עדכונים מהשתלמות שיפוט לכבוד עונה 2012

עדכונים מהשתלמות שיפוט לכבוד עונה 2012

בכל שנה מתקיימת השתלמות שיפוט לשופטות בדרגה לאומית ובינלאומית בהתעמלות מכשירים, בה נפגשות כל השופטות, מתעדכנים על מה שקורה בענף בארץ ובעולם, על שינויים בחוקה ועוד. להלן עדכונים מההשתלמות האחרונה שנערכה הבוקר.

עדכונים כלליים- אורנה שי

במרץ 2013 יתקיים קורס שיפוט בינ"ל כאן בארץ. מי שתעביר את הקורס היא דונטלה סאצ'י שנחשבת המקצועית מכולן בתחום. בקרוב יתקיימו בחירות להנהלת האיגוד העולמי, אך בכל מקרה, גם אם דונטלה תיבחר להיות הנשיאה, היא התחייבה להעביר את הקורס כאן בארץ. באותה שנה, תתקיים גם המכבייה. המכבייה תתקיים לאחר הקורס שיפוט ולא באותו זמן כפי שהיה בשנה שעברה. תאריכי תחרויות השנה: 10.2.12- אליפות החורף 20.4.12- גביע האיגוד 18-19.5.12- אליפות המסלול העממי. 1.6.12- אליפות המרכזים 22-23.6.12- אליפות ישראל. כל התחרויות תתקיימנה בהדר יוסף, פרט לאליפות המסלול העממי שתתקיים בוינגייט. לטובת אגודת מכבי ירושלים, שכוללת מתעמלות דתיות, התחרויות יתקיימו בימי שישי ולא שבת. שנתוני לידה עדכניים לדרגות: דרגה ה': שנתונים 2004-2005-2006 דרגה ד': שנתונים 2002-2003-2004 דרגה ג': שנתונים 2000-2001-2002 דרגה ב': שנתונים 1999-2000 דרגה א': שנתונים 1997-1998

אליפות החורף

מצ"ב תכנית אליפות החורף לשנת 2012, כולל שינויים עדכניים (בצבע אדום).

דברי יו"ר איגוד ההתעמלות- רענן ורשביאק

ראשית, אברך את יו"ר איגוד ההתעמלות, מר רענן ורשביאק, על כך שבכל שנה הוא מטריח את עצמו בשבת בבוקר ומגיע להשתלמות שיפוט. לא זכור לי אף יו"ר איגוד אחר מהשנים הקודמות, שטרח והגיע להשתלמויות אלו כל שנה ברציפות. הופעתו להשתלמויות החשובות ולתחרויות החשובות בעקביות מראה על מסירות ורצינות כלפי הענף. להלן תמצית דבריו החשובים: 1. אתנה. קיים בישראל גוף שנקרא "אתנה", והוא למעשה המועצה הציבורית לקידום נשים בספורט שחזונה הוא פיתוח תרבות ספורט בישראל בדרך אשר תבטיח את השתתפותן המלאה של ילדות נערות ונשים בכל תחומי הספורט. גוף זה הוקם על מנת לעודד ספורט נשים, מכיוון שאלו סובלות מקיפוח תרבותי מסויים. מלבד הקושי החברתי שנשים מצופות לטפל יותר בילדים ולהתמסר לבית, ולכן הן פחות יכולות להקדיש את חייהן הבוגרים לספורט, נוצר מצב שענפי ספורט רבים, כגון כדורגל, כדורסל, כדוריד, אתלטיקה ועוד- מאוד פופולריים לגברים, אך נבחרות הנשים זוכות לתקציבים ותמריצים מועטים, היעדר סיקור תקשורתי, הסדרים מפלים עם מועצת ההימורים ועוד ועוד- עד למצב שהספורט הנשי מאוד לא מפותח בארץ. לאור זאת הוקם בישראל הגוף "אתנה" אשר מעודד ספורט נשי באמצעות תקציבים כספיים, תמריצים לבנות ולנשים, אפלייה מתקנת, פרוייקטים מיוחדים ועוד. החברות ב"אתנה" שווה מכיוון שמקבלים תקציב מיוחד, בנוסף לתקציב האיגוד. ענף התעמלות מכשירים נשים לא עמד בקריטריונים כדי להיכנס תחת חסותו של "אתנה", לאחר נסיונות של מספר שנים. לעומת זאת, לאחרונה ענף ההתעמלות האומנותית כן התקבל ל"אתנה". נוצר פרדוקס, לפיו דווקא ענף האומנותית, שהוא ענף משגשג ומצליח גם מבחינת רמת ההתעמלות העולמי וגם מבחינת כמות המשתתפות הגדולה, יכול לקבל תקציבים נוספים, וענף ההתעמלות מכשירים נשים, שנמצא בדשדוש ודעיכה וזקוק בדחיפות לעזרה ודחיפה, לא יקבל את התקציבים שהוא כל כך נואש להם. לפיכך, הודיע יו"ר האיגוד לאתנה, שאם התעמלות מכשירים לא תתקבל השנה לאתנה, אז גם ההתעמלות האומנותית יסרבו לשתף פעולה עם אתנה ולא ייכנסו. לשם כך, בימים אלו מכינים תוכנית לעידוד התעמלות מכשירים תחרותית לבנות. התוכנית תכלול בגדול דרך לעידוד מתעמלות צעירות, כמו למשל הכנת נבחרת ישראל לאולימפיאדת 2016 או 2020, פטור מתשלום על האימונים למתעמלות, מחנות אימונים מיוחדים, תחרויות בינלאומיות כבר בגילאים צעירים, מכשור וציוד, תגבור שעות אימון וכיו'ב. התוכנית תוגש ל"אתנה", ותוך חודש הם צריכים להחזיר תשובה האם הם מקבלים את ענף המכשירים בנות עם התכנית שהוגשה לאתנה, או לא מקבלים. 2. בחירת חברי הנהלת האיגוד. עד היום, נבחרו חברי הנהלת איגוד ההתעמלות בשיטה הדומה לזו הנהוגה בכנסת: התקיימו בחירות שבהם קיבלו מנטים להנהלה לפי "מפלגות" או יותר נכון אגודות, למשל: 30% מכבי, 30% הפועל וכו'. בתוך המנדטים הללו, כל איגוד היה מכניס את חברי ההנהלה שלו, על-פי שיקול דעתו. מקרב חברי ההנהלה היה נבחר יו"ר האיגוד. לאחרונה היו חילופים בחברי ההנהלה. לאחר מכן נוצר מצב, שמי שנכנסו להנהלת איגוד ההתעמלות, היו אנשים (מתוכם רק 4 נשים, נדמה לי ש-11 גברים) שאינם קשורים בשום צורה שהיא להתעמלות. יו"ר האיגוד, רענן, רוצה לקדם שינוי תקנון, לפיו חברי ההנהלה ייבחרו באופן אישי ולא בצורה ה"מפלגתית". כל איגוד (מכבי, הפועל וכו') יוכל להמליץ על 2 אנשים מקסימום, וכל האנשים יתמודדו בלי קשר לאיגוד שאליו הם משתייכים. בנוסף יהיו מינימום מקומות לנשים, שיהיו חייבים למלא. לדבריו של רענן, אם הצעתו לא תתקבל, הוא לא ימשיך לכהן יחד עם חברי ההנהלה החדשים ויפרוש מראשות האיגוד. רענן לא ענה על השאלה שנשאלה מהקהל, מי בוחר את חברי ההנהלה היום ומי יהיו אלו שיבחרו את החברים לפי הצעתו החדשה. 3. משטח קרקע למסירה. לאור הצלחותיו של אלכס שטילוב, המדינה מממנת לאלכס ציוד חדש לאולם, של ג'ימנובה כמובן, הציוד שיהיה באולימפיאדה. המדינה מממנת 80% מעלות הציוד, ואיגוד ההתעמלות מממן 20% מעלותו. הציוד שיירכש הוא משטח קרקע, מתח ומקבילים שווים. הציוד ימוקם בהדר יוסף, האולם שבו אלכס מתאמן. את משטח הקרקע ה"ישן" שיש באולם, האיגוד הציע למסירה לכל אחת מאגודות ההתעמלות שזקוקה לציוד, זאת על מנת כמובן לעודד את ההתעמלות. הבעיה: אף אגודה לא יכלה לקחת את משטח הקרקע. בעיות מקום באולם, החזקה של הציוד, הרכבתו ופירוקו, השבתת האולם וכו'. האיגוד הציע את המשטח גם לאגודות צעירות ומתחילות יותר, שרוצות לפתח את ההתעמלות, כמו למשל קיבוץ חצור, שפתח חוג התעמלות והצהיר על כוונות לטיפוח הענף. גם קיבוץ חצור סירב לקבל את המשטח, כיוון שיש להם באולם גם חוגים אחרים, ומשטח קרקע שאינו ניתן לפירוק והרכבה קלה מונע מחוגים אחרים להתאמן באולם. המשטח עדין מוצע לכל אגודה שתבקש. 4. אוליפיאדת לונדון 2012. נטע ריבקין ואלכס שטילוב הבטיחו את מקומם לאולימפיאדה. הנבחרת הקבוצתית של האומנותית כשלה במשימה. כעת הכל תלוי בתחרויות המבחן. באומנותית: הנבחרת הקבוצתית תתחרה על הזכות להשתתף כקבוצה. במכשירים: ולריה מקסיוטה תתמודד על הקריטריון הבינלאומי, ולאחר מכן על הקריטריון הישראלי באליפות אירופה. בנוסף יש עוד בן שיתמודד בתחרות המבחן על הכרטיס ללונדון ולאחר מכן באליפות אירופה על הקריטריון הישראלי. אם 10 מתעמלים ישראלים יצליחו להגיע לאולימפיאדה (6 בנות של הקבוצתי באומנותית, נטע ריבקין, אלכס שטילוב, ולריה מקסיוטה ובן נוסף מהמכשירים בנים), אז כל איגוד ההתעמלות יקבל תוספת תקציבים נרחבת מהמדינה, אשר אותה הוא יוכל להשקיע בבניית מתקנים ובעידוד כל ענפי ההתעמלות, כולל הענפים הלא-אולימפיים כמו אירובי ספורטיבי. 5. אליפות אירופה. ולריה נוסעת לאליפות אירופה ובה היא תנסה להשיג את הקריטריון הישראלי- מקומות 1-12 בקרב רב, או מקום 1-6 במכשירים. כרגע יש סיכוי שולריה תצליח להגיע למקום 6 בקפיצות. האיגוד כרגע משקיע כל מה שאפשר בולריה, והיא מצידה משקיעה בקפיצות. באליפות העולם האחרונה, מסתבר שולריה הייתה מקום רביעי בקפיצות מבין האירופאיות (זה כמובן לא אומר שום דבר, כי באליפות אירופה הבאה תהיינה מתעמלות אחרות, יהיו חדשות ועוד). אורנה תהיה שופטת ראשית בקפיצות באליפות אירופה כך שגם זה יכול לעזור. איגוד ההתעמלות התחייב לשלוח לאליפות אירופה גם מתעמלות נוספות מלבד ולריה, על מנת להרים את המורל שלה, שלא תהיה לבד, ולהראות ייצוג יותר מכובד בתחרות. כמו-כן, הוסכם שאחרי תחרות המבחן, במידה וולריה מצליחה להשיג את הקריטריון הבינלאומי (משימה לא קשה במיוחד עבורה), היא נוסעת לארה"ב להתאמן אצל מיכאי ברשטיאן לקראת אליפות אירופה, על מכשיר הקפיצות. הנושא סודר ע"י האיגוד. 6. קנס מתקציב האיגוד. כל אגודה שרשומה באיגוד ההתעמלות, ורושמת את המתעמלות שלה (לתחרותי כמובן) צריכה להתחרות לפחות 4 תחרויות רשמיות בשנה, לפחות 15 ספורטאיות מהאגודה (לטענתם של הנוכחים החוק הוא 10 ספורטאיות), אחרת האגודה לא נחשבת, לא מקבלת תקציבים, המקומות והזכיות לא נחשבים וכו'. מכיוון שבהתעמלות האומנותית יש כ-4,000 מתעמלות שמתחרות (לעומת 200 בהתעמלות מכשירים), האיגוד לא מקיים 4 תחרויות בשנה לכולם. לכן האגודות מקיימות תחרויות רשמיות ביניהן, מעבירות את התוצאות לאיגוד ההתעמלות, והזוכות בתחרויות אלו עולות להתחרות באליפות הארץ שמקיים האיגוד. לאחרונה התלוננו גורמים שונים באומנותית, שההתנהלות בתחרויות אלו מסריחה. התנהלות התחרויות והרישומים נבדקה, ואכן נמצאו אי סדרים ברישומים מהתחרויות. נמצא שמתעמלות שהיו רשומות בתחרויות, כלל לא הופיעו לתחרויות. גוף חיצוני נשכר לצורת חקירת ההתנהלות, חקרו כל מתעמלת ומתעמלת, כולל המזכירויות ורישומי התוצאות. נמצא שהיו כל מיני טעויות ברישום, כמו למשל שמתעמלת שנרשמה לתחרות ולא הגיעה, עדין הייתה רשומה בטופס, עם הציון 0 (אבל נחשב לה כאילו שהיא התחרתה, כי באופן תיאורטי יכול להיות שהיא הגיעה לתחרות, התחרתה ונפלה וקיבלה את הציון 0 על התרגיל שביצעה); בנוסף, כאשר היו תחרויות קבוצתית באומנותית, המזכירות של התחרויות לא היו טורחות לעדכן את השמות של המתעמלות, אלא רק רק את שם הקבוצה ואת התוצאות. כל התוצאות של התחרויות הועברו כאמור לאדם מטעם איגוד ההתעמלות שהיה אחראי על אתר האינטרנט של האיגוד. אותו אדם, הקליד את כל התוצאות שהועברו אליו לאתר, ולאחר מכן גרס את התוצאות. כאשר רואה חשבון חיצוני וגוף הביקורת רצו לבדוק את התנהלות הרישום בתחרויות, לא הייתה אפשרות לעיין בגיליונות המקוריים של תוצאות התחרויות, ולכן הייתה בעיה להוכיח ראיות. בשל כך, נקנס איגוד ההתעמלות בקנס של 150,000 ש"ח, על אי סדרים בהתנהלות הרישום בתחרויות. את הקנס היה צורך לקחת מהתקציב הכללי של כל איגוד ההתעמלות, מאחר ולא היה אפשרי לגבות את הכל רק מההתעמלות האומנותית. בשל כך היו השנה צמצומים רבים בהיקף הפעילות ובכספים שאיגוד ההתעמלות סיפק השנה לצרכים השונים.

נעממהה

New member
פשוט אבסורד

זה לא נראה לכם מטורף שרוצים למסור משטח קרקע שעולה אלפי שקלים ואין מי שייקח אותו?? שאלה: רק אגודות רשומות או משהו כזה יכולות לקחת את המשטח או שמספיק שיש לך מרכז התעמלות? אני מתכוונת לשאול אם כל מי שירצה ויהיה לו איפה להתקין את המשטח יכול לבקש אותו...

עדכונים ושינויים בחוקת ההתעמלות

בקרקע: עד היום לא ניתן מספיק דגש להורדות הארטיסטיות: התאמה למוסיקה, מימיקה, קצב, אופי המתעמלת וכו'. היום הוסיפו הורדות רבות, הגדירו אותן, וגם מפעילים בתחרויות האחרונות. הורדות על כורואוגרפיה יכולות להגיע עד 1.3 נק' ! והפעם זה רציני- השופטות מורידות הורדות של מוזיקה שלא קשורה לתרגיל (הורדה של 0.5 נקודות מהציון הסופי), מקצבים לא מתאימים, חוסר גיוון בתנועות ועוד. בקורה: בקורה יש הורדה של "ביטחון", או "תרגיל בטוח". אם תרגיל קורס כלל היסוסים, תנועות שנראות שהמתעמלת לא בטוחה בהם, או למשל עומדת לפני אלמנט (אסור יותר לעמוד לפני אלמנט, יש לבצע את כל האלמנטים בשטף ותוך כדי תנועה), מורידים לה מהציון הסופי בין 0.1 ל-0.3 נקודות על חוסר בטחון. אם היא נפלה נפילה אחת, מורידים לה 0.1 נקודות מהציון הסופי על חוסר בטחון, למרות שכל התרגיל כן היה עם בטחון (בנוסף להורדת 1.0 נקודה על הנפילה). אם היא נפלה פעמיים, מורידים לה 0.3 על חוסר בטחון (בנוסף ל-2.0 נקודות שירדו לה על הנפילות). בקפיצות: מלבד מצבי הגוף קירוס, קיפול וגוף ישר, נוסף מצב גוף חדש שרלבנטי רק לקפיצות עם ברגים בקפיצות. תזכורת מצבי גוף: קירוס חייב להיות קיפול במותן ובברכיים של 90 מעלות ומעלה. קיפול חייב להיות קיפול במותן של 90 מעלות ומעלה. מצב הגוף החדש שנוסף בקפיצות, הוא מצב גוף של קיפול במותן ובברכיים של פחות מ-90 מעלות, במצבים של קפיצות עם ברגים. מצב גוף זה נחשב גם כן כמו קירוס ואין עליו הורדה. בברגים בלבד, ורק בקפיצות. בנוסף, זווית של עד 90 מעלות במותן, בתחילתו של המעוף השני (לרוב בסלטות וברגים בגוף ישר), נחשב עדין למצב גוף ישר, עם הורדה של 0.3 נקודות (עד היום היו מורידים את ערך הקפיצה לקפיצה בקיפול). זאת בהתאם להוכחה מתמטית ופיזיקלית שמצאו שבהתחשב למשקל הממוצע של המתעמלות ומהירותן, כדי להשיג מספיק אנרגיה קינטית לתנועה, מתעמלות ששוקלות פחות מ-48 ק"ג חייבות לבצע קיפול קטן בחלק הראשון של הקפיצה כדי להצליח אותה. מקבילים: מתעמלת שמבצעת תנופה מיותרת, וגם מכופפת רגליים, וגם נופלת, מורידים לה רק על הנפילה, ולא על התנופה המיותרת ועל כיפוף הרגליים (או כל הורדה אחרת שהייתה כחלק מהנפילה, אך לא גרמה לה). כלומר, מורידים על כל הטעויות שגרמו לנפילה, ועל הנפילה עצמה, אבל לא מורידים על הטעויות שהתרחשו לאחר הטעויות שגרמו לנפילה. עמידות ידיים, סיבובים, אנדו (גם במוסבת), חופשי וכיו'ב- חייבים להסתיים 10 מעלות מעמידת ידיים- ולא- הם לא נחשבים. אם מתעמלת רוצה לבצע שני אלמנטים רצופים בעלי ערך, ובאלמנט השני היא פוגעת במזרן או בבד, הקשר בין האלמנטים אינו נחשב. כלומר אין בונוס על הקשר. לעומת זאת, אם יש שפשוף קל, ולא מכה חזקה, הקשר כן נחשב (כמובן גם מורידים על המכה או השפשוף והשגיאות שהובילו לכך, וגם הערכים של שני האלמנטים כן נחשבים במידה ובוצעו לפי החוקה).

cubano1

New member
תודה - ושאלה

תודה על הסיכום! בכל זאת התאריכים של אליפות ישראל שנתת הם ה22-23 ליוני, שזה יוצא שישי ושבת. האם התחרות היא יומיים? האם בשישי נשים ובשבת גברים? אני שמח שהתחילו להשקיע בולריה ושסוף כל סוף רואים את הפוטנציאל שלה. היא מתעמלת מזן אחר, עם יסודות מזרח אירופאים וזה ניכר בסגנון שלה, גם על ידי קהל שופטים בינלאומי. אני לא ממש מבין איך לשלוח עוד מתעמלת לאליפות אירופה יעזור למוראל של ולריה... אלא אם כן זאת מישהי מהאגודה שלה או חברה שלה... הייתי בכל זאת מעדיף שישלחו מישהי שראויה להתחרות בתחרות בסדר גודל כזה. קצת עצוב לגבי הקרקע שאין אף אחד שיכול לקחת ולתחזק את זה - מעיד על המצב הרעוע של התשתיות בארץ! ולבסוף, לא אהבתי את ההערה של ורשביאק שנוכחות של שופטת ישראלית יעזור לולריה להעפיל לאולימפיאדה דרך אליפות אירופה. אני מקווה מאד שהיא תעפיל לאולימפיאדה בזכות ולא בחסד, ואני גם רוצה להאמין שהפרוטקציות חלפו מהעולם עם תום המלחמה הקרה... החוקה אמורה למנוע פרוטקציות כאלה על ידי הגבלת שופטת אחת למדינה, וזריקת הציונים הגבוה והנמוך מהשקלול הסופי.

תשובות + תיקון

לגבי תאריכי אליפות ישראל- כנראה שביום שישי הבנות וביום שבת הבנים, או שביום שישי דרגות ה-א וביום שבת ג'וניור וסיניור, אני לא יודעת בוודאות. לגבי ה"נבחרת" שנוסעת לאליפות אירופה- באמת לא הוסבר איך נבחרת ספציפית תתרום לולריה. אני רק יכולה לשער- שמבחינתה של ולריה, להיות לבד זה פחות נעים מאשר להיות ביחד עם עוד בנות מהנבחרת, ומבחינת השופטות מהקהל- נבחרת זה יותר מרשים ומכובד מאשר מתעמלת בודדת. למשל: מתעמלות בודדות שמגיעות למשל ממצרים, הודו וכו', מראש הציפיות מהן נמוכות מאשר מתעמלות שמגיעות עם נבחרת שלמה, נגיד איטליה או צרפת. אפילו בתחרויות בארץ, ניתן לראות את ההבדל בין מתעמלות שבאות עם קבוצה גדולה, לבין מתעמלת שמגיעה לבד מאיזה מקום נידח. לגבי ההערה שנוכחותה של אורנה כשופטת ראשית בקפיצות תעזור לואלריה להשיג את הקריטריון- כאן התיקון טעות שלי- ההערה הייתה מפי אורנה שי עצמה ולא מפי ורשביאק. אני לא חושבת שאורנה התכוונה לפרוטקציה כזו או אחרת. נראה לי שהכוונה הייתה יותר בכיוון של להפחית מהלחץ של ולריה ולהרגיע אותה בעזרת הידיעה שהיא נשפטת ע"י דמות מוכרת שרוצה בטובתה, וגם צוות השופטות שיודעות שהשופטת הראשית מישראל לא יעז לחשוב על אפלייה/משוא פנים או כל תרגיל אחר ויחשוב אלף פעם לפני כל הורדה שמורידים לה. בנוסף אם בקפיצה תהיה סוגייה מהותית אבל גבולית מאוד, עדיף לנו שמי שתכריע תהיה אורנה ולא שופטת אחרת.

ההצבעה באסיפה הכללית של איגוד ההתעמלות

אסיפה כללית שלא מן המניין שתתקיים ביום שלישי 31/1/12 בשעה 16:30, בחדר הישיבות במרכז הספורט הלאומי, רח' שיטרית 6, ת"א. על סדר היום: • בחירת יו"ר האסיפה. • בחירת מזכירי האסיפה. • אישור לשינוי תקנון. ההצעה לשינוי התקנון תועבר בהקדם לאחר אישור הנהלת האיגוד.

SILIVAS

New member
אלו שינויים בחוקת ההתעמלות הבינלאומית?

כלומר של FIG?

SILIVAS

New member
השינויים בקרקע ובקורה נראים מבטיחים מצד אחד

מצד שני החוקה כ"כ "דפוקה" שהסיכוי שנראה שיפור משמעותי נמוך מאוד שיהיה...

למה?

למה החוקה דפוקה? לגבי הקורה- השינוי הזה בעיני הזוי ובלתי נתפס. ממש לא מבינה מה ההגיון. לדעתי זה אי צדק.

SILIVAS

New member
החוקה טובה בעיניך?

תראי, אני לא מתחום התעמלות מכשירים רק אוהדת את הספורט כבר שנים (רמז , הניק שלי...) והחוקה מאז שנת 2006 איומה בעיני, ואני לא היחידה שחשה כך, אני גולשת כבר שנים בפורומים של אוהדי התעמלות וחוסר השביעות הרצון הוא אחיד ויש הרבה טינה נגד ראשי FIG שהביאו לחוקה הזו (לא שהחוקה משנת 2001-2005 הייתה יותר טובה...) החוקה הנוכחית לא מעודדת שום גיוון ונטילת סיכונים מיותרים ולחילופין מי שכן נוטל סיכונים עושה זאת כאשר הוא מבצע אלמנטים קשים שלא תמיד הספיקו לתרגל לפני הביצוע בפועל והכל כדי להשיג עוד עוד נקודות אין שום מקום לעניין בחוקה הנוכחית, התרגילים שבלוניים ומשעממים. האלמנטים צפויים, אין מקום ליצירתיות, אלגנטיות , החזקת גוף יפה (באמת, אפילו הרוסיות והאוקראניות לוקות בחסר) ובגדול לא ברור לי מה החוקה הזו ניסתה להשיג. החוקות השונות שהיו נהוגות בין השנים 1984-1996 ואפילו 1997-2000 היו טובות בעשרות מונים מהחוקה הנוכחית , ובמקום לטפל בבעיות השיפוט שהיו נטפלו לחוקה עצמה. אני ממשיכה לצפות בספורט אבל בלי ההנאה שהייתה לי ממנו בעבר וככל ש"החיים האמיתיים" הולכים ומשתלטים עלי
כך יש פחות זמן להנות מהספורט הזה וזה לא שיש לספורט הזה הרבה אוהדים מלכתחילה, או זמן שידור בטלויזיה וכו'. FIG ירו לעצמם ברגל עם החוקה הנוכחית וחבל שלאף אחד שם אין אומץ לעשות שינוי אמיתי (ולהיפטר מגרנדי בראש ובראשונה!!!)

היום ואז

היום הרמה יותר גבוהה, וכן, זה מגיע לפעמים על חשבון האלגנטיות והגיוון. נראה לי שזה מה שהחוקה רוצה להשיג. סה"כ לא רוצים להישאר כל הזמן באותה נקודה, אלא להתקדם עוד ועוד. כפי שבענפים אחרים כל הזמן שוברים שיאים, גם בהתעמלות רוצים לעודד ביצוע אלמנטים יותר קשים, וזה בדיוק מה שקורה. אבל, ישנו היום הבדל נוסף ביחס להתעמלות של פעם. פעם היו לוקחים ילדה, מגדלים אותה בתנאי פנימייה, לא שולחים אותה כמעט לבי"ס או לפעילויות משפחתיות או חברתיות, מאמנים אותה מגיל קטן שני אימונים ביום של שעות רבות ואפילו אולי מרעיבים אותה כדי שתהיה רזה וקלה. זה עזר. ילדה כזאת בהכרח תגיע לתוצאות טובות יותר מאשר ילדה שמתאמנת בתנאים של היום. היום לא מאמנים בשיטות כאלה. באיזה שהוא מקום, עושים "קיצורי דרך", באמצעות ציוד משוכלל וחדש ושיטות אימון חדשניות. מצליחים להביא בנות לביצועים טובים של תרגילים קשים במיוחד. אבל התוצאה נראית לעין. בדיוק מה שאת מדברת עליו- החזקת הגוף האלגנטיות וכו', והיעדר השלמות.

SILIVAS

New member
אני לא מרגישה שהרמה גבוהה יותר

אם מתעמלת מסיימת תרגיל קרקע רק עם DOUBLE PIKE ולא עם FULL IN DOUBLE OUT, כמו שהיה הסטנדרנט לפני 20 שנה אז בעיני הרמה נמוכה יותר וזו רק אחת מהדוגמאות שאני מסוגלת לחשוב עליהן. ברור ששיטות האימון השתנו, אבל זה באמת אומר שלא ניתן לבצע תרגילים כמו בעבר? למה אי אפשר לתת דגש גם לאומנותיות ולדיוק ולביצוע יפה של אלמנט? את כמה שאני מבינה בזה , זה הכל עניין של זמן, ואם החוקה תדרוש פחות אלמנטים ויותר ביצוע מדויק של אלמנטים בודדים יישאר יותר זמן לחלק האמנותי ARTISTIC !!! בתרגיל ואני מקטרת פה בלי להתחיל לכתוב מה אני חושבת על התעמלות אמנותית ועל הזוועה שמתרחשת שם כיום

PRIHADAR

New member
אכן

תודה על ההשלמה! אני לא מאמינה שפיספסתי למרות שנרשמתי מראש...

למעלה