כי הודעות מטומטמות מרגיזות אותי
כבר הבעתי את דעתי בנושא הודעות "עדכנתי" למיניהן בעבר, והודעות "עדכנתי - סתם, לא עדכנתי" זה כבר יותר מסתם מטומטם, זה ממש מעצבן. בניגוד לאימייל, אני עדיין לא איבדתי תקווה בקשר לפורום הזה ולסיכוי שיצא ממנו משהו, אבל יש מן הצדק בדברים שהוא אמר לפני שהמלחמה כאן גלשה לפסים אישיים והחלה להתדרדר לביבי השופכין. מתי הפעם האחרונה שהתקיים כאן דיון של טעם? (אגב, כמו שלי, גם אני מאמין ששאלתו המקורית של אימייל בנושא שרשור התודות לאיה נשאלה בתמימות - וגם אני תהיתי אם יש איזו סיבה מיוחדת לשרשור התודות. לדעתי נדלקו לכולם הפיוזים בגלל שאימייל היה חתום על השאלה ולא מישהו כמו עידו או אריאל). זה די מרגיז (לפחות אותי) להיכנס לפורום ולראות את כל הודעות ה
"עדכנתי" למיניהן. בהחלט יש מקום בפורום להודעות "עדכנתי", אבל רק כאשר מתקיים עדכון
מהותי בבלוג - למשל שינוי עיצוב או שינוי כתובת - לא בכל פעם שאתם מוסיפים רשימה לבלוג שלכם. בינינו, אם הבלוג לא מצליח למשוך אליו מבקרים מבלי שתמשיכו להזכיר לנו יומם וליל שכתבתם עוד כמה הגיגים, אולי זה בגלל שהוא לא ממש מעניין אותנו? אבל פה אנחנו גולשים לשאלה של טעם אישי, ומה שמעניין אחד לאו בהכרח יעניין אחר. חשוב שיהיה לנו כאן פורום בלוגים ענייני, אחרת יהיה קשה לבלוגים חדשים להתחיל להתפרסם. אין לי שום בעייה עם הודעות על בלוג חדש שנפתח - להפך, אני מברך עליהן ואץ לבדוק כל אחד מהם. אבל ברגע שנוצר הפרסום הראשוני (והוּספתם אחר כבוד לרשימת הבלוגים של הפורום ו/או לאינדקס של יניב), למה להמשיך להטריח אותנו בהודעות ה"עדכנתי"?? מי שמתעניין במה שיש לכם לומר כבר שם אתכם ב"מועדפים" שלו, ומי שלא מתעניין, אלף הודעות "עדכנתי" לא יגרמו לו להתעניין. אחת הסיבות לריבוי הודעות העדכונים, לדעתי, היא העובדה שלא קיימת אצלנו "סצינת" בלוגים אמיתית. כן, יש הרבה יומנים אישיים (ואני קורא רבים מהם באדיקות), אבל בלוגים "אמיתיים", שמקשרים מאחד לשני או לידיעות מעניינות ברשת ישנם רק מעטים. אחד הדברים שמהנים אותי ביותר כשאני קורא בלוגים באנגלית הוא כאשר אנשים כותבים באתרים שלהם על דברים שקראו אצל בלוגרים אחרים (ונותנים קישורים לרשימות המקוריות). לדעתי אין המלצה טובה מזו - אם אני אוהב לקרוא אותך ואתה מקשר לבלוג אחר, רוב הסיכויים שאוהב מה שאמצא שם. אבל מאחר ואצלנו הרוב כותבים יומן פרטי משל עצמם ומתרכזים רק בחייהם הפרטיים, בקושי אנו רואים אינטראקציה בין הבלוגים (יצוינו לטובה אמיר ואוהד, שדווקא כן מפנים למקומות אחרים). אם אין אינטראקציה ואף אחד לא מספר לאחרים על עדכונים מעניינים שראה, מה הפלא שמופיעות הודעות ה"עדכנתי" המאוסות? תתחילו לקשר לאחרים, אנשים! (אגב, מאותה הסיבה קיים גם "שרשור העדכונים" של איה, לדעתי). אני לא מסכים עם הטענות של אימייל בנושא התוכן בפורום - אני לא חושב שזה תפקידה של איה כמנהלת להעלות כאן נושאים לדיון. זה התפקיד של
כולנו בתור משתתפים בפורום, וכאן כולנו אשמים בשיממון שקיים כאן. מנהל אינו צוות הווי ובידור, ואין זה מתפקידו לדאוג לאספקת תכנים מספקת עבור חברי הפורום. אבל ניהול כן אומר קביעת כללי התנהגות ואכיפתם, ופה אני חושב שאיה נכשלה (בינתיים) - בין השאר בגלל חוסר ביקורת. יש מידה של צדק בטענות שאימייל העלה לגבי האווירה ששורה כאן (בואו נתעלם מהסגנון בו הוא בחר להתבטא ונתרכז במהות, בסדר?), ויש ממש בדברים שהוא אמר על היעדרותם של הבלוגרים ה"כבדים" מהפורום. לדעתי איה צריכה לנסח כללי התנהגות בפורום (תוך התייעצות עם חברי הפורום, מאחר וזהו לא פורום פרטי של איה), ולהבהיר למשתתפים חדשים מהם אותם הכללים. אם היא רוצה לקבל כל אורח חדש בחיבוק ופרח וקריאת "אוהבים אותך", סבבה. כל אחד וסגנונו הוא. אבל היא צריכה גם להיות נוקשה עם אנשים שמפירים את הכללים. ככה זה כשמנהלים - לפעמים צריך גם להיות האיש הרע. אה, דרך אגב - עדכנתי...