיתת "פלאפל" שזה גודל ידוע במאפיות עולה 40-50 אג'. המחירים בסיטונאות זולים משמעותית ממה שמכירים בסופר. היום אגב, התראיינה מישהי בתוכנית של דידי הררי שמשלמת 1.90 ש"ח לגביע שמנת חמוצה ומנהל המחירים של "מגה בול" התווכח שאצלו זה עולה 2.49 ש"ח ושהיא טועה. כשזה הגיע לתריסר ביצים הסתבר שהיא משלמת 10.80 ובמגה עולה מעל 13, נראה לי שזה לא עשה טוב למגה. טוב, מישהו צריך לשלם את המשכורת שלו.
 
למעלה