עדשה מפתיעה פוגי 18-135 על XTI 1

eliyaho555

New member
הכן העדשה מפתיעה אני משתמש בה על דור 1 ושאלה ?

למה תמיד לא מראים לנו שהתמונה בדור 2 יפה מדור 1 וכך גם דור 3 מדור 2 והשאלה ,ממה מפחדים פוגי אנחנו יודעים. אבל ממה מפחדים הבודקים של המצלמה כול פעם שיוצא דור חדש ,למה הם תמיד מדברים על נתונים יבשים ,ולא מראים תמונה יפה וחדה יותר ,מדוע ?

eliyaho555

New member
באמת למה תמיד לא מראים גוף ראשון ושני ותמונה מול תמונה.

sagiKor

New member
אולי כי אתה כנראה לא בודק באתרים הנכונים

ואולי לא יודע איך לבדוק באתרים הנכונים.
ואיך בוחנים מהי תמונה יפה יותר? זה לא תלוי בצלם? צלם בעל עין יוציא תמונה טובה יותר מהאייפון מאפשר צלם מחורבן יפיק עם האסלבלאד שעולה 100000 ש"ח...
בין דור 1 ל דור 2 (או יותר נכון לומר דור שלישי או רביעי אם בוחנים את מיקום מצלמות ה XT על ציר הזמן של פוג'י) הייתה קפיצה ברזולוציה, אז יש פירוט גבוה יותר וחדות גבוהה יותר. לא שזה ממש משנה לרוב הישומים.
בהקטנה לתפוז לא תשים לב, גם לא לפייסבוק או לאינסגרם...
התמונה שהבאת עושה עוול גם למצלמה וגם לעדשה, אבל זה לא חדש אצלך....

הקפיצה ברזולוציה זה רק ישור קו עם המתחרים או עם הסטנדרט המודרני או כי זה מה שיש ליצרני החיישנים להציע....
אבל מה עם דברים חשובים יותר?
- מה לגבי השיפור המורגש ביכולות הפוקוס?
- מה לגבי השיפור ביכולות הוידאו?
- מה לגבי תוספת האפשרות לצלם ב RAW באיזו גבוה מ 6400?
- מה לגבי הוספת פרופילי צבע/ש"ל

וכן, עדשת ה 18-135 לא רעה בכלל, אפילו טובה מאד. חבל שכאמור אתה עושה עוול לכל ציוד שאתה מנסה להלל.

steiff

New member
תיקון טעות קטנה

שיפור ברזולוציה מביא אכן לעליה בפירוט, אבל לא בחדות. חדות היא עניין של פוקוס ושל עדשה.

אני חייב להתוודות שמליין העדשות של פוג׳י בתיק הציוד שלי דווקא עדשה זו נפקד מקומה.
התלבטתי לא אחת אם לרכוש אותה ומאחר ויש לי את 16-55/2.8 ואת 50-140/2.8 וגם לא מעט עדשות פריים, ההחלטה שלי היתה להמשיך להמתין. בשביל ה״קל וקטן״ מצאתי את ה-X100F. אם כבר להיסחב עם מפלץ ותיק ציוד אז ממילא יש גוף גיבוי ואז כבר מדובר על שתי מצלמות עם שתי עדשות (או יותר).

זו נראית לי מין עדשת all around לטיולים. לא בטוח שהסדרה שאליהו העלה מייצגת את היכולות (והשימוש האידיאלי) של עדשה זו. דוווקא בסיטואציה כזו יש צורך בעדשה מהירה יותר. 18-135 זה למי שמוכן להיסחב עם מצלמה קצת יותר כבדה מ-X100 על הצוואר ולא רוצה לסחוב תיק ציוד שלם.

sagiKor

New member
רזולוציה ופירוט משפיעים על החדות הנראית

חדות זה משהו שבעיקר נתפס בעין ומושפה מגורמים רבים.

את העדשה הנ"ל קניתי עבור הצורך באטומה, בזמנו הבחירה הייתה בינה לבין ה 16-55, היות ואני בעיקר מצלם בפריים, השיקול שלי היה מחיר נמוך יותר וגודל/משקל שהיו דיי דומים אבל עם יתרון ל 18-135.

היא אכן נהדרת כ all around לטיולים אבל כאחד שרגיל למשהו קומפקטי יותר בהחלט מצאתי את הסט-אפ מעט מסורבל ואפילו כתבתי כאן בזמנו שלהבא בטיול אני לגמרי מסתפק ב DLUX (שהייתה לי בזמנו) או כל קומפקטית 1 אינטש.

הצמצם הסגור שלה הוא עקב האכילס שלה מבחינתי, היות והיא הייתה אמורה להיות אצלי עדשה לתנאי גשם, הרי שמזג האויר הנ"ל מגיע עם עננות כבדה ותאורה דיי חשוכה מה שדורשת צמצם פתוח יותר בהרבה מקרים.
בהמשך בעיקר בגלל צורך אחר אבל שמכסה גם את עניין האטימות הוא הוחלפה ב 16-55 וכשצורך הנ"ל חלף לו ויצאה לה ה 23/2 הקטנה והאטומה אז גם ה 16-55 נמכרה.

יש טענות נגד ה 18-135 שהיא מספקת תוצאות מעט שטוחות מבחינת מיקרו-קונטרסט, אני מוצא שזה תלוי בתאורה אבל בכל מקרה זה מסתדר בקלות בהעלה קלה של סליידר ה clarity בתוכנות אדובי.

ravivme

New member
התמונות עושות עוול לציוד

ניכר שהיית במקום עם תאורה בעייתית, וצילמת עם עדשה איטית יחסית (צמצם סגור).
התוצאה היא מריחה של התמונות.
זה כמובן לא ממש עוזר להבין מהן יכולותיה של העדשה הזו.
חבל.

למעלה