עדשה שנעלמה

עדשה שנעלמה

לפני כמעט 10 שנים שמתי עדשות חד פעמיות. אחת העדשות, פשוט לא הצלחתי להוציא אותה והרגשתי אותה ממש נעלמת לי מהיכולת להוציא אותה. עלתה למעלה מידי או למטה כבר לא זוכרת. כשכבר לא כאב לי בעין, וכבר לא הרגשתי או ראיתי אותה הנחתי שהיא נפלה, אבל על האזור שבו הורדתי אותה היא לא נמצאה עד היום.
בשנה האחרונה יש לי כאבים מעל הגבה של העין שבה נעלמה לי בזמנו העדשה, כאב כמו מיגרנה אבל רק מעל הגבה.
השאלה שלי היא אם מבחינת פיזיולוגית יש אפשרות שעדשה תיכנס לתוך הגולגולת, יש מצב שאני אמצא את העדשה במקום שבו כואב לי?
עשיתי לפני כחודש צילום סינוסים והכל היה תקין, עדשה זה משהו שאפשר לראות בצילום רנטגן?

לא. מבחינה פיזיולוגית זה לא יתכן.

עדשה לא יכולה להיכנס מאחורי העין או לתוך חלל הראש. רק לעלות מעל גלגל העין או מתחתיו.
ולא ניתן לראות עדשה בצילום רנטגן.

עדשה שנעלמה

זכורה לי חולה אחת שמצאתי אצלה עדשת מגע רכה מתחת לעפעף עליון שנתיים לאחר שהעדשה "נעלמה". יש תיאורי מקרה של עדשות מגע קשות שחדרו לתוך העפעף ואפילו לתוך ארובת העין. יש תיאור מקרה אחד לפחות של עדשת מגע רכה שחדרה לתוך העפעף.
כל המקרים האלה שתיארתי בפנייך הם נדירים ואפילו אנקדוטליים ואמורים לגרות לסימנים וסימפטומים מעבר לכאב. להרבה אנשים יש כאב מעל הגבה של העין מכל מיני סיבות, ובדרך כלל זה לא קשור לעין. כשיש כאב סביב העין, מומלץ להיבדק על ידי רופא עיניים כדי לשלול בעיה עינית וזו המלצתי עבורך.
בברכה,

למעלה