עדשים אדומים

עדשים אדומים

מה הדרך הכי טובה להכין אותם? אני משרה במים בליל, מסננת ושוטפת ולמחרת מבשלת כ20 דק' האם יש דרך להקל על העיכול? למנוע כאבי בטן וגזים עקב אכילתם כי אני רוצה לאכול אותם כל יום, אולי משהו שמוסיפים לבישול? שלא זנגביל:S אפשר מתכון והסבר איך להכין מרק עדשים אדומים פשוט וקל בסיסי מאוד? יש לי סלרי, פטרוזיליה, שמיר, כוסברה - בצל וירקות אחרים לא אוהבת במרק

lightflake

New member
עדשים או שעועית?

לא ידעתי שאנשים מתקשים לעכל עדשים אדומים.. אני בכלל לא משרה אותם לפני הבישול.. אם משהו ספציפית לא עושה לך טוב אולי לא כדאי שתאכלי אותו...

יש לך כל המרכיבים למרק.

להקלה על העיכול מטגנים חצי דקה, אפילו פחות : זרעי שומר טחונים (במטחנת קפה ביתית), זרעי כוסברה טחונים, כמות קטנה יותר של זרעי כמון טחונים, ומעט כורכום בחמאה מזוככת, או בשמן אחר שמתאים לך. מוסיפים את העדשים המושרים, מטגנים גם אותם מעט בתבלינים. (לא לשרוף). מוסיפים מים רותחים, מבשלים כ 10 דקות, מוסיפים עוד את הירקות האהובים עליך, ומבשלים יחד. טועמים, מתקנים תיבול, מוסיפים מלח. את המלח מוסיפים רק בסוף בכדי שלא יפריע לקטנית להתרכך. דרך אחרת: מבשלים את העדשים עד שיתרככו, ואז מוסיפים את התבלינים שטוגנו במחבת. ממחים בבלנדר. מקשטים בעלי כוסברה קצוצים טריים.

נסי גם קטניות קטנות אחרות. כמו

קטניות מונג ירוקות. (מש) עדשים ירוקים עדשים חומים עדשים שחורים. ואם את משיגה , גם קטניות מונג קלופות.

nwperson

New member
בעקרון,

עדשים אדומות אין צורך להשרות לילה. אני מתכוונת לחצויות, לא השלמות. אני מתה מתה עליהן. כל כך פשוטות וכל כך טעימות. אם תרצי, אני יכולה לתת לך מתכון לתבשיל הודי שעשוי מהן.

למעלה