עדשה פוג'י 10-24 בהשוואה ל 18-55, כל תובנה שלכם תהיה ברכה

nat992

New member
עדשה פוג'י 10-24 בהשוואה ל 18-55, כל תובנה שלכם תהיה ברכה

יש לי עדשה 18-55 ושוקל לעבור ל XT3 בגלל הווידאו. היום יש לי XT20
במקביל, אני שוקל למכור את ה 18-55 ולקנות 10-24. וזה למה כי זווית רחבה חשובה לי יותר מארוכה.
הבנתי שהיא גם מיוצבת.
איך החדות שלה?
מה דעתכם?

dudi4321

Active member
גם וגם

תמכור ואחר כך תתחרט?
לי הניסיון עם ניקון
חושב שהעדשות דומות.
ה10-24 הלא מיוצבת כשהשתמשתי בה, היתה מדהימה וגם בוידאו למשל בטיול בקדמת האוטובוס בכיסא שנועד למדריכים. הינו 2 בסבב שמצלמים בזמן הטיול בהמבורג.
טווח עד 55 מעט מגביל והעדפתי את 18-105 המיוצבת, שהיא עדשת הקיט (הוחלפה במתקדמת 18-140). בקיצור הטווח הזה יותר ישים לסטילס מאשר הרחבה, לפחות לי.

nat992

New member
תודה!!!

רגע, היא לא מיוצבת?

ואיך העדשה 18-140 ביחס ל 18-55?
תודה.

steiff

New member
היא מיוצבת, למרות שאני בספק לגבי הצורך במייצב בעדשות רחבות

אולי משום שאני לא עוסק בווידאו.
בצילום סטילס יצוב אינו פיצ׳ר שימושי (לפחות בעבורי) באורכי מוקד קצרים.

לפוג׳י אין 18-140. זו עדשה של ניקון.
לפוג׳י יש 18-135 (מיוצבת גם היא) שהיא עדשה מצויינת למי שמחפש ״עדשת כלבו לטיולים״ ולא רוצה להסתובב עם יותר מעדשת אחת.
מבחינת האיכות היא לא נופלת בהרבה מ-18-55 אבל מבחינת הצמצם יש ל-18-55 יתרון.
באופן (מאד) כללי - 18-135 יחד עם 10-24 ״סוגרות״״ עבורך טווח אורכי מוקד שימושי מאד להרבה מאד מצבי צילום עם שתי עדשות לא ענקיות. כמובן שיש אופציות יותר מהירות ויותר חדות ויותר יקרות ויותר כבדות ויותר גדולות (ויותר יקרות כבר אמרתי?), אבל לך חפש סבלים שיסחבו את כל המשקולות האלה על הגב כל היום...

steiff

New member
עדשה מצויינת אבל לא תחליף לעדשת טווח בינוני כמו 18-55

זו עדשה רחבה מצויינת. כמו הרבה עדשות רחבות - החדות קצת נופלת בשוליים אבל בסך הכל בנויה היטב ואיכותית.
אני לא בטוח שהייתי נפטר מעדשת טווח בינוני או בינוני-טלה. הן משלימות זו את זו ולא מחליפות זו את זו. לכל עת ועדשה לכל חפץ.

nat992

New member
תודה על הפרוט! -

כל העדשות שציינת נופלות באיכותן (חדות) מה 18-55?
אני לא טיפוס שמחליף בכלל עדשות, ולכן אוהב את הטווח. בד"כ משתמש רק ב - 18, זוויות רחבות.

dudi4321

Active member
אז למה אתה עם גוף עם ביונט שנועד להחלפת עדשות?

מתרגלים (לתרגל) ומתרגלים (רגיל).
העדשה שבהיכון בתוך תיק מעוצב לציוד צילום שבו גם שמים עוד כרטיס זכרון, עוד סוללה טעונה, אולי גם בקבוק מים. בהחלפה רק צריך את ה"פקק" שסוגר את החלק האחורי של העדשה שמעבירים מאחת לשניה.
קליק קלאק ואתה ב"סצנה" חדשה. שליק שלאק.
&nbsp

nat992

New member
אז הסיכום הוא ש-

העדשה 18-55 מקבילה בחדות ובאיכות לעדשה 10-24?

nat992

New member
אני איש פשוט

לא יודע מה השימושים, רוצה זווית יותר רחבה כשאני מצלם פה ושם ווידאו... :)
((אגב, חייב לציין בלי קשר שהייתה לי עדשה 35/2 שהרגשתי שהיא חדה יותר מה 18-55. אח"כ החלפתי אותה ל 23/2 כדי לקבל זווית קצת יתור נוחה, ושמתי לב שהיא פחות חדה, אז מכרתי אותה ונשארתי רק עם ה 18-55. האמת שהייתי שמח לחזור לפריים קלה וקטנה, אבל היא צריכה להיות חדה לא פחות מה 35/2))

למעלה