עדשים, עדשים

קוכולין

New member
עדשים, עדשים

מישהו מכם מכיר סוג של עדשים שנקרא Mongo beans? זה לא נמצא במילונים, אבל בגוגל דווקא ראיתי מלא מתכונים שמשתמשים בהם. איך מתרגמים את זה בדיוק לעברית?

ramihann

New member
פסוליה מקומית

ראשית, סביר להניח שלא מדובר בעדשים (באנגלית - Lentils) אלא בסוג של קטניות שדומה יותר לשעועית (אגב, קוראים לזה גם Mung Beans). ניסיתי לחפש תמונה או תרגום לעברית ולא מצאתי. עם זאת, ראיתי שנוהגים להנביט את הקטנייה הזו כדי לקבל נבטים למאכל. במקרה זה הייתי מתרגם "פולי מונגו - הקטנייה המקומית" או משהו בסגנון. שמע, בסוף התהליך אתה תוכל להתמנות לשגריר ישראל בפיליפינים... ברכות.

Boojie

New member
מסכימה עם רמי, זה נשמע כמו

פולי מונג, הידועים גם בשם "מאש" (להשגה בחנויות טבע), הידועים גם בשם "השעועית הירוקה העגולה הקטנה שעושים ממנה נבטים סיניים" (בדיוק יש לי נגלה בנביטה במטבח, אם מישהו רעב. חכו איזה יומיים-שלושה). ובחיפוש בגוגל תמונות מצאתי אתר פיליפיני שבו זה מכונה פולי מונגו ופולי מונג באותו דף, אז זה זה.

ramihann

New member
בוג´י, כדאי לך להיות חברה שלי

כי אני מקור לא אכזב למתכונים... בעברי תעודת בוגר "תדמור"... תרגמתי וערכתי מספר ספרי בישול רציניים... ואני אוהב לאכול (אבל זאת הסיבה שלי כדאי להיות חבר שלך). מה מתבשל לגבי הנבטים?

Boojie

New member
LOL! האמת, אודה ואתוודה,

בדרך כלל, עד שהנבטים גומרים לנבוט, כבר כמעט לא נשאר כלום. אני פשוט עוברת כל פעם וחוטפת קצת, ככה, בתור חטיף, כמות קטנה, אף אחד לא ישים לב... ובסוף לא נשאר כלום.

קוכולין

New member
אחרי מעקב של חודש על הפורום

הבנתי כבר שאת ורמי מומחים במה שקשור לבישול, ולעשבי תיבול בפרט...

קוכולין

New member
ואם כבר מדברים על אוכל

מה בדיוק התרגום ל-Georgia Peaches? אפרסקי ג´ורג´יה? מדובר בסוג מיוחד של פירות או באיזה קינוח?

למעלה