עד איזה גיל הם ישנים צהריים?

אלה_ה

New member
עד איזה גיל הם ישנים צהריים?

הילד שלי בן קצת יותר משנתיים ויש לי תחושה שהוא כבר לא זקוק כל כך לשנת הצהריים ואח"כ בערב הוא לא עייף מספיק. אבל בגיל הזה הם בד"כ ישנים צהריים. מתי הם מפסיקים?

נעה גל

New member
הם מפסיקים לישון לבד

אורן הפסיקה בערך בגיל הזה. כלומר, הסימנים היו שהיא נשארה לנו ערה כל יום עד 12 בלילה, וכשלא השכבנו אותה לישון צהרים... היא לא הלכה לישון מעצמה. תנסי בשישי-שבת לא להשכיב אותו לראות איך זה הולך. רק צריך לקחת בחשבון, שבימים הראשונים הם יכולים להתמוטט מעייפות כבר ב-6 בערב. עוד בעיה שמתלווה לכל הענין הוא, שאם היא במקרה היתה נרדמת (לדוגמא באוטו) ל-10 דקות... שוב היה לה מרץ עד 12 בלילה.

לאה_מ

New member
אצלנו זה דוקא לא קרה.

עומר היה ישן בצהרים בגן ונרדם לאחר תלאות מרובות בערך בשעה 23:30... כשביקשתי מהגננת שלא ישן בצהרים היא אמרה שאין מה לעשות, הוא נרדם (בטח, גם אם אותי ישכיבו על מזרון בחדר אפלולי כשכולם מסביבי ישנים, אני ארדם). ובסופי שבוע, גם אם ניסיתי לא להשכיב בצהרים (הפיתוי של מנוחת הצהריים הורג גם אותנו...), זה עדיין לא היה אותו דבר כמו שמפסיקים לישון בצהרים באופן קבוע. בסופו של דבר, רק כשהפסיקו לחלוטין לישון צהרים בגן, שנת הלילה התחילה להסתדר (וגם אז הוא לא נפל שדוד בשבע, אלא פשוט, ב-21:30, אחרי שהוא כבר נכנס למיטה, אז הוא נרדם מיד). אגב, שירה, שהיא כבר בת 5, עדיין שמחה לישון בצהרים בכל הזדמנות שניתנת לה, וזה בכלל לא פוגע לה בשנת הלילה.

אלה_ה

New member
יכול להיות שזה המקרה אצלנו

כי בסוף השבוע הוא לא ישן. אנחנו ציפינו שייפול מעיפות אבל לא. הוא החזיר מעמד כמו פנתר עד 10 כמעט.

שישיר

New member
אצל כל אחד זה אחרת..

אבל עובדת הייותו הולך לגן ושם כולם ישנים צהריים - קצת קשה להביא למצב שרק הוא לא ישן צהריים... הבן הגדול שלי היה בגן פרטי והיה איתי בצהריים בבית, ככה שמגיל 3-4 הוא ויתר על שנת צהריים...

למעלה