ותומרון כבר בן 10 חודשים וזוחל כבר 4 חודשים. אני יודעת שזה מיותר כבר לחלוטים כי הרי הוא מכניס כל דבר שנקרה בדרכו לפה (חול, דשא, צעצועים מלוכלכים וידיים שרגע לפני זה דחף לכלי המים של הכלבה...) אבל אני פשוט התמכרתי לסטריליזציה... אז עד היום כל הבקבוקים והפטמות עוברים סטריליזציה אחרי כל שימוש
בפח ואיננו עוד. היום אפילו בקבוק אחד לא סטריליזציה כמו שצריך לדפנה אלא רק סתם הרתחה על הגז בסיר. וגם את זה הפסקתי לפני איזה חצי שנה. היום שטיפה טובה בכיור עם סבון ודי.
תגידו שאני משוגעת, אבל אני מביאה הביתה כל יום את הבקבוקים מהפעוטון, וכל בוקר מביאה בקבוקים חדשים עם מיים מורתחים מוכנים להאכלה (רק להוסיף פורמולה וזהו). נכון שאורן מכניזה כל שטות לפה, אבל בנושא הבקבוקים - את זה לפחות אני יכולה למנוע שאחרים יכניסו את שלה לפה. ד"א אורן בת 11 חודש.
וגם אצלי הבקבוקים עוברים חיטוי אחרי כל שימוש. למרות ששאלתי כאן בפורום לפני חודשיים האם צריך ואמרו לי שלא! בקשר לגן...... אמממ.... אני באמת לא יודעת .. חייבת לשאול אותן אם הן מרתיחות את המים
לא אישי נגדך, ולא ספציפית לנושא הסטריליזציה - תמיד מצחיק אותי המספרים האלה כשמדובר באנשים. מה - בגיל שנה פחות יום ובגיל שנה ויום יש הבדל משמעותי במערכת החיסונית? או - במשקל 2999 ו 3001 גרם יש הבדל ביכולת האכילה? וכו´
את הקטנים שלי הנחתי על השטיח בגיל 3 חודשים... בגיל חצי שנה הם נעמדו... בין לבין הם התחילו להכניס לפה משחקים של הילדים הגדולים... וגם משחקים של עצמם שהגדולים שיחקו איתם (ואני מניחה שלא שטפו ידיים). ככה שלפה הם הכניסו לכלוך הרבה לפני ילדים אחרים... ובכל זאת השתמשתי בסטרליזטור לבקבוקים עד שנה ועד גיל שנה וחצי הרתחתי את המים... למה? כי גם ככה הגוף שלהם צריך להתמודד עם חיידקים - למה שאני אוסיף להם עוד בגלל בקבוק שלא נוקה כמו שצריך??? אני מניחה שכשיש ילד אחד בכור הבעיה לא קיימת - אבל כשיש ילדים נוספים בבית התינוקות אינם סטרליים מגיל מאוד צעיר. ענת