עדשות מגע יומיות

צחי76

New member
עדשות מגע יומיות

שלום רב אני משתמש בעדשות מגע רכות בערך 5 שנים. בזמן האחרון אני לא כלכך מרגיש טוב איתם,דבר שמיתבטא בעיקר בכאבי ראש ובדלקות. החלטתי לעבור לעדשות מגע יומיות וביררתי במקומות שונים. אופטימטריסט אחד אמר לי שאחרי שמשתמשים בעדשות מגע יומיות אי אפשר לחזור לעדשות הקבועות שהשתמשתי בהן עד עכשיו מכיוון שהעין לא תוכל להסתגל אליה,זאת אומרת שאפשר להמשיך רק בעדשות יומיות. שאלתי היא האם זה נכון? ובכלל-מה דעתכם על עדשות יומיות-האם זה יותר נוח?יותר בריא לעין וכו'? האם ניתן לשלב בין קבועות ליומיות,הכוונה לפעמים להשתמש ביומיות ולפעמים בקבועות? תודה מראש.

עדשות מגע

שלום צחי, 1. עדשות יומיות בריאות יותר, בדר"כ גם נוחות יותר אך לא תמיד. 2. אין בעיה לחזור אח"כ לקבועות או לשלב את ההרכבה, עדיף שלא. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

צחי76

New member
עדיין בדילמה..

היי ברקו תודה על תשובתך. ביררתי אצל אופטיקאים ואחד מהם אמר לי שלא ניתך לחזור לחזור לעדשות הקבועות במידה ומשתמשים בעדשות יומיות על בסיס יומיומי קבוע. למי להאמין? אינני רוצה לפגוע בעיניים שלי, ואני יודע שאולי מתי שהוא אצתרך לחזור לקבועות(הרכות)או אולי לשלב קבועות במקביל עם יומיות. מקווה לתשובה מהירה ממך או מהרופא,כמו כן-האם יש כאן אנשים שנתקלו באותה דילמה ומה הם עשו? תודה רבה-צחי

תשובות...

שלום, לי לא מוכרת כל סיבה מדוע אסור/אי-אפשר לחזור לעדשות קבועות, מלבד העובדה שהן תהיינה פחות בריאות לעיניים באופן כללי. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

למעלה