בטח
קודם כל
פה יש מתכון שמאד דומה למה שאני עושה.
דגשים - לא לבשל את העדשים יותר מדי, שישארו פריכות אבל אכילות כמובן. הן מתבשלות די מהר אז צריך לשים לב כי אם הן רכות ממש זאת דייסה ולא סלט...
כמובן את הדבש אני מחליפה בסילאן, מבחינת תיבול הטעם צריך להיות חמצמץ-מתוק.
ואם את לא בקטע ממש דיאטטי - אז במקום לאפות כמו במתכון, אפשר לטגן את קוביות הבטטה בשמן זית עד שהן מתרככות ומשחימות, ואז לשפוך לתוך המחבת כף או שתיים סילאן ולערבב היטב כך שהן יכוסו בסילאן (שמתקרמל ונשרף מהר - אז לערבב ואחרי כמה שניות לכבות את האש). אני מניחה שגם באפיה אפשר לצפות אותן בסילאן, לא ניסיתי.
ואחרון חביב - אם את מטגנת את הבטטות, לערבב אותן בסלט ברגע האחרון לפני ההגשה, כי הן נעשות קצת סמרטוטיות ומאבדות את הצבע היפה שלהן אחרי שהן יושבות הרבה זמן בתוך העדשים. אם אני מביאה את הסלט הזה לאירוע למשל, אני לוקחת אותן בכלי נפרד ומערבבת לפני ההגשה.
ואם יש לך עוד שאלות - את מוזמנת!