עדשים כתומות

Maldini Girl

New member
עדשים כתומות

יש לי בבית עדשים כתומות. לרוב אני משלבת במרקים, אבל מחפשת רעיונות נוספים שהם לא מרק או "פלאפל" עדשים.
 

חנהפ

Active member
אפשר לשלב בבישול עם אורז -קיצ'רי

אפשר קציצות עדשים
רבע כוס עדשים אדומות -> לבשל בסיר עם מים עד שהעדשים מתרככות.
רבע עד חצי כוס בורגול -> להשרות במים חמים עד שהבורגול מתנפח, ולסחוט.
קצת בצל -> לטגן עד הזהבה.
לערבב את שלושתם בקערה, ולהוסיף:
ביצה אחת, פירורי לחם ורסק עגבניות
(פה יש משחק - הבלילה צריכה להיות במרקם שאפשר להכין אתה קציצות, כלומר שאם זה יבש מדי תוסיפי רסק עגבניות, ואם זה נוזלי מדי תוסיפי עוד פירורי לחם)
ותבלינים כאוות נפשך (אני אוהבת מלח, פלפל שחור, קצת שום, כמון וטיפה פטרוזיליה)
יוצרים קציצות בידיים - כדאי לצפות בפירורי לחם, ולטגן
 

פוקסי99

New member
הקיצ'רי שאני מכין

אצלנו ברוב ימיי החמישי אוכלים קיצ'רי שזה אורז עפ עדשים שום וגולדבנד ואוכלים את זה עם יוגורט מאד טעים ומזין
1 בצל גדול קצוץ
כ10 שיני שום(ראש אחד)
2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות אורז
3/4 כוס עדשים אדומים
כף כמון (להפריד ל- חצי כף חצי כף)
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כף פפריקה אדומה
חצי חבילה מרגרינה גולדבנד (להשיאר מרגרינה בצד לשימוש מאוחר יותר)


אופן ההכנה:

- תחילה מטגנים את הבצל
- מוסיפים רסק עגבניות
- מוסיפים תבלינים (כמון- רק 1/2 כף כרגע -,מלח, פלפל שחור ופפריקה אדומה) ובוחשים היטב.
- מכינים אורז בקערה
- מוסיפים לאורז עדשים ושוטפים אותם ביחד היטב
- מוסיפים לרוטב המתבשל
- מקלפים שום
- מטגנים עם הגולדבנד (להשאיר קצת ממנה בצד) במחבת נפרדת ביחד עם 1/2 כף כמון שנותרה לנו
- מוסיפים לאורז המתבשל וגם את מעט המנגינה שהשארנו בצד


ומקבלים קיצ'רי עיראקי אמיתי עם אשל בחוש ולבניה.

מעדן אמיתי!
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
בדיוק לפני שעה הכנתי מהן "חומוס".

מלבד זה שהחלפתי את גרגרי החומוס שבמתכון המקורי בעדשים כתומות במשקל זהה לא שיניתי דבר.
&nbsp
מלבד הטעם הטיפה שונה יש יתרון בכך שניתן להכין "חומוס" טרי בפחות מרבע שעה.
 

Maldini Girl

New member
נשמע מעניין!

לצערי, אם זה כולל טחינה זה לא רלוונטי (הבחור אלרגי לשומשום ולכן אין לנו טחינה בדירה)
אבל נשמע מוצלח מאד.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אני הכנתי עם טחינה ממש כמו חומוס רגיל אבל קבלי דרך נוספת

לשים עדשים כתומות ומים ביחס של אחד לאחד עם קצת מלח, פפ"ש וכמון.
10 דקות של בישול על הכירה או אפילו במיקרו עד שהעדשים מתפוררות .
אח"כ להוסיף קצת בצל מטוגן וקיבלת מעדן.
&nbsp
אפשר להגיש את זה כסוג של פירה כתוספת למנה עיקרית או אפילו קר כממרח על פרוסת טוסט.
 

Maldini Girl

New member
בלי שידע ובלי שראה את ההודעה הזו שלך

אתמול חבר שלי עשה בדיוק את זה. הכין "חומוס" מעדשים, בלי טחינה כמובן.
בישל את העדשים במים, אח"כ טחן עם שום, מלח, פלפל, כמון, פפריקה, אולי עוד כמה תבלינים.
יצא מושלם. כשטעמתי אמרתי לו "חומוס." אז הוא אמר שהוא לא יודע איזה טעם יש לחומוס (כאמור, אלרגי לטחינה, חומוס זו לא אופציה) ואמרתי לו שהטעם ממש ממש דומה.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
בתאבון


 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
כל אחד והחומוס שלו

אגב גם את שלי אני מכין בכמה דקות שכן תמיד יש במקפיא חומוס מבושל ומוכן.

 
למעלה