עדשה

מוגג

New member
מי אמר שהיחיד

של עדשים זה עדשה? אולי זה עדש? בתנ"ך מופיעים העדשים רק ברבים. בכולופן ישנו תהליך בידול שבא להבחין בין משמעויות למילים זהות (הומונים) וכך צורות הרבים או היחיד ישתנו אף על פי שאין הכרח בכך: אות (זכר)--> אותות אות (לא זכר)--> אותיות
 

אטיוד5

Active member
עד כמה שידוע לי ...

ובימים האחרונים התברר לי כמה וכמה פעמים שלא ידוע לי מה שחשבתי שידוע לי, המאכל הוא עדש ולא עדשה.
 

גנגי

New member
כשהיית קטן

הקריאו לך את האגדה על הנסיכה עם העדש?! היחיד של "עדשים" הוא "עדשה". ואגב, גם בכל השפות האחרות שאני מכירה לעדשות עיניים ולעדשי-מרק יש אותו שם. מן הסתם זו הצורה.
 

shellyland

New member
פתאום עולה בדעתי

שאין לי מושג איך אומרים עדשה באף אחת מן השפות שאני מכירה (ואני מכירה אי-אילו!). איך אומרים?
 

shellyland

New member
ואחר כך את לא מבינה למה אומרים שאת

רעה! |האייקון הזה של המלאך שתמיד חסר לי|
 
נו, זה לא פיר

להסתמך על מהאגדות ראית פעם ילדה לובשת כיפה? ולמה שבעת הגמדים זה בסמיכות? (כמו מלכת אסתר?) ולמה בספרים היותר ישנים כותבים "פטר פן" אבל הילדים מבטאים "פיטר פן"? ואפרוחי ברבורים הם דוקא לא מכוערים בכלל ומי החליט שהזאתי עם הזנב של קרפיון היא בתולה? סתם
 

גנגי

New member
הוד מלכותה

לא קשורה לשבעת מאותגרי-הגובה. ברור שאסתר המלכה לא יכולה להיות "מלכת אסתר" , כי היא לא המלכה של אסתר. אבל שבעת הגמדים - מה הבעיה שלך איתם? שני סיפורים זה בסדר? ששת סדרי המשנה זה בסדר? עשרת הדברות זה בסדר? אז למה דווקא לגמדים המסכנים נטפלת? רק בגלל שהם נמוכים לא מגיע להם מספר-מזל בסמיכות? איפה הפי-סי שלך? הא? הא? הא?
 

shellyland

New member
מה שמביא אותי לשאלה נוספת:

הקריאו או קראו? כשאני עומדת לפני קהל ואומרת להם שירים, אני מקריאה להם שירים או קוראת להם שירים? (אני כבר רואה את הבדיחות שמתחילות ב"תלוי מה שמם...").
 

מוגג

New member
תלוי

במקור - לקרוא - להכריז משהו בקול. להקריא - לעזור למישהו אחר לקרוא. כיום - לקרוא - לעיין במשהו כתוב. לכן "להקריא" עבר מעתק ומשתמשים בו לצורך קריאה בקול. זה לא תקני אולי, אך ככה יבינו אותך. כעת בחרי מה לעשות. אני אישית, לדעניותי, הייתי בוחר ב"לקרוא בפניהם שירים" כי ברגע שאת מסבירה מה ההקשר די ברור שמדובר על קריאה בקול.
 
למעלה