עדכונים

pepperony

New member
עדכונים ../images/Emo13.gif

אז הבכור יודע, אבא סיפר לו בעת בילוי משותף לשניהם, על כוס קפה
או בעצם כוס קולה/ספרייט. וזה התקבל יפה מאוד, היתה בינהם קודם שיחה אישית, בנוגע לבכור עצמו - ענייני גיל ההתבגרות, ואח"כ אבא סיפר. הבכור העלה גם חששות, מהם ילדותיים - מה יהיה שם התינוקת? ושלא יקראו לה בשמו
- היום יש נטייה לקרוא לבנות בשמות בנים והא מכיר בנות של בני חברים שנקראו בשמו - אז כמובן שלכל אחד יש את שמו ואת השם שלו אנחנו שומרים רק לו
ואבא אמר לו שלתינוקת אינשם בינתיים - והוא יהיה שותף לבחירה. חשש נוסף היה שחברים שלו אומרים שאחים זה לא תמיד כיף כי צריך לחלוק בדברים. אז אבא הרגיע אותו שהדברים שלו הם הם שלו - ובכלל הבדלי הגילאים הוא כזה שזה לא בדיוק שהיא תרצה את מערכת הסטריאו שלו, בכ"א לא מייד כשתצא
. ברור שמסתתרים מאחורי זה חששות לחלוקה ברגשות ולאו דווקא בדברים מטריאליסטים - אבל בינתיים לא נעלה את זה - אני מתארת לעצמי שזה יתעורר מעצמו בעיקר כשהאחות תופיע - נתמודד עם זה אז
אה, ועוד דבר כשהאיש שלי אמר לו שתהיה לו אחות, הבכור תיקן ואמר - אחות חורגת, כה זה נקרא? אולי יש תחליף? נשמע כמו באגדות של האחים גרים. מבחינתנו זו אחות, ואנקדוטה קטנה, לפני זמן מה היה בביתנו חבר של הבכור, שנולדה לו באותו זמן אחות. אז מסתבר שהוא אמר לבכור שאני שמנתי ולדעתו אני בהריון
הבכור פסל את האפשרות הזו כלאחר יד - לא יכול להיות
. אז אני מודה שוב לכם...ואוף נפלה לי אבן גדולה מהלב, אני שונאת סודות במשפחה. זה דבר מעיק ולא מומלץ.

אין כמו אבנים שיורדות מהלב../images/Emo24.gif

איזה בכור חמוד,אהבתי מאד את הקטעים של השמות,אני מבינה משאלתו השולית כאילו....שזאת בעיתו הגדולה...נו מה ניתן לומר,שאלו יהיו הבעיות שלכם . אגב לגבי הפחד שלו שהקטנה תשתתף איתו במשחקים שלו,תמיד אפשר להוסיף בגישת המניפולציות שלי...שאנחנו בטוחים שהוא כל כך יאהב אותה שייתן לה מכל הלב עוד לפני שהיא תקח או תבקש....כי ככה זה בין אחים......

rolan

New member
הכי טבעי שיש

כך זה נשמע, כמו שיחה בן אב לבנו. ולגבי השאלה מה היא? אחות חורגת או מה?... צריך להתייחס אליה באופן הטבעי ביותר וכמו שמרגישים, בלי שמות, כבר יהיה לה את השם שלה. ואפרופו שם - אוהי שהיה כאן לפני רגע וקרא את הפוסט שלך, אמר שהוא תורם את שמו, אתם יכולים לקרוא לתינוקת -אוהי- שם מקסים לכל הדיעות
. פפרוני, קראתי אותך לפני כמה ימים כשעלית עם שאלתך בראשונה וקראתי עכשיו, עושה רושם שאתם רגישים ומרגישים את הילד, נדמה לי שאתם פועלים נכון וממש עוטפים אותו בחום, אהבה ורגישות. קבלי
עכשיו תתכוננו ללידת הקטנטונת ולמה שיתלווה לזה.

עין 3

New member
יופי שזה כבר מאחוריכם

אנחנו עמדנו במצב דומה, רק שאצלנו הבכור (שלי) ידע עוד לפני ההריון שאנחנו מתכננים. כנראה שזה קצת שונה כי הוא גר איתנו. רעיון יפה שקיבלתי מאחותי לפני המון שנים בקשר לחלוקה ברגשות, הוא להמשיל את הלב לבלון. זאת אומרת, שכשנכנס מישהו חדש ללב, ה"וותיקים" לא צריכים להצטופף, אלא הלב מתרחב יותר ויותר כמו בלון. כמובן שכרגע זה בכל מקרה מוקדם, וכדאי לחכות עד שהוא בעצמו יתחיל להביע חששות מהסוג הזה. לגבי ההגדרות, אני מסכימה עם רולן שלא חייבים לקרוא בשמות, אבל אם כבר שאלת, אז היא בפירוש לא תהיה אחותו החורגת. אחות חורגת זו אחות מנישואין, כלומר, הילד של האבא מנישואין קודמים והילד של האמא מנישואין קודמים. ההגדרה המדוייקת לאחות ש(בע"ה) תהיה לו היא אחות למחצה, הגדרה מגעילה לכל הדעות, ואני אוהבת את ההגדרה הפשוטה "אחות מצד אבא". אבל זה כמובן רק אם מתעקשים להשתמש בהגדרות, אחרת זה ממש מיותר.

הקלה

אני שמחה בהקלה שלך. רק עוד שתי הערות: לגבי הגדרתו האם זו אחותו החורגת. אפשר להגיד לו שבשבילכם הם אחים לכל דבר. לו מותר להגדיר אותה על פי רצונו ותחושתו. כמי שיש לו אחים "חורגים" - והם האחים שלי הכי נפלאים ומעולם לא הגדרתי אותם אחרת ,אך יש לי אחות חורגת בארץ זרה , שמעולם לא ראיתי - אם כי אני בקשר כלשהו איתה- המדד מי הוא אחיך זו התדירות והתחושה. אם האחווה שלהם תיווצר באופן טבעי - זה מה שקובע. אני לא מאמינה בהנפקת הגדרות. האדם , גם אם הוא צעיר, קובע הגדרותיו. בענין האהבה:אני תמיד אומרת להם מה שאני מרגישה באמת: אהבה היא נס, חסד האל, ולכן היא לא מתחלקת . כל אחד מהילדים אני אוהבת אהבה שלמה, מיוחדת ואני לא מבינה איךזה קורה - אבל זה קורה.

סביבוש

אהבתי את הגישה שלך,ונראה לי מאד נכון לומר שבשבלנו הם אחים לכל דבר ...ולא להסתבך עם הגדרות שמי שהמציא אותם לא יודע מה זאת משפחה מורכבת.או חורגים.

1נתי 1

New member
כיף לשמוע

שהדברים מסתדרים בצורה די חלקה בטוחני שעוד יהיו רגשות קנאה כמו בכל מקרה של הולדת אח/אחות במשפחה אבל זוהי דרך העולם ובדרך כלל הגדולים מקנאים בתינוקות המושכים תשומת לב אבל נראה כי אתם בדרך הנכונה והמון המון הצלחה ואושר

blonda3

New member
אבן נגולה מעל לבך....../images/Emo45.gif../images/Emo13.gif

יופי, עשיתם צעד נוסף בדרך אל האושר..... הכל נשמע טבעי ונורמאלי .... מזכיר לי ימים עברו..לפני יותר מארבע שנים כשאני סיפרתי לילדים שלי.... אז הציפיות שלי היו שונות וגם שלהם. הסתבר שהבת הגדולה חשדה מהתחלה כי ראתה ליד המיטה שלי את הספר הריון ולידה, ואח"כ "הייתי חולה" והקאתי, והתירוצים שלי לא עבדו עליה.... והבן? בא איתי לסריקת מערכות וכשהודיעו לנו שזאת בת הוא פרץ בבכי כי רצה אח....חחח-היה מאוכזב הבחור...ואני הסברתי לו שהוא יאהב אותה והיא אותו, שהיא תעריץ אותו וכו'-ואכן המציאות מוכיחה שצדקתי ובגדול-הם מאד מאד אוהבים למרות הפרש הגילאים הגדול ביניהם! אז הציפיות שלי שהגדולים ישמרו על הקטנה נתבדו..ואני ויתרתי להם..וגם הסבלנות שלהם מאד קטנה-גיל ההתבגרות וכו'....והיו פה ושם התעצבנויות שלהם עליה,אבל לאט לאט התרגלו והיא גדלה...ועם כל מצב לומדים לחיות. שיהיה לכם בהצלחה-להנמיך ציפיות ולחיות את היום....

אחשל

New member
הגדרות משפחתיות ../images/Emo13.gif

הצחיק אותי עניין ה"אחות חורגת"
... זה מושג שהילדים מקבלים מכל מיני סיפורים ואגדות ילדים (ע"ע סינדרלה...), ולא תואם את מציאות החיים המורכבת שלנו. לשרוך וסופגניה יש שתי אחיות, אחת מצד אמא, בת שנתיים+, ואחת טרייה מצד אבא (אנוכי
). עוד לפני שנולדה האחות (מהצד השני...), גם שרוך וסופגניה התלבטו - מה יהיה מעמדה המשפחתי? האם היא אחות חורגת? או אולי אחות למחצה? אני והאישה שאיתי הבהרנו להם שהיא בכלל לא חורגת, כי הרי יש להם את אותה אם! אולי היא "למחצה...", אבל מה שחשוב באמת, זה לא הגינטיקה, אלא הקשר המשפחתי, ההתייחסות, ואיך שהם יבנו את זה, ככה זה יהיה במשך כל חייהם. אנחנו רואים את הפירות היום, אחרי שנולדה שירה, והם מדברים עליה כעל עוד אחות, לכל דבר ועניין.

1נתי 1

New member
מגיע מזל טוב לשרוך ../images/Emo77.gif

בלי שום קשר לשרשור מגיעות הברכות אז מזל טוב לשרוך והרבה אושר ונחת

*יערית

New member
גם אני כמו האחרות../images/Emo45.gif

חושבת שעשיתם זאת בדרך הנכונה ואין צורך בהגדרות ותבניות,אם לא תיכנסו לזה הוא בטח גם לא ייכנס לזה..אם הוא נכנס לזה כמובן שאפשר להוציא אותו מזה
{מקווה שהייתי ברורה} הדרך פחות או יותר סלולה לפניכם....GO FOR IT

למעלה