עדשים -שחורות מעדן חמים וטעים:
העדשים הכי מוצלחות לטעמי הן העדשים-השחורות,(יש להשיג בבתי-הטבע,צורתם הכדורית,נשמרת בבישול בשלמות בלי להתפרק.
מתכון טעים הכנתי משילוב עדשים -שחורות,עם טונה ובטטה קטנה שהפכו לארוחה חמימה וטעימה בפחות משעה:
(בעלי כבר "חיסל" חצי קערה,למרות שמעולם לא אהב לאכול טונה.
המתכון שלפניכם מאוד מומלץ,טעים משביע וקל מאוד להכנה.
המצרכים הדרושים: (ל-4 מנות)
1/2 1כוסות עדשים-שחורות
ליטר מים
כפית מלח.
בטטה אחת קטנה
קופסת-טונה
בצל סגול-בינוני.
פלפל -אדום (גמבה,)
2 כפות שמיר קצוץ.
עגבנייה בינונית
שן- שום גדולה כתושה.
בצל בינוני –קצוץ גס.
3 כפות שמיר / פטרוזיליה קצוצה.
ההכנה:
1. מבשלים כוס וחצי -עדשים שחורות בסיר עם 4 כוסות מים,וכפית מלח ,
מכסים במכסה,ומבשלים על אש בינונית,בדיוק 30 דקות.(כדאי לכוון צלצול-שעון).
לאחר 30 דקות מכבים את האש,ומעבירים למסננת לסינון הנוזלים.
2.במקביל,מבשלים בטטה קטנה בסיר מים נפרד כ-רבע שעה ,עד לריכוך ,
לבדוק בנעיצת סכין שהבטטה רכה ועדיין יציבה, כך שניתן יהיה לחתוך לקוביות.
את העדשים מעבירים לקערה,
מוסיפים גם את קוביות הבטטה מערבבים ביחד ,
מוסיפים מעט מלח , 2 כפות מיץ לימון ,חצי כפית פפריקה-חריפה, בצל סגול-קצוץ,
ו- וטועמים, ומכסים במכסה.
3. במחבת מחממים 2 כפות שמן ומוסיפים בצל אחד בינוני קצוץ-גס,
ולטגן דקה וחצי או עד שהבצל יהפוך לשקוף.
בינתיים,מסננים קופסת טונה מהשמן,ומערבבים את נתחי הטונה עם כף אחת מיץ לימון .
4.לחתוך עגבנייה בינונית לקוביות קטנות ,ולהעביר את קוביות העגבנייה,ואת הטונה
אל המחבת עם הבצל.ומוסיפים תבלינים: 1/4 כמון ,קורט מלח,כפית פפריקה מתוקה,
שן שום גדולה כתושה ,ורבע כוס מים ,מערבבים 2 דקות ומכבים את האש.
5. מוסיפים לקערת העדשים את הטונה והירקות שבמחבת, ומערבבים,
טועמים ובמידת הצורך מוסיפים כף מיץ -לימון ומעט מלח.
לבסוף, חותכים את הגמבה לקוביות קטנות וקוצצים דק את הבצל הסגול הקטן,
ומוסיפים לקערת העדשים,
מפזרים על העדשים 3 כפות שמיר קצוץ מתובל בחצי כף שמן זית.
(אפשר גם פטרוזיליה קצוצה.)
מערבבים ביחד ,ויש לכם ארוחה חמימה וטעימה,והכול בפחות משעה.
העדשים הכי מוצלחות לטעמי הן העדשים-השחורות,(יש להשיג בבתי-הטבע,צורתם הכדורית,נשמרת בבישול בשלמות בלי להתפרק.
מתכון טעים הכנתי משילוב עדשים -שחורות,עם טונה ובטטה קטנה שהפכו לארוחה חמימה וטעימה בפחות משעה:
(בעלי כבר "חיסל" חצי קערה,למרות שמעולם לא אהב לאכול טונה.
המתכון שלפניכם מאוד מומלץ,טעים משביע וקל מאוד להכנה.
המצרכים הדרושים: (ל-4 מנות)
1/2 1כוסות עדשים-שחורות
ליטר מים
כפית מלח.
בטטה אחת קטנה
קופסת-טונה
בצל סגול-בינוני.
פלפל -אדום (גמבה,)
2 כפות שמיר קצוץ.
עגבנייה בינונית
שן- שום גדולה כתושה.
בצל בינוני –קצוץ גס.
3 כפות שמיר / פטרוזיליה קצוצה.
ההכנה:
1. מבשלים כוס וחצי -עדשים שחורות בסיר עם 4 כוסות מים,וכפית מלח ,
מכסים במכסה,ומבשלים על אש בינונית,בדיוק 30 דקות.(כדאי לכוון צלצול-שעון).
לאחר 30 דקות מכבים את האש,ומעבירים למסננת לסינון הנוזלים.
2.במקביל,מבשלים בטטה קטנה בסיר מים נפרד כ-רבע שעה ,עד לריכוך ,
לבדוק בנעיצת סכין שהבטטה רכה ועדיין יציבה, כך שניתן יהיה לחתוך לקוביות.
את העדשים מעבירים לקערה,
מוסיפים גם את קוביות הבטטה מערבבים ביחד ,
מוסיפים מעט מלח , 2 כפות מיץ לימון ,חצי כפית פפריקה-חריפה, בצל סגול-קצוץ,
ו- וטועמים, ומכסים במכסה.
3. במחבת מחממים 2 כפות שמן ומוסיפים בצל אחד בינוני קצוץ-גס,
ולטגן דקה וחצי או עד שהבצל יהפוך לשקוף.
בינתיים,מסננים קופסת טונה מהשמן,ומערבבים את נתחי הטונה עם כף אחת מיץ לימון .
4.לחתוך עגבנייה בינונית לקוביות קטנות ,ולהעביר את קוביות העגבנייה,ואת הטונה
אל המחבת עם הבצל.ומוסיפים תבלינים: 1/4 כמון ,קורט מלח,כפית פפריקה מתוקה,
שן שום גדולה כתושה ,ורבע כוס מים ,מערבבים 2 דקות ומכבים את האש.
5. מוסיפים לקערת העדשים את הטונה והירקות שבמחבת, ומערבבים,
טועמים ובמידת הצורך מוסיפים כף מיץ -לימון ומעט מלח.
לבסוף, חותכים את הגמבה לקוביות קטנות וקוצצים דק את הבצל הסגול הקטן,
ומוסיפים לקערת העדשים,
מפזרים על העדשים 3 כפות שמיר קצוץ מתובל בחצי כף שמן זית.
(אפשר גם פטרוזיליה קצוצה.)
מערבבים ביחד ,ויש לכם ארוחה חמימה וטעימה,והכול בפחות משעה.