עדשה לא עובדת (?)

lifeAndStuff

New member
עדשה לא עובדת (?)

אתמול אספתי עדשה שהזמנתי אונליין מחנות גדולה - עדשת NIKKOR 70-300 ED VR. ברגע שחיברתי אותה למצלמה של D200 (בבית) - הפוקוס שלה לא עובד (לא אוטומאטי ולא ידני).

מה יכול לגרום לבעיה כזו בעדשה חדשה מהקופסא? האם יש צורך להחזיר אותה או לתקן אותה?

dudi4321

Active member
מה זאת אומרת ידני?

גם שמעבירים המפסק שבעדשה לMAN אי אפשר לסובב את טבעת הפוקוס?
גם שעוברים בגוף המצלמה למצב M?
במקרה יש לי עדשה כזו. היא נהדרת.
לנסות, לא מזיק: לנקות מגעי העדשה עם נייר ניגוב ידים, פיסה קטנה טבול בכוהל 70% נקי.
כשמעבירים למצב יצוב, ברגע שמדליקים את המצלמה נשמע בברור רעש מנועי הג'יירו. לא קשור לפוקוס אבל מראה שהעדשה עם מתח.
האם הסוללה טעונה לגמרי? אולי מנוע הפוקוס מתקשה עם מתח נמוך מידי-סוללה חלשה? יתכן שביטול המפסקי יצוב יאפשר פוקוס?
זאת בהנחה שעדשה חדשה מהקופסה תקינה.

dudi4321

Active member
יש כמה דגמים, אחת מהן P החדישה

איזה דגם קנית?
&nbsp
והתכוונתי לשנות המפסק ממצב M/A למצב AF

lifeAndStuff

New member
בעדשה אין בכלל מפסקים...

לדעתי מדובר על דגם G, התכוונתי ״ידני״ בכך שניסיתי לסובב את טבעת הפוקוס. הסוללה אכן היתה לא טעונה כראוי - אטעין אותה ואנסה שוב.

steiff

New member
מה מצב מתג הפוקוס במצלמה?

וודא שהוא על מצב S או C משום שכאשר הוא במצב M העדשה לא תמקד.

lifeAndStuff

New member
והמתג על S

ואם הוא היה על M אני מניחה שיכולתי לפקס את העדשה ידנית בעזרת הטבעת, לא?

steiff

New member
תן לי לנחש שהעדשה היא Nikon 70-300mm VR AFP

או הדגם המיועד למצלמות APS-c שנקרא DX Nikon 70-300mm VR AFP
ואם אכן זה המצב - אין שום בעיה בעדשה מלבד העובדה המצערת שהיא לא נתמכת על ידי המצלמה שלך.

עדשות AFP לא נתמכות על ידי המצלמות הבאות:
Any of the D1 series, any of the D2 series, D200, D100, D90, D80, any of the D70 series, D60, D50, any of the D40 series, D5100, D5000, D3200, D3100 or D3000 and won't work on any 35mm camera.

אם אכן זה המצב - בדוק אם תוכל להחזיר את העדשה ולרכוש במקומה את אחד הדגמים הקודמים כמו למשל: Nikon 70-300mm VR AF-s שיצורה הופסק ב-2017 אבל אני בטוח שעדיין ניתן למצוא אותה בחנויות. עדשה זו תואמת למצלמתך.

לחלופין - אפשר (ולטעמי גם כדאי מאד) להחליף את המצלמה... מדובר במצלמה בעלת חיישן ומעבד תמונה מיושנים מאד. D500 היא הדגם העדכני של מצלמות APS-c בעלות ממשק מתקדם.

lifeAndStuff

New member
זה ״תני לי לנחש״ ולא ״תן לי לנחש״...

אבל בכל השאר אתה צודק - למרות שתמיד חשבתי שאחד היתרונות הגדולים של ניקון (או כך לפחות סיפר לי הצלם המנוסה שהסביר לי את היתרונות של ניקון לעומת קנון אי שם בתחילת דרכי בתחום לפני 15 שנים) הוא התאימות הגבוהה קדימה ואחורה של הציוד שלהם, ולכן לא חשבתי לבדוק את התאימות של העדשה לגוף המצלמה שלי.

לגבי המעבר ל D500 - אני מודה שתג המחיר (בבדיקה מהירה עכשיו בחנות האונליין שנמצאת פה בארץ מדובר על קצת יותר 6000 ש״ח) נשמע לי עדיין משהו שדורש באמת יתרון גדול של המצלמה על פני מה שיש לי, ואני מנסה לשכנע את עצמי שזה באמת המצב. יש המלצות לגבי איפה אפשר לקנות אותה יותר בזול?

steiff

New member
יותר בזול זה או באילת או בחו׳ל

באילת לא משלמים מע׳מ לכן המחיר נמוך ב-17% (מעשית ההפרש קטן יותר, קרוב ל-10%, וגם הנסיעה לא בחינם...).
בחו׳ל - המחירים בארה׳ב, הונג קונג וסינגפור (ואולי עוד כמה ארצות) זולים לעומת ישראל. באירופה המחירים די דומים לארץ. הבעיה היא שאם קונים באינטרנט ומייבאים ביבוא עצמי יש תשלום על הובלה ועוד מע׳מ ולא תמיד זה יוצא יותר זול. אם קונים בזמן ביקור בחו׳ל ושוכחים להצהיר על המצלמה בכניסה לארץ, והמוכס לא עוצר אותך, מה שנקרא ״שיטת מצליח״ - אז הצלחת...

תאימות העדשות של ניקון מתבטאת במבנה של הביונט (המחבר בין העדשה לגוף) וזה אכן לא השתנה ככל שמדובר במצלמות רפלקס (ניקון השיקה קו של מצלמות חסרות מראה לפני כשנתיים שמתשמשת בביונט במבנה חדש). עם זאת - מננון הפוקוס, השליטה על הצמצם והעברת המידע בין העדשה למצלמה - השתנו במהלך השנים וכך נוצרו חוסרי-תאימות בין דגמים שונים של עדשות לדגמים שונים של גופים. ניתן להרכיב את העדשות על (כמעט) כל דגמי המצלמות, אבל לא בכולן תהיה זמינות של כל היכולות.

באשר ליתרון של D500 על D200 - מעבר לרזולוציה המשופרת (21 מ׳פ) ויכולות הווידאו והמסך המפרקי וקצב הצילום הגבוה ברצף ומערכת הפוקוס המשופרת - יש גם עניין פשוט של טכנולוגיית חיישן.

D200 מבוססת על טכנולוגייה ישנה (CCD) שלא מאפשרת לקבל תוצאות נקיות מרעש ברמות הגבר מעל 400 ISO. לעומתה D500 משתמשת בחיישן בטכנולוגייה חדשה (CMOS) שמאפשרת לקבל תוצאות שמישות ברמות הגבר של 12800 ISO ואפשרות להמשיך לרמות בלתי נתפשות של 1638400 ISO

lifeAndStuff

New member
שכנעת אותי ב ISO והפוקוס המשופר

הסיכוי שלי להגיע לארה״ב או למזרח הרחוק די קטן בשנים הקרובות (למרות שבהרבה ממדינות המזרח הרחוק אני חוששת מחיקויים), מה שמשאיר את האופציה של לקנות בארץ

steiff

New member
יש גם אופציות זולות יותר

למשל D7x00 שאמנם לא בעלת יכולות כמו D500 אבל מבחינת חיישן - לא נופלת רחוק. ובמחיר - כמחצית.

lifeAndStuff

New member
בהשוואה מהירה בין D500 ל D7500...

יש הבדלים די משמעותיים בעיני: הגוף מורכב מחומרים אחרים (אחת הסיבות שבחרתי בסדרת ה D200 היתה חוזק הגוף - האם הגוף מגרפיט של ה D7500 לא חלש משמעותית מהגוף המתכתי של ה D200 / D500?), אורך חיי המצלמה הוא קצר יותר (200,000 תמונות ב D500 לעומת 150,000 ב D7500 - משהו משמעותי עבור מישהי כמוני שנוטה להשאר עם אותו גוף מצלמה לאורך שנים), ונראה שה D7500 מנצלת את הבטריה בצורה די זללנית שזה משהו שעקרוני לי במצבים מסוימים (יש לי נטיה לצאת כל 3 - 4 לטיולי שטח שבהם אני לא בהכרח אוכל לטעון את הסוללות של המצלמה בכל ערב).

https://photographylife.com/nikon-d500-vs-d7500

steiff

New member
בהחלט מצדיק בחירה במצלמה עמידה יותר

אגב, לא מדובר באורך חיי המצלמה אלא באורך חיי התריס (סטטיסטי). כשהתריס קורס - מחליפים במעבדה. לא בחינם אבל לא נורא...

e zi

New member
לנהוג בכביש זה סיכון גדול-יותר

[גילוי נאות] ציוד שקניתי יד2:
  • מצלמה ניקון D800 (וגם החלפתי אותה שנה אחרי תמורת D800E, עם צלם מסחרי)
  • מצלמה ניקון D800E (מצלם מסחרי, עם מעט קליקים ..שימשה לו כגוף גיבוי)
  • עדשה ניקון 70-200
  • עדשה צייז 135 אפו סונאר
  • סט מתאם + פילטרים לניקון 14-24 (חדש בקופסה, ממישהו שהזמין בטעות 2) ...ב- 1/2 מחיר מהמחיר בארה"ב
---
על כל אחד מהפריטים חסכתי 40% עד 50% ממחיר חדש

enigo

New member
זה היה נכון לפני 15 שנים, כשהמעבר של קנון לביונט חדש היה

עדין טראומה טריה יחסית אצל צלמים רבים. היום זה כבר לא נכון.
אם כבר, התחושה שלי (לא בדקתי, רק הרגשה) שדווקא לניקון יש היום יותר ענייני תאימות.

lifeAndStuff

New member
במקרה של אותו צלם...

מדובר היה על אוהד ניקון ושונא קנון ומשמיץ כל יצרן אחר ״מכור״. הוא לכל היותר היה מוכן להודות שאולימפוס מייצרים ציוד ״לא רע״.

למעלה