השבוע בגיליון: כתבה על האחד והיחיד, וויל סמית
האדם הראשון מאת: דני לרנר
[email protected] וויל סמית מזמן השתלט על סרטי המדע הבדיוני, אבל כשכל סרט שלו הוא מפצח קופות היסטרי, הוליווד לא מתערבת * ב"אני האגדה" סמית הוא האדם האחרון על פני כדור הארץ, אלא שהוא מגלה שהוא לא לגמרי לבד * מפחיד, מה? או שהמדע הבדיוני אוהב את וויל סמית, או שוויל סמית אוהב את מדע בדיוני, או שפשוט אנחנו אוהבים לראות את וויל סמית בסרטי מדע בדיוני, כי נראה שהשילוב ההוליוודי הזה מניב כימייה חיובית שעובדת טוב בקופות בכל רחבי העולם. עם הצלחה אי אפשר להתווכח, ואחרי שכיכב בהצלחה בלהיטי מדע בדיוני, כמו "גברים בשחור", ההמשכון "גברים בשחור 2", בסרט הפלישה מהחלל המעולה "היום השלישי" ובסרט הרובוטים המותח "אני, רובוט", חוזר סמית לז'אנר החביב עליו. הפעם מדובר בסרט מדע בדיוני חדש בשם "אני האגדה" המבוסס על ספר מדע בדיוני שכתב הסופר והתסריטאי המוכשר ריצ'רד מתסון (שכתב לסדרת הטלוויזיה הקלאסית "איזור הדמדומים", את הסרט הראשון של סטיבן ספילברג "דואל" המצוין, ועוד רבים וטובים). מדובר בספר משנת 1954 בשם "I am legend", שעובד כבר כמה פעמים למסך הגדול. בפעם הראשונה היה זה בשנת 1964 בסרט "The last man on earth" בכיכובו של אמן סרטי האימה וינסנט פרייס ("בית השעווה" המקורי), ובפעם השניhה זה היה בשנת 1971 בסרט המעולה "The omega man" בכיכובו של צ'רלטון הסטון (משה רבנו מ"עשרת הדיברות").
מוטציות ערפדיות בסיבוב הנוכחי סמית מככב בתור רוברט נוויל, מדען שהוא במקרה גם האיש האחרון שנשאר בעולם. מתברר שמגיפה קטלה את בני האדם, ורוברט נוויל נשאר אחרון בניו יורק ואולי גם בעולם כולו. בכל יום הוא מנסה לשלוח הודאות רדיו ולאתר שורדים נוספים, אך ללא הצלחה. למרות שהוא האדם היחיד שנותר, הוא לא לגמרי לבד. עליו להיזהר מאוד ממוטציות ערפדיות המסתובבות בעיר ומאיימות להשמידו. סיכויו היחיד לשרוד הוא למצוא את הדרך על מנת להפוך את האפקט הקטלני של הווירוס תוך שימוש בדמו שלו, החסין לנגיף. אך הזמן שלו הולך ואוזל וסיכויו לשרוד מול המוטציות הערפדיות קטן מרגע לרגע... "הסיפור הזה כולל כל כך הרבה ז'אנרים", אומר סמית, שהספר "I am legend" הוא אחד מספרי המדע הבדיוני האהובים עליו ביותר, "הצד הפסיכולוגי של הסיפור הזה תמיד ריתק אותי. תארו לכם מה זה אומר להיות האדם האחרון עלי אדמות! האירועים הפיזיים, הנפשיים והרגשיים שעוברים על רוברט נוויל והדרך שהוא נאלץ לעבור על מנת לשרוד מאפשרים הזדמנות יפהפייה לספר סיפור על טבע האדם והרוח האנושית". המון זמן תוכננה הפקת גרסה חדשה לסיפור הנ"ל. בשנות ה90- תכננו להסריט את "אני האגדה" בכיכובו של ארנולד שוורצנגר ובבימויו של רידלי סקוט ("בלייד ראנר" המופתי), אבל התברר להם מהר מאוד שהתקציב הדרוש לסרט הוא כל כך גדול שהם נאלצו בסופו של דבר לוותר על ההפקה. מאוחר יותר, סמית התאהב ברעיון לסרט והחליט לככב בו. מייקל ביי ("רובוטריקים") היה אמור לביים את הסרט בכיכובו של סמית, אבל לבסוף החליטו השניים לוותר על הסרט ולעשות במקום זה את "בחורים רעים 2". כשהוחלט סופסוף להפיק את הסרט יחד עם סמית, ג'וני דפ היה אמור לככב לצדו כרע הראשי ואפילו היו ידיעות רשמיות על כך, אבל לבסוף דפ ויתר על הרעיון. גם הבמאי גיירמו דל טורו ("המבוך של פאן", "בלייד 2", "הלבוי"), לו הוצע התסריט, החליט לוותר. בסוף סמית הצליח לשכנע את הבמאי פרנסיס לורנס ("קונסטנטין") לביים, ומתברר שההימור הצליח - מדובר בשובר קופות ענק שבשבוע הראשון ליציאתו גרף בארצות הברית בלבד 76 מיליון דולר!