עדכנתי

CZ2

New member
אולי די../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif

ואחר כך אתם תוהים למה אנשים מתעצבנים? אם אין לך מה לומר, אל תגיד כלום! ג´יזס...

CZ2

New member
כי הודעות מטומטמות מרגיזות אותי

כבר הבעתי את דעתי בנושא הודעות "עדכנתי" למיניהן בעבר, והודעות "עדכנתי - סתם, לא עדכנתי" זה כבר יותר מסתם מטומטם, זה ממש מעצבן. בניגוד לאימייל, אני עדיין לא איבדתי תקווה בקשר לפורום הזה ולסיכוי שיצא ממנו משהו, אבל יש מן הצדק בדברים שהוא אמר לפני שהמלחמה כאן גלשה לפסים אישיים והחלה להתדרדר לביבי השופכין. מתי הפעם האחרונה שהתקיים כאן דיון של טעם? (אגב, כמו שלי, גם אני מאמין ששאלתו המקורית של אימייל בנושא שרשור התודות לאיה נשאלה בתמימות - וגם אני תהיתי אם יש איזו סיבה מיוחדת לשרשור התודות. לדעתי נדלקו לכולם הפיוזים בגלל שאימייל היה חתום על השאלה ולא מישהו כמו עידו או אריאל). זה די מרגיז (לפחות אותי) להיכנס לפורום ולראות את כל הודעות ה"עדכנתי" למיניהן. בהחלט יש מקום בפורום להודעות "עדכנתי", אבל רק כאשר מתקיים עדכון מהותי בבלוג - למשל שינוי עיצוב או שינוי כתובת - לא בכל פעם שאתם מוסיפים רשימה לבלוג שלכם. בינינו, אם הבלוג לא מצליח למשוך אליו מבקרים מבלי שתמשיכו להזכיר לנו יומם וליל שכתבתם עוד כמה הגיגים, אולי זה בגלל שהוא לא ממש מעניין אותנו? אבל פה אנחנו גולשים לשאלה של טעם אישי, ומה שמעניין אחד לאו בהכרח יעניין אחר. חשוב שיהיה לנו כאן פורום בלוגים ענייני, אחרת יהיה קשה לבלוגים חדשים להתחיל להתפרסם. אין לי שום בעייה עם הודעות על בלוג חדש שנפתח - להפך, אני מברך עליהן ואץ לבדוק כל אחד מהם. אבל ברגע שנוצר הפרסום הראשוני (והוּספתם אחר כבוד לרשימת הבלוגים של הפורום ו/או לאינדקס של יניב), למה להמשיך להטריח אותנו בהודעות ה"עדכנתי"?? מי שמתעניין במה שיש לכם לומר כבר שם אתכם ב"מועדפים" שלו, ומי שלא מתעניין, אלף הודעות "עדכנתי" לא יגרמו לו להתעניין. אחת הסיבות לריבוי הודעות העדכונים, לדעתי, היא העובדה שלא קיימת אצלנו "סצינת" בלוגים אמיתית. כן, יש הרבה יומנים אישיים (ואני קורא רבים מהם באדיקות), אבל בלוגים "אמיתיים", שמקשרים מאחד לשני או לידיעות מעניינות ברשת ישנם רק מעטים. אחד הדברים שמהנים אותי ביותר כשאני קורא בלוגים באנגלית הוא כאשר אנשים כותבים באתרים שלהם על דברים שקראו אצל בלוגרים אחרים (ונותנים קישורים לרשימות המקוריות). לדעתי אין המלצה טובה מזו - אם אני אוהב לקרוא אותך ואתה מקשר לבלוג אחר, רוב הסיכויים שאוהב מה שאמצא שם. אבל מאחר ואצלנו הרוב כותבים יומן פרטי משל עצמם ומתרכזים רק בחייהם הפרטיים, בקושי אנו רואים אינטראקציה בין הבלוגים (יצוינו לטובה אמיר ואוהד, שדווקא כן מפנים למקומות אחרים). אם אין אינטראקציה ואף אחד לא מספר לאחרים על עדכונים מעניינים שראה, מה הפלא שמופיעות הודעות ה"עדכנתי" המאוסות? תתחילו לקשר לאחרים, אנשים! (אגב, מאותה הסיבה קיים גם "שרשור העדכונים" של איה, לדעתי). אני לא מסכים עם הטענות של אימייל בנושא התוכן בפורום - אני לא חושב שזה תפקידה של איה כמנהלת להעלות כאן נושאים לדיון. זה התפקיד של כולנו בתור משתתפים בפורום, וכאן כולנו אשמים בשיממון שקיים כאן. מנהל אינו צוות הווי ובידור, ואין זה מתפקידו לדאוג לאספקת תכנים מספקת עבור חברי הפורום. אבל ניהול כן אומר קביעת כללי התנהגות ואכיפתם, ופה אני חושב שאיה נכשלה (בינתיים) - בין השאר בגלל חוסר ביקורת. יש מידה של צדק בטענות שאימייל העלה לגבי האווירה ששורה כאן (בואו נתעלם מהסגנון בו הוא בחר להתבטא ונתרכז במהות, בסדר?), ויש ממש בדברים שהוא אמר על היעדרותם של הבלוגרים ה"כבדים" מהפורום. לדעתי איה צריכה לנסח כללי התנהגות בפורום (תוך התייעצות עם חברי הפורום, מאחר וזהו לא פורום פרטי של איה), ולהבהיר למשתתפים חדשים מהם אותם הכללים. אם היא רוצה לקבל כל אורח חדש בחיבוק ופרח וקריאת "אוהבים אותך", סבבה. כל אחד וסגנונו הוא. אבל היא צריכה גם להיות נוקשה עם אנשים שמפירים את הכללים. ככה זה כשמנהלים - לפעמים צריך גם להיות האיש הרע. אה, דרך אגב - עדכנתי...

אסף כץ

New member
קודם כל, בוא נרגע ואני אסביר לך

למה התכוונתי. בשביל להעביר את ההודעה של אי מייל עמוד צריך לכתוב רק עוד שתי הודעות חדשות, מכוון שלדעתי ההודעה הזאת פגעה מאוד בהרבה חברים פה ותתן רושם רע על החדשים בפורום הגעתי למסקנה שהדבר הכי טוב לעשות הוא להעביר אותה עמוד. לא היה לי מה לכתוב באותו הרגע, ובאמת היה לי חשוב לעשות את זה. הודעת עידכנתי נראת לי הכי הגיונית. כמו שאמרת, הדיון צריך לבוא מצידנו, ולאו דווקא מהמנהלת. למה שלא תתחיל אתה? הרי נושא כבר יש לך: כללים אני שמח לדעת שבלוגר שנושא את סיסמת "החיים על פי ____" (שזו גם הסיסמה של גורו) חושב בהיגיון, ללא קללות, ללא העלבות ולא מסכים עם אי מייל בכל הקשור לאיה. כמו שאמרתי קודם, מצטער שהודעה ה"עידכנתי שלי" שלי פגעה בך, אני אשתדל שלא לכתוב הודעות דומות בעתיד. תודה

איה@

New member
אור - תודה../images/Emo70.gif תגובתי ../images/Emo26.gif

אני מסכימה (כמעט) עם כל מה שכתבת. תודה שהעלית את הדברים בטון, ניסוח, וברוח - שיאפשרו המשך דיון - שאני מקווה שיהיה פורה ויוביל למעשים מעבר לדיבורים. לפני שאכתוב כאן את דעתי - חשוב לי לציין אני פתוחה תמיד להצעות הערות הארות - וגם! לביקורת בונה וזוהי הזמנה לכולכם! בואו נשמור על תרבות דיון, ונעלה נקודות ונושאים שישפרו ויעלו, לדעתכם, את רמת הפורום. ובכן: בתחילת דרכו של הפורום - היו נסיונות (מצידי וגם משאר המשתתפים) לפתח דיונים - לצערי ללא הצלחה. הצעות לא זכו לתגובות ולא התפתחו לדיון. כשחשבתי על זה הגעתי למסקנה - תקנו אותי אם אני טועה - שפורום זה שונה במהותו משאר הפורומים בזה שלכל אחד מאיתנו יש אתר משלו, ולכן - אם עולה אצל אחד מאיתנו "נושא לדיון" - טבעי הוא שיכתוב זאת באתר שלו - ולא בפורום. ואת התגובות הוא ישמח לקבל אצלו - ולא בפורום. הנה דוגמא לכמה דיונים שלא זכו לתגובות: *סגנון העיצוב - אילנה מאיזון פנימי *בשביל מה בלוג? - אריאל היו עוד דיונים לגבי רמת החשיפה או האם הייתם רוצים שהאתר שלכם ישמש אתכם כמצבה - של אוהד http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/archive/Viewmsg.asp?id=364&msgid=3107169&place=500 ועוד...ועוד... דוגמא להצעות שעלו *ראיון שבועי עם בעל בלוג - אורן או "בלוג נודד" הצעה שלי, שבכל שבוע יעבור לאחר שיכתוב בו פרק. *קריאה למצוא שם ל"בלוג" בעברית - ועוד ועוד... אני מודה שכמנהלת - הייתי די מתוסכלת (ועדיין) שדיונים אלו לא תפתחו או שהגיעו תגובות בסגנון "עניתי לך אצלי בבלוג" ובזה נסתם הגולל על הדיון, אשמח מאד לראות שינוי בנושא, אבל כמו שאמרת - זה תלוי בכולנו! בכל אחד ואחד מכם. אני מצידי מבטיחה לעשות כל מה שאוכל - לטובת הפורום. ואפשר להתחיל בדוגמא טובה וטריה עמוד הקהילה ממחר יפתח - זהו עמוד שיתן מנוף לכולנו להחשף - ולהפיץ את דברינו. בהודעתי ביקשתי מכולכם להעלות הצעות ורעיונות לגבי עמוד זה (אף´אחד לא הציע כלום.....) ועדיין לא מאוחר! רעיונות שלי - יש את מדור גלריה - מה לדעתכם צריך להיות בו? אולי עמודי הבית של כל אחד מאיתנו? אולי מין תחרות עיצוב? אולי - לכם יש רעיון אחר? לגבי פינת "משתתפי הפורום" - יש שתי אפשרויות עריכה בחירה של משתתף אחד - שמופיע קבוע בכל פתיחה של העמוד או בצורה רנדומלית ואני חשבתי שנעלה הצעות לגבי בחירת משתתף שבועי - לפי הקרטריונים שאתם תעלו. הפרקים הנבחרים - לדעתי מדור חשוב - אבל למרות ששוב ושוב אני מנסה לעודד אתכם להביא קישורים - אני לא רואה היענות...... לגבי שירשור העידכונים - כבר אמרתי את דעתי בנושא לא אחת, ובגדול אני מסכימה עם מה שכתבת אור, אבל בל נשכח - שיש את ה"קבועים" שרובנו קוראים על בסיס יומיומי, ויש את ה"חדשים" או את אלו שמעדכנים פעם בשבוע וכו´ ולכן אני לא רואה בעיה בשירשור זה - בתנאי שההודעות משורשרות! ומי שהודעות כאלו - לא מענינות אותו - פשוט שידלג על קריאת השירשור הזה. אחרים שמרגישים צורך כן לפרסם עצמם כך - שיעשו זאת. צאט - יש לנו לפורום - חדר משלנו בצאט של תפוז - רוצים לקבוע פגישה?? סקר - יש סקר חדש בנושא שהעלה יריב מישראבלוג - כולכם הצבעתם? יש לכם רעיונות לסקר חדש? מאמרים - מישהו נתקל במאמר שרצוי לפרסם כאן? - למישהו יש נושא למאמר שיפורסם במדור? לוח ארועים - כמו שבוודאי ראיתם - הוספתי שני ארועים שעל הפרק - וכולכם מוזמנים להוסיף משלכם. אני מאד מקווה שבהמשך השירשור הזה - תכתבו כולכם את ההצעות וההערות שלכם ושוב - תודה לך אור שהעלית את הנושא. לסיום חברים - כמו בתאטרון - יש את הבמה - ואתם השחקנים ההצגה מתחילה!
איה.

אסף כץ

New member
אמרתי לכם שאיה היא אחלה מנהלת!!

אני בעד תחרות עיצוב, חוץ מזה שהצעתי לפני איזה חצי שעה שני דיונים אף אחד לא התיחס, לא נורא. בכל מקרה, באמת יש לי איזה חשק לתחרות.. טוב, אני אציע רעיון, ותגיסו לי עם הוא טוב: תחרות עיצוב הבאנר (המלבן המעפנה הזה שיש ליד (כמעט) כל בלוג ברשימה של יניב. מה דעתכם

אסף כץ

New member
סתם משהו לא קשור

איה, מתי השער של הפורום יתחיל לפעול? וגם מאיפה יכנסו אליו?

genotip

New member
העיקר ש.. ../images/Emo34.gif

קפצתם שאין דיונים... מקפיץ הודעה זאת למען הבלוגרים שכן מעוניינים להגיב (לי אישית אין מה להגיד חוץ מ
)

CZ2

New member
המממ....

גם אני לא אוהב תגובות בסגנון "הגבתי אצלך בבלוג". כל אחד מאתנו קורא את התגובות לרשימות שלו ויודע על כל פיפס שקורה באתר האישי שלו. אם אתם טורחים לרשום תגובה כאן בפורום, לפחות שתהיה עניינית. אני לא אומר שלא תגיבו באתר של הבלוגר הספציפי, אבל אם כבר החלטתם להגיב כאן, אז שיהיה לעניין (מצדי אפילו תדביקו את אותה התגובה שרשמתם אצל הבלוגר). חוצמזה, כמו שציינתי מקודם - אם יש לכם מה לומר, אולי תרחיבו בבלוג שלכם? הנה תמריץ עבורכם - אני מאמין שאם נתחיל לקיים כאן דיאלוגים בין האתרים השונים (עם קישורים, רבותי!), יעלה לכולנו הרייטינג...
אני בהחלט בעד המלצות - אולי אפילו "פרקים נבחרים", איה, אבל לא במתכונת שקיימת כיום (בעיקר משום שהיא לא קיימת כיום). אני מעדיף המלצות שלא מתבססות על העתקת קטע שלם של בלוגר כלשהו (מאחר ואם כבר קראתי את הקטע כאן,איזה תמריץ יש לי ללכת לאתר שלהם?), אלא על ציטוט של מספר משפטים מהקטע שאהבתם וקישור לרשימה, רצוי בתוספת דעתכם על הרשימה. מי שמסתקרן לקרוא את השאר, יכול ללכת לאתר המדובר ולקרוא לבד (שוב - העלאת רייטינג... אתם מתחילים לתפוס את הרעיון?). כמובן שהמקום האידיאלי לקישור כזה הוא באתר שלכם, אבל שוב זה מחזיר אותנו לעובדה שרוב החבר´ה כאן כותבים יומנים ולא בלוגים (בחיי שאני טרחן לא קטן). בקשר למאמרים וכו´ - בהחלט יש מקום לכתיבת יותר מאמרים, ואני חושב שהראשון שבהם, והחשוב מכולם, יהיה ניסוח קובץ FAQ (שאלות נפוצות) שירכז תשובות לשאלות שאורחים ומשתתפים חדשים נוהגים לשאול כל הזמן (מה זה בלוג? איך אני יכול לפתוח אחד? וכו´). בדף השער של הפורום תוכלי לשים קישור ל-FAQ, וכשמישהו חדש ישאל שאלות, נוכל להפנות אותו למאמר. בקשר ל"משתתפי הפורום", לדעתי השיטה הרנדומלית תהיה ההוגנת ביותר, כמובן כתלות בכך שכל משתתפי הפורום הם באמת בלוגרים (איני מכיר את האופציות הקיימות, ואשמח אם תרחיבי קצת בנושא. האם את כמנהלת יכולה לקבוע רשימה ממנה ייבחר שם רנדומלי, או האם כל מי שמתחיל לרשום בפורום, בין אם הוא בלוגר או לא, נכנס אוטומטית לרשימה?)

איה@

New member
אור - יופי של רעיון! אבל ....../images/Emo26.gif

בוא נעשה הפרדה. הפרקים הנבחרים - מועתקים כקטע שלם מכיוון שלא לכל האתרים יש קישור עוגן כלומר קישור לפרק המדובר, - ולכן מי שיכנס לאתר חודשיים אחרי לא יבין במה מדובר. זו הסיבה להעתקת הקטע השלם. בנוסף - הרעיון של הפרקים המובחרים - אינו מיועד אך ורק לנו (הבלוגרים) אלא גם ובעיקר - לקוראים מבחוץ, לכאלו שירצו להחשף לפסיפס החוויות שלנו שבאופן טבעי הופך למין "פרקים אקטואליים" - בהתאם למצב, כמו גם לפרקים מענינים, מסקרנים, מצחיקים/עצובים - ומרגשים. בנוסף ובלי כל קשר אפשר בהחלט - להביא מספר משפטים מקטע שנכתב - כציטוט - ואז לנהל עליו דיון. כמובן עם קישור (כדי להעלות את הרייטינג
) והקטע הזה לא חייב בהכרח להכנס לפרקים הנבחרים. לגבי מאמר *השאלות הנפוצות* - אחלה רעיון!! אני כבר הולכת לפתוח שירשור חדש בנושא - וביחד נבנה מאמר שכזה. אני מוכרחה לציין - שאני מאד נהנית מהדיאלוג הזה שאתה מעלה - הוא בהחלט מועיל ומפרה את הפורום - תודה
לגבי תמונת משתתפי הפורום - כאשר העריכה היא רנדומלית - כל מי שאיפעם כתב כאן בפורום - יופיע בסבב - ואין לי את האפשרות לערוך זאת כך שרק חברי הפורום האמיתיים יופיעו וזו הסיבה שחשבתי - שנמצא דרך - לצ´פר את אחד המשתתפים - בכל פעם נגיד - פעם בשבוע.... יכול להיות שזה יהיה קשור לארוע מסויים שקורה לו (יום הולדת, נישואים קבלת תעודה וכו´ או שננהיג משהו בסגנון "משתתף השבוע" - או כל רעיון אחר שיהיה לכם מחכה להצעות. ושוב תודה!
איה.

שלינקה

New member
דווקא הסכמתי עם אור בנושא ה

קישור לפרקים הנבחרים. זה הרבה יותר מסקרן כשנותנים רק כמה שורות. אבל אין ספק שהשיקול שהעלית הוא כבד-משקל מספיק (חוסר בפרמלינקים), וחבל! בקשר למשתתף השבועי, רנדומליות נראית ההוגנת ביותר. האם אין לך אפשרות לבחור מתוך אילו נתונים תיערך הרנדומליות? שאלות נפוצות זה נפלא. אבל באמת נפוצות (לא זכור לי שמישהו שאל מי היה הבלוגר הראשון בארץ. אם כי על השאלה "מי הייתה הבלוגרית החרדית הראשונה בארץ" זה די פשוט לענות...
) שלי.

למעלה