עדשות מגע סקלרליות

Seraphim

New member
עדשות מגע סקלרליות

שלום, אני משתמש בעדשות מגע סקלרליות בגלל קרטוקונוס. עד עכשיו השתמשתי בתמיסה All in One Light של Sauflon (שמכילה Polyhexanide 0.0001%) ולצערי גיליתי שהמוצר לא משווק יותר. במקומו הוצאו לי 2 חלופות: ראשית ניסיתי את CyClean (שאמנם גם מכיל Polyhexanide 0.0001% אבל גם ביופול וכנראה זה הרכיב שאני רגיש אליו). ואז ניסיתי תמיסה "ירוקה" שנקראת MonGreen שמכילה כל מיני רכיבים טיבעיים: Cocoamphocaboxy Glycinate 0.0013g Disodium Edetate 0.11g Isotonic Buffered Solution PH7.2 to 100ml ב2 המיקרים נגרמה לי צריבה בעין, אודם ודמע ממש לאחר שעה מרגע שהרכבתי את העדשות. בעבר, עם התמיסה Light לא הופיעו הסמפטומים הנ"ל גם לא לאחר שעות רצופות עם העדשות. פניתי ל3 חנויות אופטיקה, בכל חנות הציעו לי חלופה, 2 מתוכן שמפורטות לעיל (שעלו יחד כ190 ש"ח) לא עזרו ולא היו דוגמיות ולכן נאלצתי לקנות את התמיסות ולזרוק לזבל. שאלתי היא באיזו תמיסה ממולץ להשתמש לעדשות סקלרליות בהנחה שעניים שלי מאוד רגישות? אני פונה לפורום היות ותור לרופא העיניים שלי ניתן לקבוע רק לאמצע חודש הבא ואין לי לאן לפנות יותר, תודה רבה על העזרה. גאי.

תמיסה לעדשות מגע

שלום, צריבה עם עדשות מגע יכולה להגרם מרגישות לנוזל העדשות אך היא יכולה גם להרם מסיבות נוספות כגון יובש או אי סבילות לעדשות. לא ניתן לקבוע מה הגורם ללא בדיקה. במידה ואתה אכן רגיש לתמיסות שונות תתייעץ עם אופטומטריסט שעובד עם עדשות לגבי החלפת התמיסה.

Seraphim

New member
תודה רבה על התשובה

לגבי האופציה של אי סבילות לעדשות אני חושב שאפשר לפסול אותה היות ואני משתמש בעדשות אלה קרוב ל5 שנים ללא בעיות מיוחדות, הייתה תקופה לא קלה של הסתגלות לעצם הקיום של גוף זר בעין אבל זה עבר וכמו שציינתי הייתי שעות רבות עם העדשות לא צריבה או אודם בעין. התייעצתי עם מספר אופטימטריסטים בכמה רשתות אופטיקה וכל אחד המליץ לי על תמיסה אחרת, כולן לא השתוו לתמיסה הקודמת שכאמור, הוסרה מהמדפים. מעולם לא שיערתי שלמצוא תחליף יהיה כל כך קשה (וכואב) - על אחת כמה וכמה בעולם העדשות שיש בו 495837945867 מוצרים שונים. שיערתי שכמו שאני "מצאתי" את הLight All in One יש עוד 1001 מוצרים לא פחות טובים עבורי. כנראה שאני אאלץ לחכות עד חודש הבא כדי להפגש עם רופא העיניים שלי... הבאסה שללא העדשות אני לא יכול לעבוד ככל ואפילו גלישה באינטרנט היא כסק לא פשוט כי אני בקושי קורא את מה שיש במסך (או רואה את המקשים
) שוב, תודה ויום טוב.

למעלה