עדכונים מעולם ההתעמלות

cubano1

New member
עדכונים מעולם ההתעמלות

סימון ביילס מתגלה כבחורה צנועה ומקסימה בראיון שהועלה ע"י אגוד ההתעמלות האמריקאי
https://www.youtube.com/watch?v=rkgtwB7PHWo
גם ההורים שלה נראים מקסימים, צנועים, ושהסטטוס שלה לא עלה להם לראש. הם מתייחסים אליה כבת, ולא כאל כוככבת.
היא עובדת על שדרוגים קלים בקרקע (צוקהארה בגוף ישר) בקורה (קפיצת wolf בריבאונד לסלטה לפנים) במקבילים עוד ווילר (weiler kip) ובקפיצות - קפיצת צ'נג כקפיצה שניה. היא תמשיך ללטש את האלמנטים האלה, ואנחנו צפויים לראות אותה באמריקן קאפ במרץ.
דרך אגב, קיילה רוס היא המתעמלת השניה שהוזמנה מארה"ב - אבל עדיין לא אשררה את ההזמנה. יש ספקולציות (בערבון מאד מאד מוגבל) שרייזמן תהיה שם...

אצל הגברים - חדשות נוראיות ממקסיקו, שם מתעמל הנבחרת הלאומית חיימה רומרו נורה ונרצח לאחר ויכוח
http://intlgymnast.com/index.php?op...mourned-after-tragedy&catid=2:news&Itemid=166

עונת המכללות החלה!
בריג'ט סלואון מפלורידה בתחרות הפתיחה שלה גם רשמה 10 בקפיצות, 9.95 במקבילים, אז נפצעה ברגל בפס האחרון בתרגיל הקרקע
המכללה שלה רשמה פתיחת עונה של 196.925 - תוצאה יפה מאד.

אבל מי שבאמת נתנו פתיחה מטורפת הן אוניברסיטת לואיזיאנה ואוקלוהומה עם 197.125 ו 197.625 בהתאמה. אלה כבר תוצאות של שיא העונה

סטונפורד פתחה את העונה בצורה נוראית בתחרות בין 5 מכללות אבל חזרה לעצמה כעבור כמה ימים עם 196.275.
אליזבת פרייס מתחרה עבורם (עדיין לא בקרב רב) וכאב הלב לראות אותה מבצעת קפיצת יורצ'נקו עם בורג אחד, אחרי שהורגלנו לאמנארים קלילים ממנה... היא כבר מגרדת את ה 10 על רוב המכשירים עליהם היא מתחרה, ואני מניח שנראה אותה מתחרה בקרב רב ככל שהעונה תתקדם.
גם מתחרות עבור סטנפורד איוואנה הונג וסמי שפירו - שתי מתעמלות שהיו במרוץ לטופ של העלית אך דעכו בגלל פציעות בעיקר ולא זכו להתמודד על מקום בטופ של נבחרת ארה"ב.

ברנה דאוול שמתחרה עבור אוניברסיטת אוקלהומה והיתה בעברה חברת הנבחרת הלאומית לא ויתרה לגמרי על עלית - או במילים אחרות עדיין חולמת על ריו. מכיוון שהיא פתחה את העונה, המשמעות היא שאם היא תרצה לעשות איזשהו קאמבק לעלית זה יקרה בסוף עונת המכללות - מה שיתן לה בערך שנה להתכונן...

Tammie

New member
תודה, כיף לקרוא את העדכונים

אתה גם רואה תחרויות של מכללות או רק מתעדכן בתוצאות?
&nbsp
אם יש לך מידע עלאיפה אפשר לראות אני אשמח לקבל....

cubano1

New member
לא יוצא לי לראות

גם הרבה מהתחרויות משודרות ע"י האתר gymnastike ופתוחות רק למנויים - כלומר זה עולה כסף לצפות בהן

אני רק עוקב אחר תוצאות

Tammie

New member
אז אנחנו באותו מצב
טוב, נצטרך להמשיך רק לקרוא תוצאות

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה על העדכונים! את הסרטון על ביילס פרסמתי לפני שבוע

ממש כאן למטה...
&nbsp
מוזר לראות שוב ציונים עד 10 (בליגת המכללות). אני חייבת לציין שפחות התחברתי אליהם. אני חושבת שהשיטה הנוכחית בהתעמלות (כמו גם בהחלקה על הקרח) שמפרידה בין דרגת קושי לביצוע עדיפה. לדעתי ככל ששופטים יותר פרמטרים בנפרד הציונים מדויקים ואמינים יותר.

trilliane

Well-known member
מנהל
Simone Biles doing a perfect Double Double Tuck

לצערי אני ממש לא מבינה בשמות ובקושי של האלמנטים, אשמח ואודה לכל הסבר.

אם אני מבינה נכון היא עשתה שני "פליק פלאקים" רצופים ואז סלטה (עם בורג? זה נראה מסובב כזה).
הנחיתה המדויקת מרשימה ללא ספק, אבל מלבד זאת, האם מדובר במשהו ייחודי / קשה במיוחד?

zuxitani3

New member
אני אסביר

ויתקנו אותי המבינים יותר.
תתעלמי מכל מה שהיא עושה לפני האלמנט הסופי, זה רק הכנה (והרבה פעמים תראי שכותבים או אומרים פליפ פלופ כשמתארים את זה).
DOUBLE DOUBLE מתייחס לזה שהיא עושה שני סיבובים ושני גלגולים (DOUBLE TWIST AND DOUBLE SOMERSAULT).
TUCK מתייחס לזה שהרגליים שלה כפופות (LAYOUT למשל מתייחס לגוף ישר).
למשל DOUBLE TUCK זה שני גלגולים בלי סיבובים, DOUBLE FULL זה שני גלגולים וסיבוב אחד שאת זה סימון ביילס גם עושה בתרגיל הקרקע שלה וגם בירידה מהקורה.
מדובר כאן על גלגולים אחורה, לגלגולים קדימה יש שמות שונים אבל העקרון דומה בכל התרגילים.
לא ברור לי למה פורסם הסרט הזה היום כאילו הוא משהו חדש, זה משהו שהיא כבר עושה הרבה זמן כחלק מתרגיל הקרקע שלה.

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה על ההסבר המפורט, עזרת לי מאוד! אנסה לזכור את כל זה

לא יודעת אם זה הועלה כמשהו חדש/ני; זה ערוץ יוטיוב שסוקר אלמנטים, לפעמים גם מפרק תרגיל של מתעמלת לרכיביו ולדרגות הקושי. לצערי למרות כל זה הוא עדיין מתחיל מרמת ידע גבוהה מדי בשבילי, אני צריכה הסבר להדיוטות, למשל כמו זה שכתבת.

אגב, מאז הסרטון הזה הוא העלה היום עוד שני סרטונים קצרים שבהם רואים אותה מתאמנת על האלמנט הזה או משהו דומה.

למעלה