עדכוני נסיונות קולינריים משבת

ביזול

New member
עדכוני נסיונות קולינריים משבת


הכנתי כל מיני מתכונים חדשים, אז חשבתי שיהיה מעניין לעדכן...

חלות של יפה נסימי - יצא מעולה! אוורירי ממש. הודעתי לאיש (הוא זה שמכין את החלות בדרך כלל), שהוא חייב לנסות.

סלמון בפסטו ופרמז'ן - אחותי הכינה, ממתכון שנתנה לי חברה. פשוט מורחים פילטים של סלמון בפסטו, מגלגלים בפרמז'ן מגורר ואופים עד שהסלמון מבושל, כ-20-30 דקות. יצא טעים ומושחת בטירוף, מומלץ בחום. הדבר היחיד שהייתי משנה זה להשתמש בפסטו ביתי. הקנוי מחוויר לידו.

עוגת שוקולד ויין אדום של סמיטן קיטשן - יצא חביב, קצת יבש לטעמי. אני אוהבת עוגות יותר לחות. גם טעם היין היה מאוד חזק. במקרה היה לי במקרר גם רסק תפוחים ביתי שהכנתי. כשאכלתי פרוסה עם הרסק היה דווקא מוצלח.
נראה לי שאנסה לשלב יין במתכוני עוגות שאת העוגה עצמה אני אוהבת יותר.

מוס אייריש קופי של אורן דגן כפיר מהספר "חגיגה של קינוחים" - שילוב טעמים טוב מאוד - שוקולד לבן, קצפת, קפה, וניל, ואלכוהול, אבל המוס לא היה יציב מספיק, והוא טיפה נפרד בקירור - הלמטה היה נוזלי. כשקראתי את המתכון במקור היה נראה לי שיש קצת יותר מדי נוזלים, בתקווה אכין שוב ואדווח עם מתכון שאני מאמינה בו יותר.

בקר ביין מוקפץ עם פטל אדום - האמת שבכלל לא אכלנו את זה בשבת בגלל הסלמון עם הפרמז'ן וכל הקינוחים החלביים, אבל ממה שטעמתי יצא טעים. את הפטל הוספתי כשהוא קפוא ונראה לי שזה היה טעות, כי זה האט את תהליך הבישול. נראה לי שהבשר היה יוצא יותר רך עם הוא היה מבלה פחות זמן בסיר. אבל שוין. אה והצבע - סגול חזק ובוהק. אין הרבה מאכלים כאלה :)
הרגשתי שיא המושחתת כשאכלתי את זה - בשר יקר, יין, פטל... אני לא עובדת עם מרכיבים כאלה בדרך כלל...

היה מעניין ללא ספק :)
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
תודה על הדיווח - נשמע שהייתה לכן

שבת מענגת.

שמחה שהחלות הצליחו וכשקראתי את דעתך על העוגה עם היין של SK נזכרתי שגם לטעמי הייתה מטע יבשה (אהבתי את הטעם אך המרקם לא היה מושלם מבחינתי).
 
תודה על העדכון וממליצה על עוגת הרשי

שהביאה שירה כמה פעמים.
שכנתי אביגיל נתקעה ביום שישי לפני שבועיים בלי עוגה והמלצתי לה על שרשור עוגות בחושות שלנו.
היא לא האמינה שאפשר להכין עוגה ככה במזלג ובמהירות ובסוף הכינה את העוגה הזו שהתגלתה
כמוצלחת ביותר. זו הייתה גם הפעם הראשונה שלי לטעום את העוגה.
לצערי לא מצליחה לאתר את השרשור אבל מקווה למצוא את המתכון ולהעלות אותו לכאן בהמשך היום.
 

shira1960

Active member
עוגת שוקוולד מושלמת של הרשיס

וגת שוקולד מושלמת של הרשיס'
=======================
עוגה באמת מושלמת. אנחנו תמיד חוזרים אליה. על פניו נראית עוגה מאוד פשוטה אבל היא טעימה מאוד.
2 כוסות סוכר*
¾ 1 כוסות קמח רגיל
¾ כוסות אבקת קקאו של הרשיס' (סתאאאאם אפשר לשים גם של עלית)
1.5 כפיות אבקת אפיה
1.5 כפיות סודה לשתיה
1 כפית מלח
2 ביצים
1 כוס חלב (-לפרווה, אפשר לשים כוס קפה פושר כלומר 1 כפית קפה + כוס מים או להכין קפה פילטר)*
½ כוס שמן
2 כפיות תמצית וניל
1 כוס מים רותחים
1. לחמם תנור מראש לחום של עוגות. לשמן ולקמח 2 תבניות עגולות (אני הכנתי בתבנית מלבנית ששמתי בו נייר אפיה)
2. לערבב חומרים יבשים בקערה גדולה. להוסיף שאר החומרים חוץ ממים רותחים ולערבב 2 דקות במיקסר. להוסיף מים רותחים - הבלילה תהיה מאוד מימית. לשפוך לתבנית.
3. לאפות 30-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. לקרר 10 דקות, ואז להוציא מן התבניות ולקרר על רשת עד שקר לגמרי. אפשר לצפות בציפוי שוקולד.

*הערות: 1. כרגיל אני הורדתי בכמות הסוכר - במיוחד במתכונים אמריקאיים כי זה בדרך כלל נורא מתוק, וגם הפעם הורדתי ל1.5 כוסות סוכר - לטעמי זה היה כבר פחות מדי מתוק אך האורחים דווקא התלהבו. אולי למבוגרים זה מספיק 1.5 כוסות אבל לילדים אולי צריך את כל הכמות.
2. מכיוון שזה היה מיועד לארוחה בשרית, הוספתי כוס של קפה מוכן מקורר במקום כוס חלב.
3. כציפוי /מילוי - ערבבתי 1 קופסה של חלב קוקוס + חבילה של פודינג וניל - לא הכי בריא, אבל לא נורא....

[URL]http://www.hersheys.com/recipes/recipe-details.aspx?id=184&name=HERSHEY%27S-PERFECTLY-CHOCOLATE-Chocolate-Cake[/URL]
 
למעלה