עדכונים...

עדכונים...

קישור להודעה המקורית: [URL]http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=183&messageid=175352794[/URL]
הייתי אצל פרופ' קופרמינץ עם תוצאות הבירור של הקרישיות.
הוא אמר שהוא לא רואה שום דבר בעייתי שיכול להעיד על זה. הוא גם ציין במפורש שאין שום קשר לשחלות פוליציסטיות ולאנורקסיה. השחלות הפולציסטיות יכולות להוות בעיה בכניסה להריון, אבל לא בשמירה עליו.
הוא אמר שמבחינת הנתונים אני לא בדיוק בהגדרה של "הפלות חוזרות" (כי ההפלות לא ברצף, ולראשונה יש קשר אולי לזה שהיו תאומים), אבל יש כמה דברים שצריך לשלול ואת רובם שללנו. מה שנשאר זה "נוגדנים עצמוניים" (מקווה שאני לא טועה במינוח, עכשיו שולחת לו את התוצאות כדי לקבל ממנו פידבק) וקריוטיפ - שלדעתו כרגע אין צורך לבצע כי מאוד נדיר.

חוץ מזה - אמר לנסות 3 חודשים טבעי ואם לא אז לחזור לטיפולים. ושאם בחודשים האלה ניקלט - לקחת תמיכת פרוגרסטרון.
הוא זיהה אצלו זקיק שבדיוק כפי שאמר - למחרת בייץ ולצערי לא נקלט. ממשיכים קדימה.

אני רוצה לציין שכמו שקראתי עליו לפני, מאוד התרשמתי ממנו. אנושי, סבלני ומאוד מקצועי.
מה אתן אומרות? עשיתי טעות שלא התעקשתי על הקריוטיפ? האמת לא מבינה לגמרי מה זה, יכול להיות שהסביר ושכחתי..

עודבש

New member
הקריוטיפ

זו בדיקה של הכרומוזומים. לפי מה שהסבירו לי לפעמים יש לנו שינוי מינורי בכרומוזומים שלא משפיעים עלינו ביום יום אך בצירוף כמה תנאים (לא זוכרת מה אבל נגיד גם שינוי כרומוזונלי אצל הבעל לדוגמא) יכול לייצור בעיה כרומוזונלית בעובר ולגרום להפלה.
הבנתי שהסיכוי למשהו בבדיקת הקריוטיפ ממש קטן, אז אולי בשלב זה הוא לא הכרחי.. לא יודעת.
אני גם עברתי בירור עקב הפלות חוזרות ובשל העובדה שרק הריון טיפולים נתפס בעוד עברתי 3 הפלות של הריון טבעי וגם אני וגם בעלי עשינו בדיקת קריוטיפ

תודה

יש מצב שאני זוכרת אותך עוד מהסבב הקודם? לפני כשלוש-חמש שנים?
מצטערת על ההפלות, כ"כ קשה...
לגבי הבירור - גילו אצלכם משהו?

anguly

New member
קשה לומר

קופרמינץ הוא ה-בר סמחה לענייני קרישיות, הוא הראשון שיגיד להוסיף קלקסן אם יש חשש שזה הכיוון.
ואם הוא לא חושב אז כנראה שזה לא העניין.
לגבי הקריוטיפ זה סוג אחר של בעיה. זה אכן יותר נדיר אבל בכל זאת קיים. אצל חברה שלי זה מה שהפך אותה לאמא לשתיים

אני חושבת שתחכי לתוצאות של הנוגדנים ואם זה יצא תקין תנסי ללחוץ בכיוון הזה.
&nbsp
&nbsp
בהצלחה

עדכונים נוספים...

ראשית, תודה על התגובה!
התוצאות של הנוגדנים יצאו תקינות.
אבל...
לאחר ההפלה בבדיקות US שעשתה לי רופאת הנשים, היא ראתה משהו שהיה נראה לה כמו קריש דם, ש"אמור לצאת במחזור הקרוב", והפנתה אותי לUS ממוקד בשביל זה.
אתמול עשיתי את הUS, אמר שיש לי חשד לפוליפ, ואמר לחזור עם הממצאים לרופאת הנשים, כנראה אצטרך לעבור שוב בדיקת היסטרוסקופיה.
האם למישהי כאן יש ניסיון עם פוליפ? מה זה אומר? לפי מה שקראתי קצת, אם זה אכן פוליפ, כנראה נצטרך להוציא אותו ולהתחיל בטיפולים, נכון?
כמה זמן בערך כל ההתעסקות הזאת? אני כ"כ רוצה כבר להיות בהריון שוב, והפעם שיחזיק! ממש קשה לי לעכל שזה נדחה ושלא עולים על הבעיה. אולי הפוליפ זו הבעיה? אבל אז איך לא ראו אותו בהיסטרו' שעברתי לפני הIVF? לא יוצא לי מהראש שהייתי אמורה להיות עכשיו בחודש שביעי ולהתעסק עם לקום לפיפי בלילה, ושמתחיל להיות כבד, והבעיטות... ולא עם מחזורים, ביוצים, ועכשיו גם פרוצדורות נוספות.
סתם קשה.

למעלה