עדשה 24-70 ...

Bגוד1

New member
עדשה 24-70 ...

איזו עדשה 24-70 עדיפה ניקון,טמרון או סיגמא .. ?
ידוע לי שהניקון עולה כפול מהמתחרות.

מיועדת לניקון D750 ... צילומי טבע ומשפחה.

steiff

New member
הלוואי שהיתה תשובה חד משמעית

אם אתה מחפש חדות מעולה בכל שטח הפריים ומוכן לשלם בשביל זה כפליים אז ניקון עדיפה, חד משמעית.
אם אתה מוכן לקבל קצת ירידה בחדות בפינות ומעדיף להשתמש בארבעת אלפי השקלים שישארו לך בכיס לטובת משהו אחר אז טמרון עדיפה, חד משמעית. היא גם יותר קצרה ויותר קלה (עדיין 900 גרם..).
שורה תחתונה - לא ״תיפול״ עם זו או עם זו. בוודאי שבצילומי משפחה, וגם ברוב מקרי צילומי הנוף, בעיקר אם אתה יכול לסגור צמצם בכמה סטופים.

Bגוד1

New member
עדשה...

אין לי עדשות שהן לא ניקון ... תמיד חששתי לקנות עדשות צד שלישי ...
קראתי לא מעט חוות דעת על העדשות הנ"ל והרבה שיבחו את הטמרון והעדיפו אותה על פני הניקון בעיקר בגלל המחיר וטענו שהיא לא פחות איכותית.
במקרה הזה אני רוצה את העדשה הטובה ביותר . אם אתה אומר שהניקון טובה בהרבה מהאחרות , אכנס שוב דיון דחוף בעניין...

steiff

New member
אני עדיין משתמש בדגם הלא מיוצב

והמינוח ״משתמש״ קצת צולע, כי כבר הרבה זמן שציוד הניקון שלי מאופסן בארון ואני מתענג על הפוג׳י...
חוות הדעת שלי לא מבוססת על שימוש באיזו משתי העדשות נשואות הדיון, אלא בעיקר על נסיון מצטבר באשר להשפעה של ירידה קלה בחדות בשוליים על איכות התוצר הסופי, ונסיון לכמת את ההשפעה הזו לערך כספי.
השתמשתי ״בשעתו״ בסיגמה 10-20 על ניקון APS-c. לא העדשה הכי חדה, בעיקר בשוליים. האלטרנטיבה היתה ניקון 10-24 שעלתה יותר מכפליים. התוצאות לא הביאו אותי להתחרט ולשלם יותר כסף כדי לקבל קצת יותר חדות.

נקודה שחשוב לקחת בחשבון - 24-70 זו לרוב עדשת ״סוס עבודה״. עדשה שעובדת הרבה ובתנאים לא תמיד מפנקים. עמידות ושירות הם נתונים שחשוב לקחת בחשבון.

למעלה